sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Aapon joulu

Aapo vietti leppoisaa Joulua mun lomaillessa Lapissa. Olin poikaystäväni sekä sukulaisteni kanssa Sallassa kokonaisen viikon. Oli kyllä ihana päästä lautailemaan ja nauttimaan lumesta! Vaikka laskettiinkin vain kaksi päivää, oli ihana käydä päivisin ulkona kävelyllä ja pulahtaa iltaisin paljuun, jonka kummitätini oli vuokrannut meille koko viikoksi.


Aapon "kummitäti" ja Aapon toinen omistaja hoitivat Aapoa koko viikon. Vähän villiä meinasi meno kuulemma välillä olla - Aapo kuulemma esitteli tauttaessa ekaa kertaa elämässään kevätjuhlaliikkeitä :D Yleensä Aapo on taluttaessa kuin laama. Sitä saa raahata perässä ja sillä ei ole kiire minnekkään.. Nyt oli kuitenkin  parina päivänä ollut vähän hauskaa, mutta ei se mitään kunnon showta ollut laittanut onneksi pystyyn!


Palasimme siis ennakkosuunnitelmista poiketen jo eilen ja kävin heti katsastamassa jalan kunnon,  mielestäni se näytti nyt oikein hyvältä. Se pieni lämpöerokin oli kadonnut ja molemmat jalat olivat aivan tasapaksuiset :)


Käytiin pitkien kauneushoitojen jälkeen ensin vähän upean ilman kunniaksi tiellä kävelemässä ja sen jälkeen juoksutin Aapolta pahimmat virrat pois kentällä. Alla lyhyt video, josta näette vähän Aapon illakointia.


Tänään kaikki paikat olivat aivan jäässä ja juoksutushaaveet kaatuivat siihen. Kävin sitten Aapon kanssa vaihtelun vuoksi tunnin kävelylenkin maastakäsin metsässä. Kiipeiltiin erilaisia polkuja ylös ja alas sekä maisteltiin vähän kuusen oksia ja kanervia :D Aapo tykkäs tästä ihan hirveästi, koko ajan sillä oli korvat hörössä :)

Aapon kuukauden mittainen loma on varmasti tehnyt sille tosi hyvää. Nyt se saa pikkuhiljaa palata treeniin ja fiiliksen mukaan lähden miettimään sitten ekoja kisojakin :) Ensi viikolla koitan vielä yhtenä päivänä juoksuttaa Aapon ja sitten viimeistään 31. päivä keretä myös maneesille ratsastamaan sileälle. Myös viikonloppuna menen maneesille :)

8 kommenttia

 1. Oma hevonen ei ontunut ja jalka oli vain hiukan lämmin. Jalassa oli murtuma kuitenkin mikä klinikalla todettiin. Sinuna kävisin kuitenkin kuvauttamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Varmasti käynkin jos lämpö palaa / turvotus nousee uudelleen :)

   Poista
 2. Eihän nyt jokasen nestepatin takia kannata kuvauttaa :) omallakin hevosella nesteitä jotka lähtee liikutuksessa pois ja on pehmeitä, kylmään ja pidän bäkkäreitä. Jos neste ei lähtisi ja olisi kova/kohta arka niin sitten kannattaisi huolestua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, se vaan turvotti juuri hankkarin yläosaa ja siksi vähän mietityttää jalan kunto.. Mutta katson sitä nyt ihan rauhassa ajan kanssa :)

   Poista
 3. Meilläkin valitettavasti hankoside oireili juuri samallalailla :/ Oli pari päivää turvoksissa, kolme päivää lämmin ja näiden jälkeen jalka suli täysin normaaliksi. Kuitenkin klinikalta selvisi, että jalassa oli 30% vaurio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se saattaa olla! Katson nyt ihan rauhassa mitä teen :)

   Poista
 4. Ei tuo ainakaan kovin kipeälle näytä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei :D Mutta ei ne aina välttämättä näytä ulospäin sitä kipua, sehän siinä just onkin tylsää :D Mutta ainakin nyt näyttää hyvältä joten aloitan treenit pikkuhiljaa :) Kyllä se jalka ilmoittelee sitten itsestään jos se on pipi!

   Poista