lauantai 28. joulukuuta 2013

Arkimeininkejä

Nyt on Lapista kotiuduttu ja hepat on taas treenissä!

Eilen ensimmäisenä vuorossa oli Kapsu ja kaverin kanssa riittikin hommaa. Heppa oli lomaillut koko viikon ja oli aikamoisilla kierroksilla. Alkuun tein normaalia pidempään käynnissä hommia ja heppa tuntui aika kivalta, tosin oikeaan ohjaan se olisi voinut tukeutua hieman enemmän. Ravissa sitten mikään ei enää oikein toiminut. Kapsu juoksi alta ja jäi vahvaksi. Hetken ratsastettuani annoin sitten pitkät ohjat ja hain tallista sivuohjat ja liinan. Juoksutin Kapsua vartin verran niin että sain pahimmat virrat pois ja hevosen hieman rentoutumaan.

Kapsulla on ikävästi tippunu lihakset selän oikealta puolelta huonosti istuvan satulan takia. Hevonen on muutenkin heikompi oikealta, mikä näkyy molemmissa kierroksissa. Oikelle se jättää lavat vasemmalle eikä taivu ja vasemmalle se on kiinni oikeassa ohjassa. Osasyynä tähän on varmasti ollut juuri huonosti istuva satula. Juoksuttaessa Kapsu pääsi tukeutumaan tasaisesti molempiin sivuohjiin ja liikkumaan tasapainoisesti molempiin suuntiin.

Juoksutuksen jälkeen hyppäsin takaisin kyytiin ja Kapsu oli kuin eri hevonen. Se odotti, jäi kevyeksi edestä niin että pystyin rehellisesti päästämään ja se ei jäänyt kiinni oikealle vasempaan kierrokseen. Menin hetken molempiin suuntiin ja lopetin. Näissä tilanteissa pitää olla tyytyväinen vähän vähempään, aina ei voi saada kaikkea. Nyt priorisoin tärkeimmiksi asioiksi odottamisen ja taipumisen.


Eilen ja tänään ratsastin myös oppilaani hevosen. Hevosta kuntoutetaan vielä, joten mitään sen kummempia ei sen kanssa puuhasteltu. Eilen vaan askellajit läpi pitkällä kaulalla ja hieman jumppaavia väistöjä ja sulkuja käynnissä. Tämä hevonen kulkee mielellään ilman selkää, joten sen on tärkeää liikkua koko ajan mahdollisimman pitkällä kaulalla ja jalan edessä. Heppa tuntui hyvältä, joten työskentelin n.20min ja kävelin pitkät käynnit alle ja loppuun. Tänään tein vähän enemmän kokoamisia ja eteenratsastuksia sekä väistöjä ja avoja ravissa. Mitään en tehnyt tietenkään täydellä volyymillä, muutamat kerrat kaikkia jumppamielessä! Se heppa vaan on niin kiva :)

Tänää oltiin hommissa myös Akun kanssa ja voi vitsi millasta laukkaa me päästeltiin!! Aku ei varmaan koskaan ole laukannut noin.. Oikein sellasta ilmavaa ja pyöreää laukkaa.. Olipa hieno fiilis! Alkuun tehtiin paljon avoja kevyessä ravissa jonka jälkeen jatkettiin laukassa. Tänään tein laukkatyön suurimmaksi osaksi kevyessä istunnassa ja istuin vain hetkeksi alas vasemmalle. Laukan jälkeen tein vielä pohkeenväistöt ravissa molempiin suuntiin ja ukkeli kyllä näytti parastaan :) Oli taas niin ilo treenailla Akun kanssa!

Huomenna sitten menen taas oppilaani hevosen, Kapsun ja sitten vielä hyppään Akun kanssa Peikillä. Lisäksi pidän muutaman tunnin ja illalla olisi vielä iltatalli. Kuulostaapa heppatäyteiseltä vapaapäivältä :D

1 kommentti