lauantai 20. syyskuuta 2014

UUTISIA!!

Mulla on jo pitkään ollut paljon ajatuksia tuevaisuudesta. Omaan hevoseen mulla ei ole varaa vielä vuosiin ja koko ajan mulla tekisi mieli päästä isompiin luokkiin ja saada enemmän hevosia kisattavaksi ja ratsastettavaksi. Vaikka mulla on tällä hetkellä paljon hienoja hevosia ja poneja ratsastettavana ja kisattavana ja tilanne on sinänsä todella hyvä, kaipaan silti jotain lisää.

Aku aluemestaruuksissa 120cm 2014

Mä olen ihmisenä todella kunnianhimoinen ja tavoitteellinen ratsastaja. Mä en siedä sitä jos junnaan paikallani ja en etene kohtuullisella tahdilla. Viimeisen kahden vuoden ajan aikana kehitys on jatkunut mukavasti ja nousujohteisesti, mutta tämän kesän aikana musta on alkanut tuntua siltä, että tarvitsen tosiaan jotain lisää tähän hommaan ja oma edistyminen on hieman jumahtanut paikoilleen.Vaikka hevoset ova edistyneet, en mä ole päässyt eteen päin samassa suhteessa.

Olen sen verran realistinen, etten usko saavani käyttööni lähi tulevaisuudessa 130-tason tai edes 120-tason hevosta näillä taidoilla. Jotta joku antaisi mulle tuon tason valmiin hevosen kisattavaksi, pitäisi mulla olla enemmän näyttöjä. Joten jotta saisin niitä näyttöjä, on mun vietävä joku mun hevosista sinne isompiin luokkiin omin voimin. Tässä tapauksessa se on Aku.

Jos tuolle tasolle mielimme Akun kanssa, pitää valmennuksen olla aktiivista ja säännöllistä. Talven tehdessä tuloa, muuttuu tuo ajatus täysin mahdottomaksi. Maneesia ei ole ja pohjien jäätyessä mulla ei ole mahdollisuutta iltaisin kuskata Akua maneesille useita kertoja viikossa. Yhtälö kuulostaa siis mahdottomalta, ellei..

Aku Salon aluekisoissa 120cm

Lähde ulkomaille. Ulkomailla olisi puitteet keskittyä vain ja ainoastaan treenaamiseen ja saada lisää kokemusta myös muista hevosista. Tätä ajatusta hetken punniskeltuani juttelin poikaystäväni kanssa, joka ei tietenkään hyppinyt riemusta ajatuksesta että lähtisin talvella ulkomaille, mutta ymmärsi kyllä kuinka tärkeä asia minulle olisi. Seuraavaksi meninkin Ninan ja Peikin juttusille ja pohdin heidän kanssa minulle mahdollista paikkaa. Kerroin suoraan haluavani treenata ja ratsastaa ja lopulta totesimme minulle parhaaksi vaihtoehdoksi Saksan ja Nikke Aromaan. Töistäkin annettiin lupa lähteä sesongin hiljaiseksi ajaksi pois, joten uskalsin ehdottaa reissua Akun omistajalle Janinelle.

Aku Lohjan seurakisoissa 120cm

Juteltuani Janinen kanssa mahdollisesta Saksaan lähdöstä soitin Nikelle ja kaikki pyörähti käyntiin. Juteltuani myöhemmin Niken vaimon Lauran kanssa sovimme että tulisin heille hommiin joulu ja tammikuuksi. Pääsääntöisesti luvassa on ratsastusta, mutta toki myös muita tallitöitä.

Eli marraskuun lopussa Aku pakataan rekkaan ja mä lennän Saksaan, tällaiseen paikkaan. Akun kanssa on tarkoitus treenata ja kilpailla kahden kuukauden aikana mahdollisimman paljon. Saksassa tuolla alueella kisoja riittää kuulemma hyvin myös talvikaudella, joten ihan huonoon aikaan emme siis sinne mene.

