perjantai 14. elokuuta 2015

Perus kuulumisia - vihdoin

Aaposta on ollut ihan hävettävän vähän juttua täällä blogin puolella. Mun Instagram-tiliä seuraavat ovat kuitenkin saaneet paljon kuvia ja videoita mun mussukasta :D Muthan löytää Instasta nimellä pikkkis ja sieltä kyllä saa kaiken tiedon kisoista ja mun muista tekemisistä aika lailla reaaliajassa kun taas blogin puolelle asiat päätyvät paljon pidemmällä viiveellä. Mulla on paljon juttuja kuitenkin työn alla niin sisäänratsastuksesta kuin muistakin Aapoon liittyvistä jutuista ja koitan saada niitä ulos vähitellen :)

Mutta nyt niitä perinteisiä kuulumisia. Aapo on edelleen yöt ja päivät laitumella parhaan kaverinsa Saken kanssa ja se on VIHDOIN pyöristynyt mukavasti! Hitaasti mutta varmasti kylkiluut ovat poistuneet näkökentästä :) Lisäksi Aapo on syönyt aina ratsastuksen jälkeen Kraftin GRUND -rehua. Kauraa en ole sille vielä antanut, mutta syksyn tullen otan senkin mukaan ruokintaan kun treenit lisääntyvät ja "kovenevat".

Bot niskapad ja ylikasvanut niskasiili

Aapo on ollut liikenteessä 3-4 kertaa viikossa. Sen kanssa on puuhailtu jo aika lailla kaikkea - on käyty maastossa, hyppäämässä muualla ja juostu liinassa muun muassa. Kaikki on mennyt edelleen tosi kivasti, mitään mutkia ei ole ollut matkassa.

Nyt kun ratsastuskerrat ovat lisääntyneet, on Aapolla lähtenyt selkeästi kuitenkin karvaa suitsien niskaremmin alta. Tämä taitaa olla monien kimojen ongelma, mutta sain ihanalta Back on Trackin tiimiltä apua tähän hommaan! Olen nyt käyttänyt heidän "niskapadia" pari viikkoa ja täytyy sanoa, etten voisi olla tyytyväisempi tuloksiin! Niistä kuitenkin lisää omassa postauksessa kun saan paremmat kuvat :)

lähikuva padista

Aapo on myös kyllä tämän hetkisistä hevosistani se suurin herkkis. Heti kun on pienikin naarmu tai vekki jossain jalassa niin saman tien se on paksuna.. Samoin oli nyt maanantaina, oikeassa etusessa oli ihan minimini haava ja jalka oli paksu. Liikkeessä Aapo oli kuitenkin ihan puhdas ja jalan turvotuskin laski liikkeessä onneksi hieman. Turvotus on nyt jo pois, joten mistään sen kummemasta ei siis onneksi ollut tälläkään kerralla kyse :) Täytyy kuitenkin muistaa että näin kesällä kun on lämmin ja ötököitä niin tuollaiset haavat myös aiheuttavat normaalia enemmän turvotusta jalkaan, varsinkin kun tämä on Aapon eka kesä Suomessa ja "meidän" bakteerikannassa.

turvonnut oej

Aapo olisi tarkoitus rokottaa, vuolla ja raspata nyt tulevan kuukauden sisään. Uskon, että vasemmalla puolella on jotain sanomista hampaissa, sen verran toispuoleinen se on edestä ratsastettaessa. Kavioiden asentoa ja kulmausta taas pyritään muokkaamaan parempaan suuntaan vuolemisella - kengät saavat vielä odottaa hetken. Ja rokotus pitää olla kunnossa jos kisoihin mielimme jossain vaiheessa ;)

Aapo saa nyt tehdä vielä pari viikkoa hommia ja sitten se saa pienen loman :) Seuraavaksi saatte Aaposta vähän hauskemman postauksen, kerron nimittäin 20 faktaa siitä :D

2 kommenttia

  1. Musta on tosi kiinnostava lukea aina näitä juttuja aaposta kun se on sun eka heppa ja sitä ite koulutat! En malttais oottaa taas seuraavaa postausta siitä:D

    VastaaPoista
  2. tosi mielenkiintoista päästä kuulemaan Aaposta lisää ja päästä seuraamaan teidän touhujanne! :)

    VastaaPoista