torstai 13. lokakuuta 2016

Kysymyspostauksen vastaukset

Noniin! Nyt olisi vastaukset kysymyksiinne valmiina :) Enjoy!Ihanaa, että olet palannut blogin pariin! Koko kesän olen odotellut treeni- ja kisapostauksia ;) Näin sut ekan kerran livenä suomenhevosten kunkkareissa ja pakko sanoa, että tykkään sun tyylistä ratsastaa. Siistin näköstä menoa! Jatka samaan malliin :) Mitään kysymyksiä mulla ei nyt oo, en oo kysymyspostausten kaveri :D Mutta, mua kiinnostais lukea postauksia etenkin noista suokeista, mitä ratsastat. Tietysti myös Aapon ja Akun kuulumiset kiinnostaa.

Heippa! Kiva kun postauksia odotellaan :) Kunkkareissa oli kyllä taas niin mukavaa - hevoset toimivat melko hyvin ja radoilla oli sopivasti tekemistä! Tiedossa on juttua niin Akusta, Aaposta kuin suokeistakin, joten pysy kuulolla!


Kuinka monta kertaa viikossa ratsastat yhteensä? Montako niistä Akulla, montako Retulla, montako Aapolla?

Ratsastuskertoja kertyy aika laidasta laitaan viikoittain :) Välillä saatan ratsastaa 3-5 hevosta päivässä, välillä taas vaan yhden. Keskimäärin voisin kuitenkin sanoa, että viikossa tulee vietettyä satulassa n. 20h.

Akulla ratsastan n. 4 kertaa viikossa, Aapolla 3-5 ja Retulla ja muilla suokeilla pyrin menemään kerran viikossa.


Käytkö ratsastuksen lisäksi salilla tai lenkkeilet tms? Millaista liikuntaa/kehonhuoltoa suosittelet ratsastuksen tueksi?

Salille en kerkeä, vaikka kyllä kovasti haluaisin. Lenkillä käyn aina kun vaan kerkeän, yleensä muutaman kerran viikossa. Joka aamu ja ilta venyttelen kuitenkin huolellisesti, piriformiksen aiheuttamat kivut eivät ilman sitä oikeen meinaa pysyä kontrollissa. Osteopaatilla käyn säännöllisesti kerran viikossa tuon venyttelyn lisäksi :)

Itse suosittelen kuuntelemaan omaa kroppaa. Joku tarvitsee paljon aikaa palautumiseen, toiset taas vähemmän. Jonkun pitää käydä paljon salilla, toisen taas kehittää tasapainoa. Itse juttelisin oman valmentajan kanssa siitä, mitä kannattaisi tehdä. Jokaisella tuo venyttely on ainakin hyväksi :) Joogaamista moni suosittelee, mutta itse en ole vielä kokeillut :D

Merkittävin valmentaja sun "ratsastusurasi" aikana?

Koulupuolella olen ehdottomasti saanut kaikista suurimmat ahaa-elämykseni Alexandra Malmströmin kanssa. Hänen kanssaan tajusin paljon asioita ja sieltä olen luonut taas Kirsi Asikaisen opettamaan erittäin täsmälliseen ja napakkaan ratsastukseen niitä hienosäätönappeja ja sitä kuuluisaa nextiä leveliä.

Estepuolella taas Nikke on ollut se, jolta olen saanut ne suurimmat suuntaviivat ja avut.


Pahin tippumisesi?

Kyllä se oli silloin kun jouduin sairaalaan ilmarinnan takia. Ensin olin viikon sairaalassa ja sen jälkeen useamman viikon ratsastamatta. Olo oli tosi ikävä ja itse operaatiot todella kivuliaita. Toivottavasti en enää koskaan joudu siihen samaan jamaan :D


Oletko ikinä ajatellut kisata kenttää?

Olen startannut muutaman kerran kenttää Hildan kanssa. Aapo varmasti voisi jossain vaiheessa tehdä jonkun kenttästartin, se on niin rohkea ja liikkuu tarpeeksi myös koulupuolta ajatellen :)

Lempiruoka?

Ehdottomasti sushi <3 Ja jos miettii jotain arkisempaa ruokaa, niin kyllä mun täytyy sanoa että mieluiten kokkaan aina lasagnea tai hyvää salaattia!


Mitä teet silloin kun et ole tallila? / Mikä on lempitekemistäsi silloin, kun sinulla on ylimääräistä vapaa-aikaa? 

Koitan nähdä aina niitä kavereita, joita ei tule nähtyä tallilla tai kisoissa. Tykkään myös tietty katsoa sarjoja, kuten Greyn Anatomiaa, Good Wifea ja Game of Thronesia. Käyn myös moikkailemassa mun äitiä ja päivitän tietty blogia :) Lempitekemistä on kyllä ehdottomasti kavereiden kanssa hengailu ja jätskin syöminen :)Onko sinulla jotain tiettyjä rutiineja, joilla pyrit rentoutumaan kiireisen arjen keskellä?