Mites sitten muut hevoset? Kolmivuotiaiden kanssa tilanne on tietysti helppo. Nuppu pärjää hyvin omistajansa kanssa ja hypyt voi korvata irtohypyillä poissaoloni ajan. Haissille on löytynyt naapurista toinen ratsastaja, joka pystyy käymään jo nyt liikuttamassa hevosta useammin kuin minä ja hän jatkaa Haissin kanssa tästä eteen päin, koska tämä kaveri ei pärjäisi missään nimessä kahta kuukautta ilman ratsuttajaa :) Sakke saa talvella jatkaa hommia Hannin kanssa sen verran kuin on tarve ja sekin saa hypätä irtona sen mitä tarvitsee.

Retu, Hilda ja Kapsu suorittavat leipätyötään tyytyväisinä ratsastuskoululla, joten niiden liikutuksesta ei tarvitse huolehtia. Toki Retun kanssa hallikauden aloitus saattaa hieman viivästyä, mutta se nyt ei maailmaa kaada :)

Caraa ei enää tuolloin toivottavasti ole, koska se pitäisi saada myytyä nyt syksyn aikana. Heidi pärjää myös hyvin omistajiensa kanssa tuon kaksi kuukautta ilman mun läpiratsastusta, onhan välissä joulut, uudet vuodet yms. kevyemmät ajat ;)


Muut tällä hetkellä ratsastamani hevoset ovatkin sitten myyntihevosia muilta omistajilta tai oppilaitteni hevosia. Oppilaani ovat tietysti innoissaan mun Saksaan lähdöstä, koska tietävät mun tulevan aika paljon enemmän osaavana sieltä takaisin. Mun poissaolon ajaksi olen tietysti suositellut heille muita opettajia sekä läpiratsastajia ja näin tämäkin ongelma on ratkaistu :)

Vielä on kuitenkin paljon selvitettävää mm. vakuutuksista, Akun kuljetuksista yms. Millään en joulukuuhun jaksaisi odottaa, mutta ainakin on jotain mitä odottaa :D Toki tiedän myös ettei musta kahdessa kuukaudessa mitään ruudinkeksijää tule, mutta opin siellä varmasti enemmän kuin täällä Suomessa niin hevosista, ratsastuksesta kuin itsestänikin.

Onko jollain teistä samanlaisia suunnitelmia? Tai onko jollain suositella hyvää kuljetusfirmaa? Muutamaan ollaan jo soitettu, mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita :)


66 kommenttia

 1. andrus kallaste ja sipola on paljon käytettyjä. Onnea matkaan :)

  VastaaPoista
 2. Oi wau, kuinka hienoa! Onnea teille matkaa ja toivotaan ettei matkaan tule mitään mutkia! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä!! Toivottavasti ei vaan satu mitään :)

   Poista
 3. Oi hienoa! Ihan huippu mahdollisuus:)

  VastaaPoista
 4. Siistiä ! Ois kyllä niin kiva lähtee ulkomaille mutta mutta..... tällä hetkellä tuntuu ajatuksena vähän epärealistiselta :D Ehkä vielä joku päivä.

  Tutun näkönen paikka tuolla linkin takana, ja tuttuja heppojakin siellä sitten majailemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä!! Ja kyl säki vielä kerkeet, oonhan mäki miettiny tätä tyylii 18-vuotiaasta asti :D

   Poista
 5. Onnea! Ihan mahtava juttu! Jatkathan blogin kirjoittamista myös siellä? Olisi tosi kiva kuulla minkälaista siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki jos se vaan heille sopii :) kuvia ja videoita on varnaan vähä haastavaa saada, mutta toivottavasti edes jotain matskua tulis kerättyä :)

   Poista
 6. Mä olen kanssa ollut Nikellä treenaamassa. Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla! Jos sulla on jotain hyviä vinkkejä niin saa laittaa meiliä/tulla juttelee fb:ssä, kuulen mielelläni lisää :)

   Poista
 7. Hei kuuleppa äläpä nyt mee mihinkää ! Juurihan mä sua duuniin kyselin :D ei vaan onnea, ite en oo uskaltanu tota ratkasua tehdä vaikka siitä olen haaveillut ja kauan. Ehkä ensi vuonna...?

