perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hyvä treeni, hyvä mieli

Pääsiäisterveiset Peikiltä!

Myös Aku lähtee kisoihin sunnuntaina. Koska avataan ulkokisakausi, päätin ilmoittautua 90 ja 100cm luokkiin. 90 tuntuu Akun kanssa jo aika pieneltä, mutta koska ulkona ollaan hypätty vain kaksi kertaa (ja toinen niistä kotona) halusin ottaa varman päälle.


Tänään oltiin kisoja valmistelevalla hyppärillä Peikillä. Aku oli alkuun kiinni vasemmassa ohjassa oikeaan kierrokseen, mikä vaikeutti etenkin laukassa mun työskentelyä. Heppa ei oikein kääntynyt vasemmasta jalasta, koska pidäte ei voinut mennä läpi sen ollessa niin kiinni vasemmalla. Pienellä työtöllä se kuitenkin parani ja alkoi tuntua ennen hyppyjä jo aika hyvältä.


Aloitettiin puomi-5,5m-puomi-2,3m-okseri treenillä. Ekoilla kerroilla Aku ei kunnioittanut viimeistä puomia esteen ollessa aika pieni, mutta kun se nostettiin isommaksi, alkoi hyppykaari taas muokkautua todella hienoksi.


Kun puomiharjoitus sujui, otettiin mukaan pysty, jolta jatkettiin puomeille. Alla näätte videon harjoituksesta. Se olikin Akulle päivän haastavin juttu. Tässä näkyy se, kuinka Aku on vähän edelleen kiinni vasemmalla ja siksi se laskeutuu väärässä laukassa.
 Tämän jälkeen siirryttiin kolmen esteen linjalle. Ensimmäinen este tultiin lyhyen sivun keskeltä kohti pitkää sivua, siitä jatkettiin seitsemällä aseleella diagonaalille, josta viidellä laukalla toiselle pystylle.


Linjan eka este oli Akulle aikamoinen kammotus - tyrsky. Sellaista ei olekkaan hetkeen hypätty ja kielto sieltä tuli. Yleensä Aku ei pysähdy, vaikka kuinka tuijottaisi, nyt kuitenkin kävi toisin. Eikun uudestaan ja yli. Tultiin muutama kerta tyrsky yksittäisenä jotta hypykaari saatiin rennoksi. Linjan muut osat sujuivat hyvin ja Aku sai hengähtää hieman pidemmän hetken.


Sitten tultiinkin koko rata. Aloitettiin kolmen esteen linjalla, josta jatkettiin tuolle videolla näkyvälle linjalle. Okserin perään rakennettiin kahden askeleen väli ja pysty. Oikeastaan kaikki radat oli hyviä. Aku oli kivasti menossa ja itse näin paikat hyvin.

Loppuun hypättiin 100-120 rata ja vau mitä hyppyjä se eläin väläytteli! Heppa tuntu rennolta ja varmalta, fiilis oli ihan loistava!! Nyt ainakin on tosi hieno fiilis lähteä kisoihin sunnuntaina :)


4 kommenttia

 1. Ompas sulla jalka todella takana hevosen nälkäkuopassa kun hyppäät... (En siis pahalla tarkoita.) Luetko sattumoisin Kaktun blogia? Hän löysi nimittäin mainion ratkaisun tähän samaiseen ongelmaan! Hän laittoi jalustimen narun pätkällä kiinni satulavyöhön niin ettei jalka pääse heilahtamaan hypyssä noin taakse kun jalustin ei liiku taaemmas. Suosittelen kokeilemaan, mulla meinaa toimi kanssa! Pari kuukautta hyppäsin niin että jalustin aina vyössä kiinni ja kun otin viritelmän tämän jälkeen pois pysyi jalka jo itsestään aika hyvin omalla paikallaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos vinkistä. Tuo jalan taakse vetäytyminen osassa hypyissä johtuu enemmänkin mun sukeltavasta ylävartalossa isommilla esteillä. Jos yläkropan linja säilyisi tasaisemmin pystymmässä, pysyisi jalkakin hieman edempänä :)

   Poista
  2. Mäkin oon tota samaa keinoa käyttänyt, tosin siihen ongelmaan kun jalat menee liian eteen..:D

   Poista
  3. Heheh, tepsii siis suuntaan kun suuntaan ;)

   Poista