torstai 19. marraskuuta 2015

Aapo ja Kapsu maneesilla

Aapo pääsi vihdoin ja viimein viime viikolla vähän totisempiin hyppytreeneihin. Hyppäsin viime viikolla siis kaksi kertaa - toisen Nissalassa ja toisen Peikillä.

Nissalassa hyppäsin myös Kapsulla, siitäkin on vähän materiaalia :) Aapo ja Kapsu pääsivät siis ensin hyvälle kävelylenkille, koska Nissalan maneesille kävelee sen n. 15min. Aapo ohitti kiltisti kaikki autot ja käyttätyi muutenkin tosi hienosti tiellä :)

Maneesilla rakensin Aapolle ja Kapsulle pienen radan. Halusin treenata Aapon kanssa sarjaa ja sen lisäksi tein yhden linjan ja yksittäisen esteen. Laitoin myös hieman täytettä pariin esteeseen jotta molemmat hevoset saisivat vähän katsottavaa.

Wilma oli mukana auttamassa ja piti Kapsua sen aikaa kun hyppäsin Aapolla. Aloitin perus risitikolla apupuomin kanssa ja siirryin sen jälkeen aina käyntiin suoralla hevosella. Kun Aapo malttoi pysyä rytmissä loppuun asti, niin nostimme esteen pystyksi. Aloitin hyppäämisen taas kumppareilla, jotta Aapo olisi esteelle saakka vähän pyöreämpi edestä.

Kun olin tehnyt verkkahypyt, otin kumpparit pois ja aloin treenaamaan sarjaa. Aapo meinasi olla aluksi liian villi kohti sarjaa ja teki muutaman huonon hypyn a-osalle mutta useamman toiston jälkeen rytmi lähti löytymään ja sarja sujui ongelmitta.

Tämän jälkeen hyppäsin pari kertaa pienen radan. Ekalla kerralla Aapo jäi vähän kiemurtelemaan linjalle ja teki viiden askeleen sijasta kuusi ja tiputti jälkimmäisen pystyn, mutta muuten se hyppäsi molemmat kierrokset hyvin.

Alla lyhyt video Aapon hypyistä. Oli kyllä ihana olla maneesilla ja hyvällä pohjalla - Aapo liikkui niin ihanasti kun pohja oli märän ja liukkaan kentän jälkeen aika erilainen :)


Kapsun kanssa verkkailtiin myös ristikolla ja pystyllä. Myös tällä jätkällä oli ensin hankaluuksia pysyä aisoissa, mutta lopulta senkin maltti löytyi. Kapsu on vaan sen verran epävarma vielä, että välillä se koittaa korvata epävarmuuttaan lisäämällä vauhtia, mikä tekee sen hypystä laakamaisen ja matalan. Silloin se joko kolauttaa tai tiputtaa puomin, mutta silloin mun tehtävä on vaan tuoda se uudestaan esteelle samalla tavalla ja sen pitää oppia odottamaan ja kokoamaan itseään ihan omatoimisestikin ennen estettä. Muutamalla toistolla sain sen yllättävän hyväksi. Välillä se väläytteli ihan mielettömiä hyppyjä, eli kun sen saa vain luottamaan niin hyvä tulee. Nyt vaan pitää jatkaa treenejä sen kanssa jotta se kerkeää ensi kaudelle mukaan suokkiluokkiin :)

Alla myös lyhyt video Kapsusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti