lauantai 6. syyskuuta 2014

Samuli GP, 105/110cm

Ihanaa suomenhevosten päivää kaikille! Onni on ihana Rekkuboy, joka taas tänään kiidätti meidät maaliin kunkkareissa<3 

http://pilvipisara.kuvat.fi/


http://pilvipisara.kuvat.fi/

Tänään oltiin Ypäjällä siis jo toista päivää. Eilen oltiin matkassa oripoika Saken kanssa, joka hyppäsi 3-vuotiaiden irtohyytyksen sekä tietysti esiintyi kolmiolla tuomareille. Siitä saatte ihan oman postauksen, nyt kerron teille tän päiväsestä reissusta Retun kanssa.


Aamulla puunasin Retun huolella ja ratsastin vähän Katin kisakaverilla Villellä. Kati on tosi kipeänä ja ei ollut edellisenä päivänä pystynyt ratsastamaan ja siksi kävin hieman taivuttelemassa ja päästelemässä ylimääräisiä höyryjä hepalta ulos.


Pakattiin hevoset autoon ja lähdettiin kohti Ypäjää heti 10 jälkeen. Paikalla oltiin juuri ajassa ja saatiin heti hokittaa hepat. Me mentiinkin seuraavaksi Katin kanssa radankävelyyn. Radassa oli paljon tekemistä ja pitkiä linjoja. Pohja oli hiekkainen ja totesimme hokkivalinnan osuneen nappiin - edessä pienet hokit ja takana vain hiukan suuremmat.


Katsoin muutaman ekan ratsukon ja hyppäsin sitten kyytiin. Retu oli superhyvin kuulolla ja teki ihan mielettömiä hyppyjä koko verkan läpi. Näin kaikki paikat nappiin ja Retu oli ihan superin tuntuinen.


Rata alkoikin tosi hyvin. Sain hyvät hypyt 1 ja 2 esteille, kolmoselle jäin hieman juureen. Neloselle näin vain huonoja paikkoja ja korjasin hieman liian myöhään Retua oikealle ja sieltä sain puomin mukaan. Jatkoin seuraavan linjan seitsemälä laukalla niin kuin olin suunnitellut. Seuraava neljän askeleen linja hyvin, mutta sitten Retu jatkoikin turhan isossa tasaisesssa laukassa loppuradan. Tiesin että mun pitää sujua sarjalle, jotta pääsen sen yhdellä askeleella, mutta laukka venyi vikalle esteelle aivan liian isoksi. Puomit kuitenkin pysyivät ylhäällä, joten tuloksena 4vp ja varsin nopea aika.
Loppurataan en ollut ollenkaan tyytyväinen, enkä tietenkään siihen puomiin. Pääsin sitten kuitenkin tokalle kierokselle nopeimpana nelosena, huimalla 0,12 sekunninkymmenyksen turvin :D

Toisen kierroksen verkassa Retu oli jälleen hyvä, mutta heti kun siirryin radalle, kävi se superkuumana.Huomaatte jo varmasti tuosta tokan kierroksen alusta jo että mulla oli pikkusen tulinen hevonen alla. Olin kuitenkin päättänyt ratsastaa uusinnan reippaassa temmossa, koska tiesin että mun olisi tehtävä nopea nolla jotta saisin parannettua sijoitusta. Eka linja sujui hyvin, Retu teki hienot skarpit hypyt ja samoin kolmoselle se tuli sujuvasti. Neloselle otin sitä hieman enemmän takaisin, samoin vitoselle, mutta silti sain sieltä puomin hyvästä paikasta huolimatta. Sarja tuli puskan takaa hevoselle todella yllättäen ja Retu jäi vähän seisomaan mua vasten, ja kun sain sen eteen, lähti se liian laakana ja otti molemmat osat mukaan. Siitä suivaantuneena jatkoi se aivan täyttä kyytiä purren kuolaimeen kiinni trippelin ja vikan okserin. Vikalle se onneksi hidasti itse hieman, koska huomasi olevansa tulossa aika huonoon paikkaan.


Lopputulema on liian vahva ja vauhdikas hevonen. Mulla on välillä käynyt mielessä, pitäisikö mun ottaa Retulle joku toinen kuolain kisoihin. Kotona se on tosi kivasti oikeastaan aina kuulolla, mutta kisoissa se kuumuu radalla välillä tosi paljon. Mitään vipua en sille halua, sen kanssa se tulisi vain syliin ja todennäköisesti tyhjäksi edestä. Ja nyppimällä ja repimällä tota hevosta ei saa takaisin tolla tai millään muullakaan kuolaimella. Siksi tein radalla päätöksen jatkaaa isossa rytmissä loppuun koska en halunnut repiä rumasti, koska tiesin ettei se auttaisi.


Juttelin valmentajan kanssa ja päädyttiin siihen, että kokeilisin jotain toista kuolainta huomenna. Kävin hakemassa nyt muutaman lainaan ja päätän huomenna omistajan kanssa, minkä niistä valitsen.  Aika riskialtistahan se on lähteä uudella kuolaimella heti radalle, mutta otan verkkaan vanhan kuolaimen varaan siltä varalta, jos toinen kuolain on liian vahva. Retu on kuitenkin aika herkkis ja helposti tyhjä edestä, niin en halua että se jää vaan paikalleen pomppimaan liian vahvan kuolaimen takia..


Tulos oli lopulta 10. Olin siis toisen kierroksen susi, mutta saatiin taas yksi 110 rata lisää alle. Huomenna toivottavasti saan tehtyä omat ratkaisut vauhdista ja paikoista, silloin puomitkin pysyvät toivottavasti ylhäällä :)


Oliko joku teistä paikalla? Ja hei, mitä tykkäätte meidän uusista kisavermeistä?

1 kommentti

  1. Kavereita oli samassa luokassa teidän kanssa ja siksi tulikin räpsäistyä pari kuvaa myös teistä. Vermeet näytti kivoilta :)

    http://artalon.kuvat.fi/kuvat/Hevoset/Kisakuvia/Suomenratsujen+kuninkaalliset+6.9.2014/IMG_5719-137.jpg

    http://artalon.kuvat.fi/kuvat/Hevoset/Kisakuvia/Suomenratsujen+kuninkaalliset+6.9.2014/IMG_5657-127.jpg

    VastaaPoista