perjantai 7. elokuuta 2015

SALO ja Hilda

Tämän postauksen jälkeen ollaan Akun Salon ja Hangon keissejä vaille vihdoin reaaliajassa :D On ollut sen verran tiivis kesä hevosten ja duunin kanssa, että tekstejä on tullut väsättyä ties missä, mutta halusin kuitenkin kirjoittaa teille kaikesta :)

Salo oli kyllä sellainen newer again reissu. Kisapaikassa ei ollut mitään vikaa, päinvastoin, mutta voin kertoa että en enää ikinä lähde kisoihin hyppäämään ekaa luokkaa jos seuraava luokka on vasta kaksi luokkaa ensimmäisen jälkeen :D Olin tallilla ennen Salon kilpailuja jo kello 5, Hildan selässä kisoissa jo 8 ja seuraava luokka alkoi klo 12 jälkeen... Onneksi Hannilla on niin iso auto, että mä mahduin nukkumaan etupenkillä ja Hanni takakontissa mukavat 3h päikkärit siinä välissä :D

90cm

Hildan olin ilmoittanut mukavaan ja helppoon 90cm luokkaan koska se oli Tampereella tsempannut niin hienosti metrissä! Poni ei ole vielä montaa metriä mennyt, joten tämä ysikymppi oli tähän väliin ihan hyvän mielen luokka :)

Kerkesin verkata omista ennakkoluuloista poiketen ponin todella hyvin. Luulin koko ajan että meillä on kamala kiire, mutta sain onneksi kaiken tehtyä ihan jopa rauhassa! Radassa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta esteet olivat todella sen 90cm eikä piiruakaan alle, mikä oli oikein mukavaa. Rata kuitenkin vaati tarkkaa ratsastusta ja arvostelu A20 tietenkin pisti hieman ratsastamaan aikaa.

90cm

Rata alkoi helpolla pystyllä ja jatkui pitkällä tiellä vaaleanpunaiselle lankulle. Vaaleat puomit kohti valkoista aitaa tekivät esteestä optisesti ihmeisesti Hildan mielestä hieman epämiellyttävän, koska se oli lähdössä siitä ihan pokkana ohi! Napakasti pidin sen kuitenkin kohti estettä ja yli mentiin, mutta niin läheltä, että puomi lähti matkaan. Tämän jälkeen ei tarvinutkaan enää aikaa ratsastaa ja loppuradan tein ihan rauhassa. Tuloksena siis 4vp.

100cm

Metrissä starttasin heti tokana ja olin taas ihan pulassa, kun mietin mitä tekisin sarjan kanssa. Ponivälien kanssa ei olisi mitään ongelmaa, mutta hevosväleillä on aina pakko miettiä kaikki ratkaisut valmiiksi. Tällä kertaa sarja oli pysty-pysty ja väliin 2 askelta. Vaihtehtoina oli siis baanattaa sisään ja tehdä kaksi isoa, tai odottaa ja koittaa nykiä kolme laukkaa sinne väliin. Vasta radallahan sen sitten vasta tietää, miten tekee, mutta silti siitä jotenkin stressaa aina ennen rataa vaikkei pitäisi.

100cm

Radan kaksi ekaa estettä Hilda hyppäsi todella hienosti ja avasi mielettömän hyvin takaa. Kolmonen oli jälleen se valeanpunainen, mutta toisesta suunnasta. Nyt päästiin sinne oikein hyvin, mutta taas se puomi kolahti alas, höh! Sitä seurasikin sarja, minne näin vain paikan, jossa piti ratsastaa eteen. Väli päästiin juuri kahdella, mutta hyppy a-osalle oli sen verran laaka, että sieltä tuli heti toinen puomi mukaan. Seuraavat kolme estettä jälleen hyvin, mutta vikalta okserilta etupuomi alas takajalan virheestä.

Kolmen puomin saldo ei todellakaan ole Hildalle tyypillinen tulos - se on yleensä todella tarkka jaloistaan, vaikka esteet olisivat kuinka isoja. Täytyy nyt kotona treenata vähän väljemmin rakennetuilla esteillä, nyt nuo molemmat turhat tiputukset tulivat esteiltä, joissa oli käytetty nykyaikaisesti aika vähän tavaraa.

Seuraavaksi Hilda kilpailee todennäköisesti vasta kunkkareissa koska seuraavar Hippos-luokat hypätään 110cm korkeudella. Niitä luokkia en viitsi lähteä Hildan kanssa tuon sarjavälin takia hyppäämään. Kotona tiedossa on sileän treenejä ja muutamia estetreenejä, haluan kuitenkin pitää ponin kisakunnossa :)

2 kommenttia

 1. Hilda on ratsuistasi erityisesti mieleeni. Sillä on hieno isälinja, se on kaunis ja laatua riittäisi vaikka mihin este- ja koulupuolella. Toivottavasti se saa jälkeläisiä ja menestystä siinä rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilda on kyllä laadultaan ja tekniikaltaan suokeistani se paras. Jos se ei olisi ratsastuskoulun käytössä ympäri vuoden, olisi sillä todella paljon mahdollisuuksia menestyä kaikissa lajeissa - sehän menee myös kenttää ;)

   Hilda piti itseasiassa laittaa tiineksi jo tänä kesänä, mutta Hanni päätti lykätä sitä ensi kesään. Itse odotan innolla Hildan varsoja <3

   Kiitos mukavasta kommentista :)

   Poista