  - Laura
  Http://maaliviivalle.blogspot.fi
  Ps saat laittaa sit orvokin satulaan kans vuoden päästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyl mä nyt yhen ponin ennen sitä hoitelen ;)

   Ja sun pitää vaa lähtee! Ja meiän pitää sopii treffit orvokin kanssa ;)

   Poista
 8. Wau! Upee mahdollisuus! Onnea!! :)

  VastaaPoista
 9. Wau, tuo paikka näyttää upeelta mitä noita nettisivuja katsoin :D Innolla odotan kans sitä aikaa, kun menet sinne! Kai tuoltakin tulee postauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp :) koitan postata sieltä ihan normaalisti, mutta katsotaan miten onnistuu :)

   Poista
 10. Vau, tosi hienoa! Odotan jo innolla postauksia Saksasta. :)

  VastaaPoista
 11. Vayde! Upea juttu, ja onneksi saitte onnistumaan noinkin helposti. Paljon tsemppiä reissuun, ja oppimisen iloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutkin yllätti tää kun asiat meni niin helposti ja nopeesti :)

   Poista
 12. meijän heppa mennyt Rantasen rekalla aina kun Saksassa ramppaa :)

  VastaaPoista
 13. Upea uutinen! Olen tosi iloinen puolestasi. :) Voin suositella Åby Horslinea jos ovat menossa sinne päin, aivan loistava palvelu ja hevosystävällinen kuljetus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Ja oon kyllä niin tohkeissani etten nyt millään jaksais enää odottaa :D

   Poista
 14. wau! ihan mahtava tilaisuus sulle ja akulle!

  VastaaPoista
 15. Tosi hieno juttu, wau!!!! Hyvin oot saanut asiat kotipuolessa järjestymään myös reissua varten :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä hieman miettimistä, mutta hyvin asiat lopulta suju :)

   Poista
 16. Oiii vähänkö siistiä!! Huippujuttu :))

  VastaaPoista
 17. Mä Pikkis ihailen ihan suunnattomasti sun tarmoa toteuttaa unelmias ja saada rattaat pyörimään kerta toisensa jälkeen! Oot kyllä ansainnu kaiken mitä oot saanu ja vähän ylikin! Onnea matkaan ja antoisaa reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) ihana kommentti! Nyt vaan pitää odottaa reissun alkua :))

   Poista
 18. Käytkö ratsuttamassa Juha Ruutsalon myytäviä hevosia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin ilmeisesti vahingossa viestisi, mutta miksi ihmeessä järkytyit positiivisesti :D

   Poista
  2. :DD Käytiin muutama viikko sitten siellä ja itse asiassa ostettiinkin poni. Se oli se ruunikko vasta belgiasta tuotu. Tajusin vasta tässä vaiheessa, että se olit sää joka sillä sillon torstaina meni. Ja nyt en voi tajuta vaan et noinkin kuuluisa bloggaaja (olen myös tätä blogia epäaktiivisesti seuraillut, siksi varmaan en tajunnut heti) yms., on ollut mun kaa samassa tallissa ja juteltiin yms, ja mää en tajunnu mitään.... :DD

   Poista
  3. Eikä!! Onko ponin kanssa sujunut hyvin? Se oli kyllä tosi mukava kaveri! Ja ei sitä ihmisiä aina heti voi tunnistaa jos on vaan kuvista aiemmin nähnyt :)

   Poista
  4. Heh, niimpä. :D Pallero on kotiutunut loistavasti ja siitä on kyllä kuoriutunut ihana pikkuinen kultakimpale!♥

   Poista
 19. Jee, nyt se on sitten julkista tietoa, että lähdet! Tosi hienoa, että pääset reissuun! On varmaan ikimuistoinen ja opettavainen kokemus kaikin puolin :)

  /Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkista on! :) reissua odotellessa :)

   Poista
 20. Vautsi!!! Ihan sairaan upeeta kuulla aina kun jollain riittää tahtoa ja tarmoa lähteä ulkomaille asti koettaan siipiään! Onnee matkaan, en malta odottaa kuulumisia sieltä suunnalta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tää ulkomaille lähtö on ollut jo vuosia mun unelma!

