lauantai 7. marraskuuta 2015

Movember Show 7.11.

Akun hyvä kisafiilinki jatkui Ypäjällä. Kuolainongelmat tosin eivät olleet kadonneet minnekkään :D

Hyppäsin kaksi luokkaa, 110 ja 120cm. Molemmat luokat hypättiin Opistohallissa, eli verkka suoritettiin Ypäjä-hallissa. Aku oli 110 luokan verkassa taas juoksemassa kaikista esteistä läpi ja omat fiilikset kuolaimen vaihdosta vain kasvoivat. Sain kuitenkin radalla pakettia vähän parempaan päin ja Aku hyppäsi nollan :) Toisessa vaiheessa en ratsastanut aikaa, sujuin vain esteeltä toiselle. Tämä riitti kuitenkin lopulta kuudenteen sijaan! Edelleen se juoksi osalle esteistä mutta suurimmaksi osaksi se oli parempi kuin verkassa. Parantamisen varaa kuitenkin jäi. Mutta tärkeää oli, että Aku halusi mennä itse esteelle ja se ei spookaillut mitään :)


Välissä Aku pääsi päiväkarsinaan lepäilemään kun itse kävin kävelemässä radan ja katsomassa ekat 20 ratsukkoa. Radassa ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä ja esteet näyttivät kivan kokoisilta vaikka 120-ratoja en hetkeen nyt ole mennyt.

Kun olin varustanut Akun kävelin jonkun aikaa hallien välillä ja suuntasin sitten verkkaan. Nyt Aku oli hypyissä perempi ja sain sen odottamaan jo useamman kerran. Vaihdoin muuten kympin jälkeen kannukset - Aku oli aavistuksen hitaan oloinen jalalle kympin lopussa ja halusin siihen vähän lisää tehoa tälle isommalle radalle. Nyt verkassa Aku olikin jopa jo vähän villi ja mietin oliko kannusten vaihto sittenkään hyvä juttu :D Mutta radalle päästyäni olin ihan onnellinen että jalassa oli vasaroiden sijaan rissat!

Aku teki musta ihan kelpo radan 120-luokasta. Se yritti taas juosta ykköselle ja esteille nro. 6 ja 7. Ykköseltä se otti puomin mukaansa koska hämäännyin itse liikaa siitä että se lähti juoksemaan ja nypin sen ihan turhaa lähelle. Olisi vaan pitänyt sen antaa juosta ja ottaa se puomi sitä kautta ykköseltä eikä yrittää lähteä auttamaan sitä. Kutoselle sitten annoin sen juosta ja sieltä se sitten ottikin toisen puomin. Aku kuitenkin korjasi tällä kertaa todella hyvin molempien tiputusten jäkeen ja hyppäsi muutaman tosi hienon hypyn radalla. Itse tein kasille lähestymisvirheen mutta se ei onneksi menoa haitannut!

Vaikka tulos oli 8vp olen silti tyytyväinen Akuun. Tämä oli taas eka 120 luokka pitkään aikaan ja se oli menossa kaikille esteille innoissan, mikä on mulle tosi tärkeä juttu! Nyt se ainakin tuntuu olevan kunnossa ja meidän yhteistyö on taas paremmalla pohjalla. Tästä on nyt kyllä tosi hyvä jatkaa treenejä.

Aku hyppää todennäköisesti vielä Tampereella mutta muita kisoja emme ole kalenteriin nyt laittaneet. Luulen että se on myös mun vika kisa, suokit ja Aapo saavat aloittaa kisat sitten taas helmikuussa :) Kuolaimia siis testaamaan! Vinkkejä otetaan edelleen vastaan :)

3 kommenttia

  1. Meillä käytössä esteillä baucher kuolain, joka toimii meillä hyvin kotitreeneissä! Hevonen kokenut ja osaava, mutta helposti tulee lähestymisiin ilman selkää, joten pienellä varrella helpompi saada nopeammin hevonen takaisin "pakettiin"! Nivelellä toimii sileällä ja kanget on joka viikko mukana treenissä (kilpaillaan sileälläkin). Mekin käytiin läpi mm. Pelham deltaohjalla, kimblewick, joista ensimmäinen käytössä ulkokentillä, koska ei varsinkaan ulkokauden alussa pysy tarpeeksi hallinnassa pelkällä baucherilla :D Baucherilla siis kotitreeneissä ja hallikilpailuissa, luokat hieman teitä matalemmalla (100/110cm) ja toivotaan että saataisiin ensikaudella sama kuolain käyttöön ulkokentille! Kovempaa kuolainta kokeiltu ja periaatteessa toimii, mutta helposti jää liian "kontrolliin" eikä löydä omaa rohkeutta lähestymisiin! Tässä siis ihan vain omia kokemuksia ja näitä kuolain ongelmia tuntuu löytyvän aina kausittain :) Toivottavasti teille löytyisia sopiva kuolain!

    VastaaPoista
  2. onko sulla uus kypärä? :) minkä merkkinen ?

    VastaaPoista