perjantai 14. lokakuuta 2016

Kapsu kunkkareissa

Kapsu teki hienosti töitä Kunkkareissa. Olin käynyt hyppäämässä sen kanssa vain yhdet kisat ennen kunkkareita, joten en ollut ihan varma siitä, kuinka se suhtautuisi taas isoon nurmikenttään. Edellisen vuoden positiivisuuden ansiosta uskalsin kuitenkin ilmoittaa sen hyppäämään kolmelle päivälle, sillä ajatuksella että jos lauantaina yhtään tuntuisi siltä että se on väsynyt, niin jättäisin sen pois sunnuntain luokasta.

c. Hanna Heinonen

Saavuimme paikan päälle siis torstaina ja mukana oli Kapsun lisäksi muutama Rauhalan tallin oppilas, jotka kilpailivat 70cm ja 80cm luokissa. Autoin oppilaita ennen Kapsun rataa ja he tekivät oikein hyvät radat. Kapsukin hyppäsi torstaina vain tuon 80cm luokan ja tuntui kyllä todella hyvältä. Jo verkassa se hyppäsi todella tehokkaasti ja pyöreästi :)

Radalla se tuntui vielä paremmalta kuin verkassa ja huomattavasti paremmalta kuin aiemmissa kisoissa Gumbölessä. Nyt se tuntui siltä että se kuunteli apuja koko ajan, hyppäsi terävästi ja halusi tehdä töitä tasaisesti. Ja kaiken lisäksi mulla oli ekaa kertaa sen kanssa radalla sellainen olo, että se hengitti :D Tuloksenaoli toisesta vaiheesta yksi pudotus, joka siinä mielessä harmitti, että ilman sitä olisimme voittaneet luokan :)

Illalla Kapsu pääsi vielä Retun kanssa kävelylle. Muut hevoset lähtivät siis luokkien jälkeen kotiin, mutta Kapsu ja Retu jäivät Ypäjälle yöksi.

c. Hanna Heinonen

Perjantaina Kapsulla oli vuorossa 80cm ja 90cm. Verkassa se oli edelleen yhtä hyvä ja liikkui sileälläkin super rennosti. 80cm rata oli todella mukavasti rakennettu, oli hieman enemmän tekemistä kuin edellisenä päivänä. Kapsu yllätti jälleen olemalla radalla aivan super ja hyppäsi nopealla ajalla koko luokan voittoon! Huippu Kapsu <3 Oli ihanaa kun se voitti luokan niin hienolla radalla, olin siihen älyttömän tyytyväinen :)

Luokkien välissä oli vain pieni tauko, joten Kapsua ei tarvinut viedä välissä talliin. 90cm luokassa oli jälleen enemmän tekemistä kuin 80cm radassa ja se oli kokonaan aikaluokka. Tämä aikaluokka sinänsä sopii arvosteluna Kapsulle, koska sillä on luonnostaan iso ja matkaa voittava laukka. Toisaalta, mitään pieniä käännöksiä sen kanssa ei voi tehdä, mutta Ypäjän derbykentällä esteet on yleensä sijoitettu vähän pidemmälle etäisyydelle toisistaan ja näin väleissä pääsee laukkaamaan.

Kapsu oli jälleen äärettömän hyvä ratsastaa. Se oikein nautti kisa-areenalla ja hyppäsi varmasti paremmin kuin koskaan. Itse tein yhden lähestymisvirheen yhdelle linjalle, mutta sain korjattua sen onneksi välissä tasaisesti. Kapsu oli tarkkana ja ratsastin itse rauhassa, mutta kuitenkin koko ajan hieman penemmät reitit kuin normaalisti ja tällä ratsastuksella saimme lopulta toisen sijan! Harmitti vähän etten kääntänyt muutamaa ekaa estettä tiukemmin, olisimme helposti saaneet vielä nopeamman ajan, mutta tärkeämpää oli nyt saada Kapsulle hyviä ratoja ;) Olisihan se kaksi voittoa päivälle ollut jo ihan liikaa ;)

c. Hanna Heinonen

Koska meno oli kohdillaan ja Kapsu ei näyttänyt mitään väsymisen merkkejä, päätin hypätä vielä sunnuntaina 95cm, johon olin Kapsun ilmoittanut. Sunnuntaina ilma oli vähän sateisempi, ilman huonoa keliä olisi Johkun mukaan voinit mennä jo Hippos-luokan :D Itse halusin kuitenkin mennä suunnitelman mukaan ja ilmakin vaikutti tietysti tähän päätkseen..

Aamulla meidän luokan aikaan verkka oli jo niin kamalassa kunnossa että jouduin hyppäämään vain muutaman ihan pienen esteen. En vaan uskaltanut hypätä isompaa, verkka lainehti niin pahasti vedestä.. Olisin halunnut mennä hyppäämään hiekalle, mutta verkkaa ei siinä vaiheessa vielä siirretty sinne :( Mietin siinä vaiheessa että saas nähdä kuinka käy.. Mutta upeasti se Kapsu vaan eteni taas nollana maaliin <3 Kisakentän pohjassa ei ollut mitään moittimista, hokit pitivät hyvin ja Kapsu oli ihan liekeissä!! Tuloksena kolmas sija ja tosi tyytyväinen ratsastaja :)

Kapsu siis todella yllätti näillä tuloksilla niin minut kuin tukijoukot. Tiesin, että se voi hyvin hypätä nollaa, mutta että näin tasaisesti ja rauhassa.. Oli tosi hieno fiilis kyllä tehdä sen kanssa töitä radalla. Tästä on hyvä jatkaa sen kanssa vielä muutama hallikisa ja sen jälkeen aloittaa valmistelut ensi kautta varten :) Mulla olisi jossain näitä ratoja myös videolla, täytyy yrittää kaivaa ne jotta saatte nähdä ne :)

1 kommentti