maanantai 31. elokuuta 2015

Vain pari päivää Kunkkareihin..

Ja mikä on pössis? No aika jepa.

Kunkkareihin on lähdössä siis mukaan Kermavaahto 3v, Sakke 4v, Tuike 5v, Retu joka menee mestaruutta ja Kapsu joka menee avoimia luokkia koulussa ja esteillä. Kerron nyt hieman kaikkien valmisteluista ja tulevasta koitoksesta :)

KERMAVAAHTO

Kermiksen kanssa olen puuhannut ehdottomasti kaikista vähiten. Olen ratsastanut sillä muutaman kerran liinassa ja ollut kerran mukana irtohypytyksessä. Kolmivuotiaathan esitetään vain maasta käsin ja mun tehtäväksi jää siis askellajien ja rakenteen esittäminen maasta sekä irtohypytyksessä avustaminen. Juoksemista harjoitellaan nyt alkuviikko ja tiistaina Kermis lähtee vielä vikan kerran irtohyppäämään maneesille.

Kermis on aika menevä kaveri joten juoksemista täytyy kyllä harjoitella ihan huolella jotta saan sen varmasti siirtymään käyntiin ja kääntymään oikeissa pisteissä. Mitään odotuksia mulla ei oikein tästä hevosesta ole, sen verran hösö tuo tamma on :D Hyvänä päivänä se voi esiintyä todella edukseen mutta sitten kun se hösöttää niin se ei malta rentoutua ollenkaan.

SAKKE

Sakke menee siis 4-vuotiaiden laatuarvostelun. Lauanataina on askellajikoe ja sunnuntaina estekoe. Sen lisäksi se starttaa torstaina 4-vuotiaiden ryhmäratsastusohjelmassa.

Sakke on mennyt treeneissä hyvin. Ainoa ongelma on kevyessä isunnassa laukkaaminen (laukka on aianakin aiempina vuosina esitetty kevyessä istunnassa) koska siinä Sakke jää enemmän yksin. Laukassa se kaipaa vielä tukea ja kun pääsen istumaan alas, ei se vaihda laukkoja kuin äärimmäisissä tilanteissa. Kevyessä istunnassa se vaihtaa edelleen takaosaa helposti ja siitähän ei tuomarit kyllä palkitse.. Hieman on siis jännitysmomenttia sen puolesta jos alhaalla ei tosiaan saa istua.

Hypyt ovat menneet tosi hienosti ja eilen viimeistelytreenissä meni jo melkein 90cm okseri. Estepuolellahan sen vikan okserin saa nostaa maksimissaan 90cm asti ja Saken kohdalla toivon että tuomarit niin tekevät. Alla video eilisen viimeistelytreeneistä.


Jos kaikki menee hyvin niin Sakke voi hyvin olla 10 parhaan joukossa niin ryhmäratsastuksessa kuin laatareissa. Käynti sillä on edelleen hieman kiireinen, mutta ravi ja laukka ovat paremmassa jamassa.  Sitä harjoitellaankin nyt tiivisti viikon alkupäivät. Sakke saa pitää vapaan tiistaina ja perjantaina menen sen kanssa Ypäjällä maastoon.

TUIKE

Tuiskulan kanssa hyppään laatareiden esteosuuden. 5-vuotiaat hyppäävät pienen radan jossa hyppykapasiteettia mitataan sarjan b-osan okserilla.


Tuikkeen vikat treenit on menneet tosi hienosti. Se hyppäsi Tuomarinkylässä 80cm ja 90cm tuloksilla 0/4 ja 4vp. Ponia jännitti 90cm aika paljon, mutta se teki muutaman mielettömän rennon ja hienon hypyn. Noita hyppyjä kun pääsisi näyttämään laatareissa niin jes!


Tuikkeen omistaja ratsastaa Tuikkeella kouluosuuden. Jos Tuike malttaa keskittyä niin se voi pärjätä aika mukavasti. Unikuvan jälkeläisenä se kuitenkin handlaa hyvin tuon hösöttämisen ja sähläämisen, joten odotettavissa on mahdollisesti aika paljon vireyttä ;) Valmistelut on kuitenkin menneet ihan nappiin, joten nyt vain pitää suorittaa samalla tavalla! Viimeien treeni on tiistaina ja sen jälkeen Tuikkeen omistaja ratsastaa itse loput päivät.

RETU

Ihana Retu hyppää mestrauutta. Perjantaina hyppään sillä alle 100cm ja la 110cm (mestaruuden 1.osuus) ja su 110 (mestaruuden 2.osuus) ja jos vikalle kierrokselle yltää niin vielä 120cm.

