sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ypäjä, Prix de Hippos, 110cm

Pikkusen alkoi tänään toi Ypäjälle ajaminen tuntua perseessä. Kolmas päivä edes takas, huh.

c. Pilvi Vähämäki

Eilen kävin metsästämässä Retulle erilaisia kuolain vaihtoehtoja ja ehdokkaita oli lopulta kolme - kuparirolleri, waterford sekä sylinterikuolain d-renkaalla. Vaitsin näistä waterfordin, mutta kävin vielä Ypäjälle päästyämme kiertämässä kojuja ihan mielenkiinnon vuoksi. Lopulta löysinkin ihan sattumalta alekorista Pessoan Nagic system ring snuffle nimisen kuolaimen. Alkuperäinen hinta kuolaimella oli 95e, mutta alen kanssa sille jäi hinnaksi 40e! Huippulöytö siis ja vielä kun vaikutuskin oli lopulta juuri sitä mitä halusin!


Myyjä ei osannut kertoa kuolaimesta oikein mitään, mutta itse päättelin sen verran, että Retu ei pääse ainakaan puremaan kiinni (kupariosat pyörivät) ja suupieli on normaali, joten se uskaltaa tukeutua siihen hyvin. Ainut asia, mitä Retun omistaja mietti, oli kuolaimen paksuus. Itse en uskonut sen olevan ongelma, niin paksuja Retun edellisetkin kuolaimet ovat olleet. Lisäksi tuttu osasi vielä kertoa mulle kuolaimen oston jälkeen, että hevosesa saattaisi tulla asetuksiin hieman "pökkelö", koska kuolain ei taivu kasaan samalla tavalla kuin normi nivel tai kolmipala.

c. Pilvi Vähämäki

Verkassa tunnustelin kuolainta alkuun niin, että Retu sai olla hieman vapaampi edestä ja kun se oli hetken saanut miettiä uutta kapistusta suussaan, otin enemmän tuntumaa ja ratsastin sen pyöreäksi. Retu tuntui todella kevyeltä ja miellyttävältä, tosin niskasta sitä ei saanut ihan niin hyvin asettuneeksi ja taipuneeksi kuin kolmipalalla. Pidätteet menivät kutenkin ennen ja jälkeen esteen tosi paljon paremmin läpi ja ennen estettä sain olla paljon rennompi kun pidätteistä Retu jäi odottamaan!

c. Pilvi Vähämäki

Pääsin radalle siis tosi hyvin mielin. Rata muuten olikin sitten aivan eri luokkaa kuin eilen. Kaikki esteet olivat maksimi korkuisia ja rata oli tosi tekninen. Alla näätte videon, joten sen kummemmin en anaysoi mite rata eteni. Kolmoselta tuli puomi Retun takajalkavirheestä, muuten rata tuntui tosi hienolta. Retu oli kuulolla ja skarppi ja teki kaiken niin kuin halusin!


c. Pilvi Vähämäki

Musta tää oli ehdottomasti meidän paras kymppirata ja varmasti yksi parhaista radoista muutenkin :) Sijoitus oli harmillisesti eka ei sijoittunut, mutta näin se välillä menee! Pääasia että nyt löytyi hyvä kisakuolain ja että hevonen tuntui hyvältä eilisen jälkeen!

c. Pilvi Vähämäki

Ensi viikolla Retu starttaa aluemestaruuksissa, toivotaan onnea sinne :)

2 kommenttia

  1. Moi! Ootko harkinnut tekeväs postausta siitä, miten oot päässyt noinkin pitkälle ilman omaa hevosta? Tarkoitan siis postausta sun ratsastushistoriasta. :) Olis tosi mielenkiintoista lukea, koska itselläni ei ole mahdollisuutta omaan hevoseen, mutta "kunnon" kisaaminen kiinnostaa! Jos sulla on tällainen postaus jo, niin viitsisitkö linkittää? Olen vähän laiska, enkä jaksa puhelimella etsiä :D

    VastaaPoista