tiistai 18. elokuuta 2015

Voihan nenä

Tämmönen pikkuinen potilas odotteli mua toissapäivänä tallilla..


Aika reppana Aapo. Mitään "hampaan jälkiä" ei näkynyt, eli todennäköisesti sitä on pistänyt amppari nenään :D Ja koska pikkuhepan nenää on kutittanut, on se sitten hinkannut sitä johonkin puuhun ja nahkat on vähän kääriytyny pois. Putsasin nenän betadinella ja laitoin siihen rasvaa päälle.


Eiköhän tuo laske muutamassa päivässä. Hevonen oli kaikin puolin hyvinvoiva ja kuumettakaan ei ollut. Onko teillä kokemuksia tällaisesta?

12 kommenttia

 1. aijaijai, hurjan näköinen :/ pikaisia paranemisia <3

  VastaaPoista
 2. Täällä oli huuli saman näköinen... :D Meillä ainakin laski noin viikossa normaaliksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että laski nopeasto :)

   Poista
 3. Hyvin samalta näyttää kun mun nuoren suokin naama yhtenä tämän kesän päivänä. Epäilen että oli kuopassut maa-ampiaispesän, tällä turposi turvan lisäksi silmät, poski ja imusolmukkeiden paikat kainaloissa ja takajalkojen välissä. Ei näytä yhtään niin pahalta �� Ell vinkistä annoin neljä kyypakkausta (kortisonia) ja lisäksi tervarasva helpotti kutinaa hyvin. Laski nopeasti ja vuorokaudessa oli jo normaali.

  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho! Voi pientä, maa-ampiaiset on tosi viheliäitä otuksia.

   Aapolla on onneksi ollut todennäköisesti vain yksi herhiläinen kimpussa ja kohouma kuulemma laskee hyvin nopeasti. Toivotaan vähemmän ampparirikasta loppusyksyä ;)

   Poista
 4. Beedaa pisti kyy laitumella naamaan, turposi aika ikäväksi. Kortisonia suoneen niin turvotus ja KUTINA katosi. Ell määräyksestä pelkkää vesipesua pari viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuyt tekee kuulemma pahempaa jälkeä kun noi pörriäiset! Itekki pelkäsin aluks et se oli joutunu kyyn uhriks :/

   Poista
 5. Meidän tallilla myös pisti kyy erästä ponia jalkaan, oireina oli nimenomaan kutina ja turvotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on ollut jotenkin tosi paljon käärmeitä liikenteessä :/ Toivottavasti ponilla on nyt kaikki hyvin :)

   Poista
 6. Mun hevosen vasemman puolen ylähuuli oli pari viikkoa sitten turvonnut kolminkertaiseksi ja oli aivan järkyttävän kipeä, epäiltiin heti että joku pistänyt. Ell tuli tutkimaan, ja huulen sisältä löytyi jäätävän kokoinen mätäpaise, mikä oli kohonnut selvästä pistojäljestä huulen sisäpuolelta.. Ell joutui rauhoituksessa viiltämään paiseen auki ja tyhjentämään. Joku viheliäinen oli heinän tai ruohon mukana mennyt suuhun ja pistänyt :( saatiin sulfat ja Metacamit, kuolaimet raaski pistää suuhun vasta kahden viikon päästä. Onneksi parani tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Ei kuulosta yhtään kivalta. Onneksi meillä meni vain nenä ;) Ja pääasia että teilläkin parani suht nopeasti :)

   Poista