Tässä este numero kaksi mistä tuli eka puomi 110cm luokassa

Retuun olen saanut nyt hyvää uudenlaista otetta ja laukka on parantunut rytmiltään ihan hurjasti. Edelleen kisoissa ollaan saatu puomeja, mutta pääasia on se, että tiedän itse että se nolla on mahdollinen, niin kuin Kemiössä. Dumissa saatiin sija metristä ja kymppi oli ratana ihan huikean hyvä vaikka kaksi puomia tulikin. Niihin oli selkeä syy, molemmat hieman liian avoimesta paikasta, niitä vaan täytyy kisoissa välttää.

... ja tässä este numero 8 josta tuli toinen pudotus 110cm radalla

Tavoitteena on päästä vikalle kierrokselle ja tehdä tietysti nollaratoja. Joku puomi viikonlopun aikana varmaasti jossain vaiheessa tulee ja jos nyt joka päivä hyppää yhdellä puomilla niin kyllä sillä tuloksella sille vikalle kierrokselle tulisi päästä.

Retu teki eilen viimeistelytreenin ja isommat radat kulkivat aika hyvällä flowlla. Pitää vain päästä Retulle hyviin paikkoihin (hieman normaalia lähemmäs) ja malttaa oman ylävartalon kanssa.


Retu hierottiin perjantaina ja hieroja oli ihmetellyt hevosen positiivista muutosta. Alakaula ei ollut yhtään jumissa ja hevonen oli yleisilmeeltäkin paljon parempi. Peppu ja erityisesti takareidet olivat jumissa, mutta sen osaa jokainen arvata kisakesän ollessa näin lopussa.

Nyt Retu tekee sileää alkuviikon ja pitää vapaan torstaina.

KAPSU

Kapsun kanssa mennään torstaina koulua ja perjantaina esteitä ja koulua. Myös lauantaille bookkasin sille yhden esteluokan.


Kapsun kanssa ollaan tehty muutama estereeni ja tällä viikolla hyppään vielä kerran ja mennään sileää siihen lisäksi kerta/pari. Sen kanssa keskitytään kisoissa lähinnä kokemuksen kerryttämiseen ja ylipäätänsä kisatilanteeseen. Kapsuhan ei ole käynyt kisoissa kuin kerran - viikko sitten Dumissa. Siellä hyppäsin 80cm mikä sujui ihan hyvin. Ykkönen saatiin alas koska sinne jäin ratsastamaan vähän turhan hitaassa temmossa ja toinen puomi tuli hieman matalasta hypystä perusradan vikalta. Kapsu kuitenkin teki radalla töitä yllättävän rennosti ja kuunteli kaikki avut loppuun asti.


Nyt viimeisen viikon aikana koitan löytää laukkaan vielä parempaa rytmiä ja tasaisuutta siirtymisiin. Kapsu menee koulupuolella KN-Specialin sekä Helppo B3, joten siirtymisillä on noissa ohjelmissa tärkeä rooli. Kapsu pystyy suorittamaan tasaisen raviohjelman ja uskon sen tekevän tuossa B3 hyvää työtä. KN:ssä on meille paljon haastavia kohtia, kuten toinen laukan nosto ja käyntisiirtyminen. Mutta nyt haetaan sitä kokemusta ja koitetaan saada Kapsulle vain kiva rento fiilis radoista.

Aion verrytellä Kapsun kaikille radoille tosi säästeliäästi (koulu kävelyt plus max.10min verkka, esteet kävelyt plus napakka verkka muutamalla hypyllä) jotta kisarupeama ei tee tepposia. Jos hevonen tuntuu väsyneeltä tai haluttomalta perjantaina, peruutan lauantain luokan. Kapsulla on kuitenkin sen verran loistava työmoraali, että uskon sen menevän ihan mielellään :) Kaikki kuitenkin hevosen jaksamisen mukaan.

Tiedossa on siis 3 koulurataa, yksi askellajikoe, 5 esterataa, 1 estenäyttö ja muutama maasta näyttö. Ohjelmaa riittää, mutta onneksi on ihanat hevoset ja kivoja ihmisiä auttamassa. Keskittymiseen menee paljon energiaa ja aionkin tehdä kunnon suunnitelmat kaikkien hevosten osalta ihan paprille - näin kaikki muutkin pysyvät mukana aikatauluissa.

Tavoitteena on siis esittää kaikki hevoset kunnialla läpi - ja toivottavasti hieman myös menestyä. Ketäs muita kunkkareihin on tulossa? Ja mihin luokkiin/ikäluokkiin? :)

3 kommenttia

  1. Tsemppiä kaikkien hevosten kanssa hurjasti, toivotaan että sujuu hyvin! :-)

    VastaaPoista
  2. Minkä pitunen oot, kun näytät ratsastuskuvissa aina niin lyhyeltä? :D

    VastaaPoista