torstai 31. joulukuuta 2015

Kiitos vuosi 2015

Kiitollinen, siunattu, onnellinen
Matkannut tänne ohi ongelmien
Mietin miten mä ansaitsen tän kaiken
Mitä ikinä uskalsin toivoa mä sain sen

Me <3
 
Tää vuosi on ollut yksi mun elämäni parhaimmista vuosista niin hevosten kuin kaiken muunkin suhteen. Tämä vuosi on vihdoin näyttänyt mulle sen, että ahkeruus ja kova työ palkitaan aina jossain vaiheessa.

Mulle se suurin kovan työn palkinto on tänä vuonna ehdottomasti ollut kaikki ihmiset mun ympärillä. Koska ilman kaikkia teitä, jotka olette mahdollistaneet Aapon hankinnan, reissun Akun kanssa Saksaan, treenaamisen, kilpailemisen ja kaiken sen mukana tuleen opin ja ilon, ei mun vuodesta olisi tullut yhtä elämäni parhaista <3 Tänä vuonna olen saanut niin mielettömästi tukea monella eri saralla, etteivät sanat riitä sen kiitollisuuden tunteen kuvaamiseen mitä haluaisin teille kaikille sanoa. Vielä kerran, KIITOS kaikki hevosten omistajat, valmentajat, treeniapua antaneet, yhteistyökumppanit ja muut tukijoukot <3

Opimme Akun kanssa valtavasti toisistamme tänä vuonna

Onnistuneen kisakauden ja koko vuoden kruunasi oman seuran antama stipendi. Kauniaisten Ratsastajat palkitsee joka vuosi yhden menestyneen kilpailijan ja tänä vuonna minä sain kunnian olla tämä palkittu saatesanoin "Kauniaisten Ratsastajat haluaa palkita Erika Hanhisuannon vapaavalintaisella max xx euron arvoisella valmennuksella. Palkitsemisen perusteena on aktiivinen ja motivoitunut kilpaileminen hyvin tuloksin erilaisilla ja eritasoissa hevosilla mm. suomenhevosten mestaruuskilpailuissa. Pikkiksellä on kauden aikana ollut 8 eri hevosta alue ja kansallisella tasolla 80-125cm luokissa. Hanhisuanto voitti myös seuran aluerankingin. Hänen katsotaan myös edistäneen hyvää urheiluhenkeä."

Tuikkeen kanssa estetreenit alkoivat helmikuussa ja ponista kuoriutui hieno estehirmu kauden aikana <3

Oli jotenkin tosi nostalgista tulla palkituksi oman seuran pikkujouluissa. Itse olen junnusta asti ihaillut niitä henkilöitä, jotka palkinnon ovat käyneet pokkaamassa. "Pieniä" nimiä vuosien varrelta ovat mm. Peik Andersin, Rosa Ruutsalo ja Stefanie Andersin. He kaikki ovat saaneet seuran mm. palkinnon Suomen Mestaruuden voitettuaan. Lisäksi henkilöitä on palkittu GP-sarjan voitosta ja hyvistä kansainvälisistä tuloksista.

Kapsu aloitti sekä este-, että koulukilpailu-uransa hienosti

Mun tulokset ei todellakaan yllä tuolle tasolle, mutta mun tulokset ovat ihan hyviä sillä tasolla, jolla itse kilpailen. Lisäksi musta on upeaa, että seura palkitsi munlaisen henkilön, jolla ei ole ollut omaa hevosta, jolla tehdä tuloksia ja kilpailla. Tämä kannustaa kaiken tasoisia seuralaisia kilpailemaan ja harrastamaan. Tämä antaa myös toivoa ja intoa myös niille ratsastuskoululaisille, jotka nyt ovat samassa tilanteessa kuin minä itse reilu 10 vuotta sitten. Kaikki on ihan oikeasti mahdollista!

Suokkien Aluemestari 2015 <3 Jos jollain on kuvia näiden kisoista/ kunniakierrokselta, niin saa lähettää!

Voin rehellisesti sanoa, että olen itse tehnyt paljon töitä sen eteen, että olen saanut hevosia ratsastettavaksi ja sen jälkeen vienyt ratsastamani hevoset sille tasolle itse, millä ne nyt hyppäävät. Ei ole ollut mitään valmista, vaan vain todella kova tahto ja into oppia uutta sekä kehittyä paremmaksi. Suurin kiitos tästä kuuluu edelleen mun ratsastuskouluajoille. Ilman Kirsin oppeja, Peikiltä opittua kunnioitusta ja kunnianhimoa, Hellun ja Anna-Marin hevosenhoidosta opittuja taitoa sekä erilaisten hevosten ratsastamisesta mun tie olisi ollut paljon paljon kivisempi.