Pyrin ottamaan aina jonkun illan viikossa niin, etten suunnittele mitään jotta voin rauhassa käydä ruokaostoksilla, katsoa telkkaria ja vaan olla kotona. Kiireisinäkin päivinä hevosten kanssa tekemäni alkukäynnit ovat niitä hetkiä kun suuntaan usein metsään ja koitan puhdistaa ajatukset pois kaikesta stressistä ja vaan rentoutua :)


Jääkö sinulle paljon vapaa-aikaa ratsastuksien lisäksi?

Täytyy myöntää että ei kyllä jää. Hevosiin se kaikki vapaa-aika menee ja niihin haluan panostaa :)

Joku postaus sun ratsastushistoriasta ois kiva, ellei sellasta jo oo olemassa?

Näistä linkeistä löytyy aika kattavasti tietoa historiasta :)

Juttuja elämän varrelta. Hoida hevosia, niin mäkin tein!
Juttuja elämän varrelta. Ratsastuskoulun puolesta puhuja.
Juttuja elämän varrelta. Ne oikeat ihmiset.


Olisi kiva kuulla miten rakensit Aapon kisakauden kokonaisuudessaan ja kuinka hevonen kehittyi kesän aikana. 

Aaposta tulee HIHSin jälkeen sellainen vuosikatsaus-postaus jossa kerron kehityksestä. Kisat valikoin ihan täysin sen mukaan, missä pääsi hyppäämään Racingia. Aapon lomaviikot tasoitin kisojen mukaan ja näin saatiin aikaan kisakalenteri :)

Miten Retun paluu kisaradoille sujui?

Retu teki tällä kaudella vaan muutaman kunnon kisan. Oli ihanaa nähdä kuinka sillä oli edelleen niin paljon paloa radalla, vaikka sen kunto ei ollutkaan edellisten kausien tasolla. Tämän vuoksi en tehnyt sillä montaa kisaa, halusin vain nähdä vieläkö se suorittaa samalla tavalla kuin aiemmin fiiliksen puolesta. Hangossa se hyppäsi suorastaan upeasti, Kunkkareissa tulokset taas olivat heikompia, mutta vikan päivän rata tuntui taas yhtä hyvältä kuin Hangossa :)


Kuinka kisat on menneet Aapon kanssa? 

Aapohan on mennyt koko kauden mun mielestä hyvin. Joitakin puomeja on tullut, mutta samoin niitä nollaratoja :) Hevonen on kehittynyt tasaisesti ja etenkin sen kisakäyttäytymiseen olen todella tyytyväinen!


Mitä Akulle kuuluu, oletko mennyt sillä paljon kesällä?

Akulle kuuluu ihan hyvää ja olen mennyt sillä koko ajan ihan normaalisti koko ajan :) Se oli kesällä melkein 2kk sairaslomalla kun hoidatimme jälleen sen vanhoja vaivoja. Se on jo iäkäs hevonen ja sillä on omat vaivansa, joten sitä täytyy huoltaa säännöllisesti. Nyt se vain sattui kesällä saamaan vielä samaan syssyyn mustelman kavioon juuri kun kuntoutuksen piti alkaa, joten saikku piteni lisää.

Akukin on tehnyt hyviä tuloksia kesällä, mutta toki niitä huonompiakin on mahtunut mukaan. Akunkin kaudesta tulee vielä oma postaus :)


Hei, en ole Kipaa seurannut teidän osalta joten semmoinen kesän kisakooste olisi kiva. Onko tullut sijoituksia Aapon kanssa? Oletko kisannut muilla kun akulla, aapolla ja retulla nyt kesällä? Ainakin NHF:sta ja Kunkkareista olisi kiva saada postaukset!

Kaikista hevosista tulee taas sellainen vuoden kisakooste nyt HIHSin jälkeen :)

Aapo on saanut muutamia sijoituksia tän kauden aikana. Muistaakseni yhden voiton, pari kakkossijaa ja pari muuta sijaa :)

Olen mennyt kauden aikana kisoja myös Tulituikkeella, Ukko-Ilmarilla, Tialan Aramiksella, Rauhalan Hildalla, Kapassilla ja muutamalla myyntihevosella.

NHF:stä tulossa postaus :)

Mitä suunnitelmia sulla on talvelle? Lähdetkö ulkomaille?

Nyt en pääse lähtemään ulkomaille, työt eivät oikein salli :( Talvella treenataan paljon hevosten tekniikkaa, tehdään paljon sileää ja treenataan mun istunta paremmaksi :)


Montako ratsastettavaa sulla on tällä hetkellä?

Tällä hetkellä niitä taitaa olla 8 :D Kaikilla en tietenkään ratsasta päivittäin ja lisäksi on vielä muutama 3-vuotias suokki, joita laitetaan satulaan :)Mikä se suihke on, joilla sait kisoissa suojista taas kiiltävät? :)

Se on itseasiassa ostettu Putiikki Ainosta, en millään muista nimeä :D Tarkistan kun menen tallille!


Oletko koskaan kokeillut ratsastuspilatesta?

Itseasiassa en ole :D Moni on kyllä kehunut, pitäisi varmaan kokeilla :)Otatko hevosia ratsutukseen?

