tiistai 1. huhtikuuta 2014

"Sweet horse"

Päästiin Retun kanssa näyttämään Nielsille suokkien osaamista perjantaina. Hollantilainen kaveri ei siis koskaan ollut ennen nähnyt suokkeja tositoimissa, joten sain vastata aika moneen kysymykseen koskien niiden tyyppiä, luonnetta, laukkaa ja alkuperää.


Työstin Retua ensin ympyrällä Akun tavoin. Niels halusi Akun tavoin myös Retulle rauhallisen rytmin ja pitkän kaulan. Ymyrällä tämä onnistui hyvin, mutta suoralle siirryttäessä Retu ei jäänyt kunnolla molemmille ohjille, mikä on sille kovin tyypillistä. Niels myös muistutti mua olemaan taivuttamatta hevosta liikaa.


Jatkettiin verkan jälkeen puomeilla ja Retu jäi tapansa mukaisesti vähän jännittyneeksi edestä. Niels katsoi menoa muutaman kierroksen ja haki sitten gramaanit tallista. Gramaaneita laittaessaan hän huomasi myös, että Retun kuolain oli inan verran liian lyhyt ja kerroinkin samalla hänelle kuolainajatuksistani kisoja ajatellen. Kisoissahan Retu kuumenee aika paljon ja välillä mulla on sellainen olo, että jarrua tarvisi vähän lisää. Ei missään nimessä mitään nopeaa ja kovaa kuolainta, mutta joku hitaan ja vakaamaan tuntuinen kuolain on ollut ajatuksissa. Niels käski ottamaan seuraavana päivänä mukaan tavallisen paksun nivelen ja sen kanssa mentiinkin sitten koko loppu kurssi :)


Ja ai että Retu tuntu hyvältä gramaaneilla. Mä oon aina ollu vähän sellanen "mähän en mitään apuohjia tai vahvoja kuolaimia käytä" -tyyppi, mutta täytyy kyllä myöntää että pääsin noiden apuohjien kanssa työstämään Retua ihan uudelle levelille ja aion kyllä käyttää niitä myös jatkossa. Gramaanit laitettiin poikkeuksellisesti kiinni rintaremmin lukkoon jotta ne eivät jäisi jalkoihin pikkuisten hyppyjen aikana.

Hypyt aloitettiin pienillä kavaleteilla ja niiden kanssa haluttiin säilyttää sama rentous kuin puomeillakin. Retu odotti ihanasti ennen estettä, mutta vaihtoihin täytyy saada vielä lisää voimaa taakse, jotta ne tulevat puhtaasti joka kerta ilman raviaskelta! Tässä videolla näkyy hyvin myös toi mun vasemman käden vammaus, se vaan elää jotain ihan omaa elämäänsä..


Tehtiin useampaan kertaan myös neljän askeleen linja ja otettiin siihen kavaletteja mukaan joka kierros hieman eri tavalla. Niels halusi Retun hyvin molemmille ohjille ja rennoksi.Perjantai oli siis molempien hevosten kanssa todella onnistunut ja Niels kehui Retua kivaksi. "Sweet  horse" toistui useaan otteeseen valmennuksen aikana. Retun kaulaa täytyy siis saada pidemmäksi ja selkää hommiin. Tätä aion nyt tosissani työstää ja käyttää tosiaan myös niitä gramaaneja. Nyt videolta huomasi, että Retu jäi pätkittäin liian lyhyeksi edestä, joten siihen kiinnitän todella paljon huomiota tulevina viikkoina ja kuukausina. Puomille ja kavaletille on päästävämyös tuossa rennossa muodossa, pitkällä kaulalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti