torstai 20. lokakuuta 2016

HIHS DAY 1

Ei olisi meidän osalta paljon paremmin voinut mennä.. <3

Lähdettiin matkaan Aapon kanssa tallilta, koska en halunnut viedä heppaa sinne yöksi kilpailujen ajaksi. Aapo pääsee kotona tarhaan yms, niin minusta oli parempi vaihtoehto ajaa edestakaisin. Paikan päällä kävin hakemassa liput, näyttämässä passin ja katsomassa hetken kisoja. Sen jälkeen suuntasinkin Aapon luo ja varustimme sen valmiiksi.

c. Aada Lätti

Verkkasimme Aapon Niken kanssa valmiiksi ja se tuntui aivan sairaan hyvältä! Oli niin ihanaa kun Nikke oli mukana :) Pääsimme nuorukaisten kanssa radalle tutustumaan ja Aapo oli siellä kuin kotonaan pienen alkujännityksen jälkeen! Hetken pyörimme siinä kaikkien hevosten kanssa ja lopulta palasimme takaisin verkkaan missä otin vielä muutaman hypyn.

Radalle mennessäni mulla oli tosi hyvä fiilis. Sain ratsastettua melko rennosti - kakkosella olin vähän pohjassa ja sarjalle liian iso askel, mutta ainakin se näytti siellä kykyä ;)


Tuomariarvostelut olivat tällä kertaa vielä paremmat kuin Ypäjällä. Olin tosi onnellinen kun Aapo sai hypystä 8,7 ja ratsastettavuudesta 8,0. Alla virallinen arvostelu.

Erika Hanhisuanto/Carambola, Kirkkonummi 25.4 pistettä (J 8,7 R 8).
Godignon ja Nanning: A quality horse, good style, looks scopy. We could imagine him in a bigger class. Cooperative, opens well from behind. Interesting style, but knows what he’s doing with his front legs.

Yhteenlasketut pisteet muodostuivat siten että kyvystä sai tuplapisteet ja ratsastettavuudesta yksinkertaiset pisteet.


Aapo voitti sitten koko luokan melkein pisteen erolla seuraavaan! Olin tästä hieman ylättynyt koska esimerkiksi Clarimore ja Glenn olivat, niinkuin tuomaritkin sanoivat, paremmassa vaiheessa ikäisikseen ja olin olettanut, että se vaikuttaisi hieman enemmän. Aapo on kuitenkin ollut töissä melkein noita kaikkia muita lähes vuoden vähemmän, joten se jäljessä oleminen on ihan ok. Toivottavasti saadaan ratsastettavuutta ja massaa paljon lisää talven aikana :)

Lopuksi Nina Fagerström testasi vielä kaikki ikäryhmien parhaat hevoset. Aapo oli melko jännittynyt ja se vaikutti sen hyppäämiseen todella paljon. Se ei uskaltanut suorittaa omalla parhaalla mahdollisella tavalla, joka on ihan ymmärrettävää. Alla vielä Ninan kommentit:


Nina Fagerström: Ei yhtä valmiin oloinen kuin kaksi seuraavaa 5-vuotiasta olivat, mutta tämä näytti siltä, että luontaista kyvykkyyttä löytyy. Näissä olosuhteissa ei ole helppo saada nuorta hevosta hyppäämään parhaalla mahdollisella tavalla. Varmasti hyvä hevonen, mutta vielä vähän raaka, ja saakin olla tässä iässä.

Kokonaisuudessaan Aapo ei siis pärjännyt pahaalle 6 ja 7 vuotiaalle, mutta se ei haittaa :) Olen niin ylpeä mun pikkuhepasta ja siitä että saavutettiin jotain "noinkin suurta" sen kanssa <3

14 kommenttia

 1. Vau, onneksi olkoon! :) Pakko kyllä sanoa että tuossa Aadan ottama kuva on makea, scouppia on selvästi! Ilolla on kiva odottaa teidän tulevien vuosien edistystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aapo näytti kyllä torstaina että se kyllä osaa ;) Minäkin odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

   Poista
 2. Hurjasti onnea! Seurasin livetuloksia netistä ja hymy nousi huulille kun huomasin, että olitte ykköspaikan pitäneet :) Aapo on hienoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että ihmiset ovat seuranneet meidän menoa :) Aapo on paras <3

   Poista
 3. Hurjasti onnea hyvin tehdystä työstä

  VastaaPoista
 4. Onnittelut hienosta suorituksesta ja ennen kaikkea onnistumisesta ratsutus- projektissa :) Varmasti kuulemme teistä vielä ;) tsemppiä !
  - Haissin omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kyllä hieno viikonloppu! Terkkuja Haissille ja tsemppiä jatkoon :)

   Poista