lauantai 7. marraskuuta 2015

Riders Inn 1.11.

Akun radoille paluu pitkän kisatauon jälkeen on sujunut hyvin. Ypäjällä Aku hyppäsi 100 ja 110 saaden molemmista luokista yhden puomin. Metrissä se keskittyi enemmän seinän tuijottamiseen kuin itse esteeseen ja hyppäsi yhden pystyn yläpuomista hieman läpi. Metrissä se oli hieman kohmeisen oloinen, mutten Niken neuvojen mukaan auttanut tai käskenyt sitä ollenkaan kohti estettä kun se jäi tuijottamaan. Annoin sen vaan katsoa ja tehdä rauhassa ja meno parani tämän ansiosta kymppiin ihan huimasti. Kympissä pääsin etenemään rennosti läpi radan ja Aku tuntui tosi hyvältä. Toisesta vaiheesta saimme yhden tiputuksen, mutta se ei meidän mieltä masentanut. Tärkeintä on nyt saada Akulle taas rentoja suorituksia radalta :) Ja nyt käytössä on Nielsin kurssin jälkeen ollut taas se perus kolmipala, Aku jää sen kanssa paremmalle tuntumalle kohti estettä. Pelhamin kanssa se alkoi tuntua turhan tyhjältä ja kuolain meni liikaa "läpi".

Aku Riders Innin kisoissa viime keväänä 120cm

Ypäjän jälkeen hyppäsimme Peikillä yhden treenin itsenäisesti väliviikonloppuna ennen Riders Inniä. Aku oli taas kovin spooky alkuun erikoisesteillä mutta tein esteitä pienenä ja ilman painetta niin kauan kunnes se malttoi rentoutua. Verkkahyppyjen jälkeen tein 6 esteen rataa n. 110 tasolla ja Aku teki hyvin töitä :)

Aku 120 Hyvinkään kisoissa viime keväänä

Riders Innissä hyvä meno jatkui. Hyppäsin taas 100 ja 110. Metrissä Aku hyppäsi rennosti ja laukkasi luokan vaatimalla tasolla. Toisessa vaiheessa kävi kuitenkin sama kämmi kuin Ypäjällä - Aku tuijotti taas katsomoa ja seinää eikä yhtään rekisteröinyt edessä olevaa estettä. Itse näin paikan, jossa mun piti hieman levittää hevosta ulospäin jotta mahtuisimme sinne hyvällä askeleella ja en myöskään itse tarpeeksi ajoissa saanut asetusta läpi ja sitä kautta näytettyä hevoselle estettä. Sinne siis tökkö, jonka jälkeen meno jatkui puhtaasti radan loppuun.

Hyvinkään kisat viime keväällä 120cm

Kympissä laukkasin vähän isommin kuin metrissä ja Aku teki hyvän radan. Etenkin sarjoilla se hyppäsi paremmin kuin aikoihin. Toisesta vaiheesta saimme yhden hipaisupuomin, mutta rataan olin tyytyväinen.

Aku Hyvinkäällä kevään kisoissa

Nyt mietinnässä ovat hieman kuolain asiat. Videolta esim. esteiltä 1 ja 5 näkee kuinka Aku vetää itseään esteelle liikaa lavat edellä eikä jää ns. "esteestä pois". Tuolla esteestä pois jäännillä tarkoitan sitä, että se ei malta edetä esteelle siinä laukassa jonka mä olen sille määrittänyt jo kaarteesta ja jonka mukaan olen itse nähnyt esteelle etäisyyden. Tällöin sen etujaloille jäisi tilaa nousta mukaan ja hyppykaaresta tulisi myös parempi. Nyt Aku kuitenkin hieman juoksee esteelle ja sen vuoksi menetän niitä kriittisiä tärkeitä senttejä ennen estettä. Etenkin verkassa tämä korostui ja haluankin nyt lähteä miettimään ratkaisua hommaan. Kovempaa kuolainta en halua, mutta jotain vipua tämä ongelma saattaisi ehkä kaivata. Aikaisemminhan vaihdoin pelhamiin tästä syystä, mutta siihen en halua palata koska se on liian kova vaikka ketjun jättäisi löysälle.


Mielessäni on nyt muutama ajatus. Haluaisin kokeilla varsiniveltä ja kineton turparemmiä. En siis yhtä aikaa vaan nimenomaan erikseen! Vaikka tuota kinetonia käytetään usein kuumilla hevosilla, saattaisi se olla Akulle ihan hyvä vaihtoehto koska kova se ei ole ja se tasaa painetta. Koska se levittää paineen sekä turvalle että suuhun, vaikutuskin on rauhallisempi. Varsinivel kiinnostaa myös sen tasaisuuden takia. Itselläni on tästä kuolaimesta hyviä kokemuksia aiempien ratsujen osalta ja se tuli itselleni heti ensimmäisenä mieleen kun aloitin näiden kuolainten pohtimisen. Haluaisin pitää kuolaimet kuintekin mahdollisimman normaaleina ilman mitään kikkailuja..

Kertokaa ihmeessä mitä omia ideoitanne! Kuten videolta näkee, ongelma ei ole mikään hurja, mutta ensi kautta varten haluaisin saada sellaisen kuolaimen millä Aku on tyytyväinen ja että mä pääsen itse tekemään hommani tasaisemmin ja iisimmin :)

Nyt Ypäjälle menen vielä normaalilla nivelellä. Katsotaan kuinka käy, luokkina ovat tällä kertaa 110 ja 120. Ypäjän kisa onkin varmaan Akun kauden vika skaba, sitten keskitytään vaan treeneihin :)

4 kommenttia

  1. Minullakin on hyviä kokemuksia varsinivelestä, lähes kaikilla ratsuillani olen sitä käyttänyt ja on toiminut.

    VastaaPoista
  2. Ihan mielettömän hyvän näköinen, sujuva ja rytmikäs rata! Kelpaa katsella :) Tsemppiä Ypikselle!

    VastaaPoista