maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kaarina. Retu.

Eilen oli kyllä tämän kauden pisin kisapäivä. Lähdettiin puomi kolme ja takaisin tultiin vasta 12 aikaan. Peiton alle kömmin vasta 1 jälkeen.. Kisoissa sattui tylsä tippuminen ja ambulanssia odoteltiin paikalle n. 45min ajan joten aikataulu myöhästyi toden teolla. Onneksi tytölle ei sattunut pahemmin!

Retulla ohjelmassa olivat luokat 90 ja 100. Radat olivat aivan tapissa, mikä on seurakisoille hieman epätyypillistä. Olin kuitenkin tyytyväinen, että haastetta riitti esteiden korkeuksissa kun suhteutettuja oli vain metrissä. Ja sielläkin vain yksi.

90cm
Verkkasin Retua ennen ysikymppiä aika kauan. Tai no kauan ja kauan, mutta ainakin 15min. Tein paljon ravityöskentelyä ja sain Retun aika rennoksi. Laukassa sama ei ihan toteutunut, mutta oli heppa parempi kuin useissa viime kauden kisoissa. Aloitin hypyt pikku pystyllä, jotta sain Retun odottamaan. Tämän jälkeen yksi täysikorkuinen pysty ja pieni okseri, jonka jälkeen vielä iso okseri. Löysin hyvät paikat ja Retu odotti hyvin :)

Rata oli helppo. Aikaa ennen seuraavaa estettä oli paljon, esteissä oli kivasti täytettä ja kenttä oli iso. Retu teki todella hienon ja hyvän radan, mutta harmillisesti vikan esteen okserin etupuomi kolahti alas. Paikka oli hyvä, laukka oli ylämäkeen, joten ainut syy, jonka pudotukselle keksin saattoi olla liian nopea ylävartalo. Rataan olin kuitenkin tyytyväinen ja se on pääasia että heppa tuntui hyvältä :)

90cm

Metrin verkassa Retu oli todella hankala. Se poukkoili minne sattuu, eikä kävellyt askeltakaan. Jokaiselle esteelle se yritti lähteä ryysäämään, joten mulla oli aikamoinen haaste ajoittaa pidätteet oikein.

90cm

Radalla Retu olikin sitten jo superkuuma. Jouduin jokaisen esteen jälkeen jarruttamaan sitä todella paljon, mutta onneksi sain sen joka kerta takaisin. Se kuitenkin hyppäsi tarkasti ja paikat löytyivät hyvin. Se tuntui todella varmalta ja mä olin todella varma kaikesta tekemisestäni. Uusinnassa heppa kääntyi todella hyvin ja näin kaikki paikat ajoissa. Mutta sitten. Tuomari puhalsi hylsyn merkin. Olin aivan äimänä, olin hypännyt väärän radan. Tai, no en väärää, mutta yksi este jäi välistä.. Jo rataa kerratessani ennen radan aloitusta olin jättänyt sen yhden okserin pois laskuista. Se este ei vaan kuulunut mun rataan.. Harmitti kyllä ihan pirusti tuollainen oma moka kun heppa oli hyvä ja tehnyt koko radan nollana.. Mutta hieno se oli, joten propsit siitä! Ja eivät tuottaneet edes isot okserit meille ongelmia, sain tästä taas niin paljon lisää itseluottamusta tulevia ratoja varten nimen omaan Retun kanssa :)

100cm
Tuloksena siis kaksi hyvää rataa, tällä kertaa ilman sijoja. Seuraavaksi hypätään Retun kanssa varmaan viimeistään Turun Maljassa, ennen sitä haluaisin käydä vielä jossain hyppäämässä ainakin yhden metrin. Hippos-luokka on kuitenkin kansallinen, joten yksi alueluokka olisi kiva saada ennen sitä alle :)

4 kommenttia

 1. Hyvä postaus!:) Ihana Retu!♥ Voisitko kommentoida mun blogiin?;)

  monenlaisiaystavia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kommentoin todella harvoin blogeihin, mutta jos jotain kommentoinnin arvoista löytyy niin jätän kyllä kommentin :)

   Poista
 2. Näätkö sä tuolta kypärän alta mitään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, aina kaikki kysyy :) Mutta nään, tosi hyvin itseasiassa :D

   Poista