maanantai 2. syyskuuta 2013

Perjantai - kiire

Perjantaina meidän lähtö hieman tietenkin viivästyi ja saavuttiin Ypäjälle juuri ja juuri aikataulussa. Laitettiin Siina äkkiä Hannille kuntoon ja Hanni kävi tuuppaamassa muutaman kouluradan.


Tämän jälkeenponille letit ja puunaus. Itse olin hieman huolissani radan osaamisesta, koska olin jotenkin ollut koko ajan siinä uskossa että ensin olisi kenttä kutonen ja sitten vasta fei-ohjelma. Opettelin radan siis vasta matkalla Ypäjälle.. Opin radat kyllä nopeasti, mutta pitkän radan kirjaimet ovat kuitenkin mulle vielä sen verran hepreaa, että niiden kanssa saa olla tosi tarkkana. FEI:n ohjelmassa tapahtuu muutenkin paljon, varsinkin erilaisia lävistäjiä on hurja kasa. Oli siis pakko tietää koko ajan mihin oli menossa..


Verkassa poni tuntui tosi hienolta. Se laukkasi oikealle varmaan elämänsä hienointa laukkaa ja oli hienosti kuulolla. Keskiravit lähtivät hyvin ja Hannikin oli ihan ihmeissään.. Oikeastaan verkassa kaikki sujui hyvin ja radallekkin lähdin hyvillä mielin.


Rata alkoi hyvin, s-kaari onnistui, samoin voltit ja keskiravit. Peruutus oli hieman hidas ja lähti vinoon, mutta pysähdys oli tasan. Nelikaarisella tahti olisi saanut olla tasaisempi ja sitä seurannut käynti olisi voinut olla matkaavoittavampaa. Laukannosto käynnistä onnistui aika hyvin, samoin voltti, mutta keskilaukan siirtymiset olisin saanut esittää selkeämmin.. Vastalaukka oli tasapainoinen ja siirtyminen raviin oli rento. Samoin toinen laukka oli ladultaan mielestäni hyvä, tuomareille sekään ei valitettavasti ihan kelvannut. Lisäksi vasemmassa laukassa lähdin voltin jälkeen keskilaukkaan, vaikka olisi pitänyt jatkaa diagonaalille ja vastalaukkaa. Ai että harmitti... Tällaisessa paikassa sen radan unohtaminen on kuitenkin se vihoviimeinen juttu mitä saisi tapahtua.. Lisäksi se seuraava vastalaukka tippui raville kun yritin säilyttää laukan mahdollisimman rentona ja rauhallisena..


Loppurata sujui kömmähdyksen jälkeen hyvin ja olin rataan muuten suhtkoht tyytyväinen. Radan pisteisiin pääsette tästä. Olin siis 15/22 ja prosentteja kertyi 58,986. Eli ilman unohdusta ja vastalaukan rikettä sijoitus olisi ollut paljon parempi..Me molemmat siis hieman alisuoriuduimme, minä meistä kuitenkin enemmän. Poni ei kuitenkaan kyttäillyt, mikä oli tosi kiva juttu, koska yleensä se meinaa aina jäädä muka tuijottamaan jotain :)

2 kommenttia

  1. Hei. En ymmärrä, miksi toteat ponin alisuorittaneen, jos se oli kuitenkin monilla tavoin parempi kuin koskaan aiemmin? Ja kaikki mainitut rikkeet kuitenkin ymmärtääkseni johtuivat omasta ratsastuksestasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeassa, tein virheitä. Mutta ponilla ei ihan ollut sitä samaa tsemppiä kuin normaalisti radalla. Olisin ehkä voinut avata sitä selkeämmin vielä jutussa, aina kaikki ajatukset eivät vain pääsy juuriaan myöten tekstiruutuun asti :)

      Poista