sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joululahjavinkit

Silloin kun itse vielä hoidin paljon hevosia, sain hevostenomistajilta usein Joulun alla lahjan kiitoksena vuoden aikana tehdystä työstä. Lahjoja oli jos minkämoisia, mutta ajattelin nyt itse listata kivoja lahjaideoita niin hevosenomistajille kuin hoitajille tai ratsastajille. Ja nämä ovat siis täysin omia mielipiteitäni, kaikilla on varmasti omat mieltymykset!

HOITAJALLE

Hoitajalle ostaisin iästä riippuen joko hevosiin tai ihan vapaa-aikaan liittyvän lahjan. Itse sain aikoinani yhdeltä omistajalta Gina Tricotin lahjakortin (olin ehkä 17.. :D) ja mielestäni se oli aivan huippu lahja! Sitten taas mielestäni nuorena kaikki kynttilät ja muut samaan kategoriaan kuuluvat saippuat yms. olivat aivan turhia ja lensivät aina suoraan roskiin. Nykyään rakastan kynttilöitä ja ne ovat mielestäni ihana lahjaidea!

Mielestäni seuraava kollaasin lahjat sopisivat hoitajalle iästä riippumatta.


Nämä kaikki lahjat ovat varmasti mieluisia hoitajalle - ne saa heti käyttöön ja näitä ei voi koskaan olla liikaa. Lisäksi noin ajattomat värit ja kuosit eivät koskaan poistu trendeistä, joten niitä on helppo käyttää kaudesta toiseen ja ne ovat laatunsa puolesta pitkäikäisiä.

RATSASTAJALLE

Hyviä lahjoja ratsastajalle ovat mielestäni sellaiset asiat, mitä ei välttämättä itse tule niin helposti ostettua tai uusittua. Esimerkiksi lahjakortti ei ole ollenkaan huono idea, kaikilla on kuitenkin aina jotain hankintalistalla. Silloin ainakin takaa sen, että lahjan saaja voi hankkia juuri sellaisen tuotteen joka on juuti silloin ajankohtainen. Esimerkiksi uusien saappaiden, kisatakin tai kypärän hankinnassa pienikin lahjakortti on todella suuri apu!

Jos kuitenkin haluaa ostaa jotain konkreettista niin tässä olisi muutama ehdotus :)


 Equestrian Stockholmin valikoimasta löytävä ruskea vyö olisi todella tyylikäs valinta. Monella on vain musta vyö, koska saappaat ovat usein mustat. Kuitenkin monella ratsastajalla on kotona käytössä ruskeat kengät ja varret, joihin tämä vyö mätsäisi täydellisesti.


Derrierin alushousut ovat aivan täydelliset päällä! Niistä on tulossa oma postaus vielä lähipäivinä, mutta näitä alushousuja ei voi kuin kehua!! Kuulostaa ehkä hassulta lahjaidealta, mutta voin vannoa, että kun joku ratsastaja nämä housut kerran saa jalkaansa niin sitten ei muita enään halua käyttää. Mallivalinnat tietysti ovat tässä vaiheessa aika henkilökohtaisia, mutta perusmallilla pääsee jo pitkälle :) Ja toki vaihtomahdollisuus on aika usein mahdollinen!

HEVOSENOMISTAJALLE

Tämä on mielestäni aina se vaikein rästi. Aina voi toki ostaa kivan glögipullon. viinipullon tai suklaata, mutta jos haluaa keksiä jotain hieman omaperäisempää niin sitten asia meneekin hankalammaksi.

Itse kokosin yhtenä vuonna mm. kuvakirjan kesän kisoista. Tämä oli omistajien mielestä todella ihana lahja - pääsi taas muistelemaan kesän onnistumisia ja kivoja kisareissuja. Yhdelle omistajalle taas annoin puisen ison kyltin, johon oli kaiverrettu tallin nimi.

Kaikki vitsikkäät kyltit, liittyen sitten hevoseen, hevosen omistajaan tai tallinpitäjään ovat aina hauskoja lahjaideoita. Kiireiselle hevosenomistajalle voisin hyvin kuvitella antavani lahjaksi lahjakortin jalkahierontaan, käsihoitoon tai ravintolaan.

Myös kaikki hoitajalla ja ratsastajalle sopivat lahjat käyvät yhtä lailla myös hevosenomistajalle. Tiedän kuitenkin, ettei kaikilla välttämättä ole rahaa satsata lahjoihin paljon, ja silloin mielestäni esimerkiksi hauska video tai kuvakollaasi on tosi hauska lahjaidea! Joku tallinpitäjä myös varmasti arvostaa "vapaa ilta iltatallista" -lahjakorttia ;) Jos haluaa olla oikein ahkera, niin tuohon "lahjakorttiin" voi myös yhditää karsinoiden siivoamista tai hevosten ruokkimista, jos sellainen on mahdollista! Lahjakorttiin voi hyvin liittää vaikka ison piparin jossa lukee hevosen nimi :)

Tässä oli nyt muutamia ideoita, mutta olisi kiva kuulla mitä te olette antaneet tai saaneet lahjaksi :) Ideoita ei koskaan voi olla liikaa ;)2 kommenttia

  1. Itse oon kuullut monilta hevosenomistajilta, etteivät missään nimessä halua mitään turhia lahjoja, korkeintaan herkkuja voi tuoda hevoselle:D kaikki heppanamit, kuivatut leivät tai iso porkkanapussi on ainakin varmoja valintoja, tai sitten just tallin/tarhan siivous, kamojen perusteellinen putsaus jne:) eli ehdottomasti jotain oikeesti hyödyllistä, niin lahjan saaja varmasti ilahtuu! Itse oon yleensä antanut (vuokra/liikutushevosen omistajille) jonkun tarpeellisen tavaran, kuten heijastinloimen maastoilevalle hepalle, uuden riimun rikkinäisen tilalle jne. Tällä hetkellä käyn pienellä kotitallilla liikuttamassa hevosia ilmaiseksi, joten on helppo keksiä miten omistajaa voi "sponssata" varustehankinnoissa kun usein valittelee siitä mitä on milloinkin rikki/hukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo "lahjakortti-lahjat", eli karsinoiden siivous, viikonloppu vapaa yms. ovat kyllä hyviä ideoita :)

      Poista