Tällä hetkellä mulla ei oikein ole mitään paikkaa minne ottaa hevosia, mutta tulen toki kotitallille ratsastamaan jos on tarve :)

Mitä teet työksesi? Entä missä asut?

Olen muotialalla ja myyn tällä hetkellä Saint Tropez-nimistä vaatemerkkiä. Asun Sundsbergissa, Kirkkonummella :)


Mistä Suomesta voi muuten osta ess:ää? Mikä on lempi merkkisi heppatavaroista? Entä arkivaatteissa? Mistä ostat meikkisi?

Equestrian Stockholmin tuotteita voi ostaa Putiikki Ainosta, Smart Riderssilta, Just Dressagelta, Reunokselta ja Diswestiltä.

Hevosmerkeistä suosin mm. ESS, Parlantia, Bucasta, Dyonia ja Back on Trackia. Siviilissä käytän paljon ihan perusmerkkejä kuten Zaraa, Tiger of Swedeniä ja Saint Tropezia. Entisen työn puolesta kaapista löytyy myös paljon Andiataa :) Meikit ostan Macilta ja Joe Blascolta :)


Kuinka korkea Aapo on?

Aapo on varmaan 163cm korkea. Vaikea sanoa ihan tarkasti, se on kasvanut nyt niin paljon!


Onko sulla aapolle viikko-ohjelmaa? Mitä sen viikkoo kuuluu? Tarhaako Aapo yksi vai jonkun kanssa?

Aapo tekee karkeasti sanottuna joka viikko yhden estetreenin, kaksi kunnon koulutreeniä, maastoilee päivän tai kaksi ja/tai juoksee liinassa yhden kerran. Toki kisaviikoilla ohjelma on hiukan erilainen mutta samoja ainesosia noudattaen. Aapo liikkuu siis n. 5 kertaa viikossa.

Minkä ikäinen olet? Mikä koulutus sulla on? Miten työpaikkasi suhtautuu harrastukseesi, saatko hyvin vapaata jos sitä tarvitset kisojen tms. heppajuttujen takia?

Olen 26, eli syntynyt 1990. Koulutukseltani olen assistentti ja tradenomi, erikoistuin opinnoissani markkinointiin.

Työpaikkani suhtautuu kaikkiin hevosjuttuihini todella upeasti. Pystyn korvaamaan kisapäivät helposti tekemällä muuten vähän pidempää päivää ja kaikki on todella joustavasti sovittavissa niin puolin kuin toisin :)


Onko sulla paljon kavereita, jotka ei ole hevosihmisiä? Miten ehdit nähdä heitä? Voisitko tehdä postauksen tyyliin "viikko kanssasi", olisi kiva tietää millainen viikkorytmi sulla on ja miten ehdit tehdä kaiken?

Onhan mulla :D Näen ei-heppaihmisiä tietty vähemmän koska harvemmin ne tallille haluaa tulla. Mutta pyrin näkemään tärkeimpiä kavereita aina viikoittain iltaisin/viikonloppuisin niin että käydään edes viinillä/kahvilla/lounalla. Helppoa se aikatauluttaminen ei ole, mutta onneksi mun ihanat ystävät jollain tavalla ymmärtää tätä mun hullua heppailua <3


Joudutko miettimään paljon raha-asioita tai onko sulla ikinä rahat tiukalla, kun ratsastus on kuitenkin kallis harrastus?

Joudun kyllä miettimään tarkasti mihin roposeni laitan. Koitan miettiä tarkasti, mitä oikeasti tarvitsen ja mitä en. Jos ei olisi omaa hevosta niin lomalle lämpimään pääsisi huomattavasti useammin ;)


Seurusteletko? jos et, käytätkö tinderiä? Millaista haluaisit elämäsi olevan 10 vuoden päästä?

En seurustele. Minulla on kyllä tinder-tili mutta en ole tainnut katsoa sitä moneen kuukauteen :D Aapo on mun poikaystävä <3

10 vuoden päästä haluaisin omistaa asunnon (tai ainakin maksaa velkaa jo pois :D), oman koiran ja toivon että terveys on kunnossa :) Toki perhettäkin siinä vaiheessa olisi mukava olla :)


Tällaisia kysymyksiä oli tällä kertaa, kommenteissa voin vielä vastailla muihinkin kyssäreihin jos sellaisia heräsi :) Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille <3

3 kommenttia

 1. Olipas kiva lukea vastauksia! En tiennyt että ratsastat noin montaa hevosta. Kisatuloksia kun seuraa niin tutuksi on tulleet vain Acrobat, Carambola ja Tulituike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) Ja hevosia on ollut kesän aikana aika monta, kaikkien kanssa vaan ei tule mentyä kansallisia niin pienemmistä kisoista ei tietenkään kaikilla aina tule katsottua tuloksia :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus oli! Tänään vasta aloin seurata blogiasi ja tämähän on ihan huippu! :) on kiva nähdä kun työskentelet eriluonteisten hevosten parissa etkä pelkästään sen yhden! Sun kuvat on myös todella hyvälaatuisia, millä muuten kuvaat? :)

  VastaaPoista