   Poista
 21. Hienoa mahtavaa!! Olen kateudesta nyt vihreä! :D tsemppiä sinne ja toivottavasti menee kaikki hyvin ja saat paljon irti reissusta :) ehkä minäkin vielä joskus, jos saisi jonkun hyvän sauman... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäki toivon :) Kyllä säki vielä ehdit ;)

   Poista
 22. Pakko jäähä kyl seuraa miten sul sit menee saksas! :D Nii onko sulla heppa alan koulutus alla vai miten sulle noit hevosii tuli? Ite oon nyt ratsastuksen ohjaaja puolel ja vähä miettiny sitä ypäjän ratsuttaja alaa. Mullaki kovasti veis sydän ulkomaille ja sinne harjotteluun olenkin lähdössä. Tulee aina jotenkin niin varma olo siit et teki oikeen ku tulee muit vastaan jotka on lähteny tutkimaan :) Aivan ihana juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo mitään koulutusta :) Oon vaan tuttujen kautta aina yleensä löytäny hevosia alle :)

   Poista
 23. Voi, mainio tilaisuus. Olenko kaateellinen (KYLLÄ!), mutta olette kyllä Akun kanssa ansainneet tän. HIENOA! / Jessi

  VastaaPoista
 24. Ihanaa kun uskaltaa tehdä unelmiensa eteen töitä ja toteuttaa ne! Paljon tsemppiä ja toivottavsti saadaan postaukisa myös sieltä :-D

  VastaaPoista
 25. Jes, hienoa että tämä onnistui!!! :) Kyllä siellä ulkomailla lyhyessäkin ajassa vaan oppii niin paljon enemmän,ja se antaa lisäpotkua siihen omaan treenaamiseen ihan eri tavalla. Dee on aina kulkenut Hollannin ja Suomen väliä Stal Walhallan autolla, ja voin suositella - auto on todella hevosille mukava matkustaa ja Deestä on aina pidetty todella hyvää huolta, myös silloin kun se viimeksi saapui Hollannista ja oli kipeänä, niin sitä oli lääkitty matkalla ja huolehdittu riittävästä nesteytyksestä ja syömisestä. Täällä ilmottautuu myös yksi kateudesta vihreä tyyppi! :D Itselläni on taas ollut niin kovasti mielessä lähteä jonnekin, mutta nyt toistaiseksi kaikki raha meni varsajuttuihin, ja ihan pariksi kuukaudeksi en viitsi hevosta kuljettaa edes takas, se kun maksaa kuitenkin sen pari tonnia yhteensä. Tosi paljon tsemppiä sulle reissuun ja toivottavasti onnistuu sieltäkin päivittäminen!

  VastaaPoista
 26. wau mikä mahdollisuus! Itsekin haluaisin lähteä vuodenvaihteessa ulkomaille treenaamaan ja harjoittelemaan, jos vain tietäisi mihin hevosen kanssa lähteä. Olisi kiva kuulla mitä kaikkea joudut matkaa varten tekemään ja mitä kuluja koko homma tuo tullessaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä noista kuluista oman postauksen :)

   Poista
 27. Wautsi, tsemppii matkaan ja toivotaan että saat paljon irti saksassa olosta! :) itse odottelen innoissani kuulumisia sillä toivottavasti itsekkin pääsen lähtemään ulkomaille lähi vuosina. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tsemppiä sullekkin lähdön kanssa!

   Poista
 28. Kiva blogi sulla, mutta kirjoitusasu on usein vähän hätäinen, on kirjoitusvirheitä ja ajatusvirheitä. Minä nimittäin ainakin toivon, että Cara on vielä tuolloinkin olemassa, mutta sillä olisi uusi omistaja. Ja uskon, että sitä sinäkin toivot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä noihin ajatusvirheisiin yms tulee, niin mielummin ratsastan useamman hevosen päivässä sen sijaan että oikoluen tekstejä useaan kertaan.

   Poista
 29. uijui mikä paikka! <3 tullaan Diinan kans matkalaukkuun ;)

  VastaaPoista