Aku vakiinnutti suorittamisen 120cm radoilla

Niin kuin seuran pikkujouluissa sanoin ääneen, tuo ratsastuskoulu ja seuran jäsenet ovat kasvattaneet musta ratsastajan, joka tietää pystyvänsä ratsastamaan ja esittämään lähes minkä hevosen tahansa ja tutustumaan todella nopeallakin aikataululla uuteen ratsuun. Ratsastuskoulussa saatoin saada tiistaikisoihin hevosen, jota en koskaan ollut ennen edes nähnyt, jos se oli juuri saapunut talliin. Meille kuitenkin oltiin opetettu niin hyvä systeemi verrytellä ja tutustua hevoseen, että vieraskin hevonen luotsaantuisi radasta läpi. Tästä hyvänä esimerkkinä tämän vuoden laatuponikilpailu, jossa ratsastin alle 10 minuutin ajan oriponia, jota en koskaan ollut livenä nähnyt, saatika ratsastanut, jonka jälkeen esitin sen estekokeessa. Poni sai upeat pisteet ja voitti estechampionin palkinnon. Tällaisissa tilanteissa korostuu se, että on hienoa osata ratsastaa hyvin tai edes melko hyvin, mutta taitoa on se, että osata antaa hevoselle tilaa juuri sillä hetkellä kun se sitä vaatii. Kun on saanut ratsastaa niin paljon erilaisilla hevosilla, kuin mitä olen itse saanut, on voinut oppia sen tilan antamisen. Joten hyödyntäkää ihmiset niitä ratsastuskouluja ja ratsastakaa kaikilla hevosilla, älkää vaan jumittuko siihen yhteen!

4v oriponi Risto Laatuponikilpailuissa

Yhdeksi tämän vuoden tärkeimmistä jutuista haluan mainita vielä, että olen oppinut ymmärtämään kilpailemisesta niin paljon enemmän, kiitos Niken. Ennen voitto ja sijoitus tuntuivat upealta, nyt se paras asia kilpailuissa on hevosen kouluttaminen ja ratojen ehjyys. Enää se rusetti ei lämmitä jos rata on juosten kustu. Mä haluan kehittää mun hevosia ja kehittyä itse niin hyväksi kuin mahdollista. Tämä vuosi opetti mulle kilpailujen ohella sen oman valmennussysteemin tärkeyden ja nyt huomaan miten paljon se kantaa hedelmää. Joten jos tuntiratsastajien pitäisi ratsastaa erilaisilla hevosilla, niin kannustaisin valmentautuvia ratsukoita valitsemaan heille sopivan valmennussysteemin - oli se sitten kuka valmentaja tahansa ja millainen systeemi vain, mutta kunhan se sopii teille ratsukkona. Aina se nimivalmentajakaan ei vaan sovi kaikille.

Sakke laatareissa 2015. 8 sija oli hyvä tulos!

Tulipas taas syvällistä pohdintaa, mutta näin tällä kertaa. En usko, että kukaan täysin ymmärtää kuinka äärettömän kiitollinen olen kaikesta mitä mulla tällä hetkellä on.. Tää on kaikkien näiden vuosien jäkeen upea fiilis <3


Kiitos et saan tehdä tätä
Sain tarkoituksen elämältä, tää on mun tehtävä tääl
Huomaan kun onnen kyyneleet takin kaulukseen putoaa.

10 kommenttia

 1. Kiitos Erika sinulle hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista! :) Kaikkea hyvää vuoteen 2016.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosse! Kiva että oot mukana blogin menossa :) huippua ensi vuotta!

   Poista
 2. <3<3<3 sun kaltaiset ahertavat ihmiset antavat itselleni myös hirmuisesti lisämotivaatiota treenata myös itse kovemmim ja kovemmin! Onnea kuluneesta vuodesta ja vielä enemmän onnea tulevallle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla heidi <3 ja kiitos, toivotaan että meille molemmille tulee hieno vuosi :)

   Poista
 3. Tosi inspiroivaa miten oot omalla työllä saavuttanut paljon! Oot loistava asenteellinen esikuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tällaiset kommentit lämmittää mieltä aina niin paljon :)

   Poista
 4. Täytin omat unelmani hankkimalla hevoseni 2 vuotta sitten, sitä ennen elin pitkään kuten sinäkin ja sitten pidin vähän taukoa ennen omaa. Tyttärelle ei ole omaa ponia varaa vielä hankkia, mutta missäs muuallakaan kuin Peikillä pääsee hän tutustumaan ratsastuksen ja myös kilpailemisen maailmaan. Paljon onnea ja menestystä tulevalle vuodelle, olet inspiroiva ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttösi saa varmasti hyvän alun Peikillä harjoitellessaan! Tsemppiä oman hevosen kanssa :) Ja kiitos mukavista sanoista!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti Lissu :) Ihanaa Uutta Vuotta sulle, ihanat uudet haasteet sulla edessä :)

   Poista