lauantai 1. elokuuta 2015

Retu Salossa

Retu hyppäsi Salossa Hildan tavoin Hippos-luokan 100cm sekä vielä isomman, kaikille avoimen 110cm.

Metriä varten laitoimme hevoset samaan aikaan kuntoon ja heti Hildan radan jälkeen hyppäsin Retun selkään. Retu yskähteli verkassa muutamia kertoja ja annoinkin hevosen ravata ensin hieman pidemmällä ohjalla. Kovin kauaa tämä ei kuitenkaan onnistunut kun Retu alkoi käymään niin kovasti kierroksilla.. Verkkasinkin sitten ihan normaalisti ja yskiminen jäi pois. Retu oli syönyt autossa aamulle heinää, jonka olimme kyllä kastelleet ihan kunnolla, mutta uskon yskimisen johtuneen siitä. Retu on aika herkkis yskimään kun on syönyt kuivaheinää, joten toivottavasti kyse oli vain siitä eikä muusta..

Verkassa Retu toimi hyvin ja hyppäsi melko suoria hyppyjä. Tein loppujen lopuksi vain 6 hyppyä verkassa koska päivä oli suhteellisen lämmin ja edessä oli vielä 110cm luokka.

Radalla Retu työskenteli hyvin. Sain sen laukkaamaan hyvää isoa, mutta rauhallista laukkaa ja pääsin etäisyyksiin rennosti. Kolmoselta Retu otti ihan turhan puomin takasillaan. Este oli juuri tuo alla näkyvä pinkki este, joten saattoi olla ettei Retu hahmottanut sitä ihan täysin, sen verran vaaleat ne puomit kuitenkin olivat! Tuloksena radalta siis 4vp, mutta tyytyväinen kuski.


Kymppiä varten halusin vain säilyttää niin verkassa kuin radalla saman fiiliksen. Hyppäsin Piuden vinkistä verkassa vain oikeasta kierroksesta, koska sieltä lähestyttäessä Retu ei vedä itseään vinoon. Tämä vinous on sellainen asia, mihin täytyy kotitreenissä panostaa nyt todella huolella, uskon että moni puomi jää sen myötä pois kun tuo asia saadaan kuntoon!

Itse rata oli kympissä varmasti parhaita kymppejä, joita olen Retun kanssa tehnyt. Se oli hyvin koko ajan mun kanssa ja teki isoja, pyöreitä hyppyjä. Viimeiselle linjalle olisi vain pitänyt tehdä se 7 odottavaa askelta, nyt hyppy suuntautui kuuden laukan jälkeen liikaa eteen päin ja etuseinän puomi tuli ihan kunnolla alas. Myös viimeiseltä esteeltä tuli vähän turha puomi, olisi pitänyt itse olla loppuun asti paremmin pystyssä ja jäädä hyppyyn hitaammaksi koko oman vartalon kanssa. Rataan olin kuitenkin ihan super tyytyväinen!! Vielä kun saataisiin mukaan tasaisuutta ja renotoutta niin olisin vielä tyytyväisempi.

Onneksi Retu oli nyt niin normaalin tuntuinen kuin se vaan voi olla. Olin vähän skeptinen sen Tampereen jälkeen, että kuinka se mahtaisi hypätä.. Onneksi sen mieleen ei ollut jäänyt mitään ikävyyksiä ja heppa oli ihan menossa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti