tiistai 22. maaliskuuta 2016

Lauantain Akuilut

Aku saapui Ypäjälle lauantaina puolenpäivän aikoihin. Koska aikataulua oli hieman kiristetty, laitoimme Akun heti valmiiksi ja letitkin jäivät tällä kertaa tekemättä.

Ensimmäisenä oli vuorossa verkkaluokkana 110cm jossa arvosteluna oli A20. Itse en lähtenyt ratsastamaan aikaa sen kummemmin, halusin vain Akun näkevän radan esteet 120-luokkaa ajatellen. Verkassa oli tällä kertaa todella paljon tilaa kun verkkahallin toinen päätykin oli saatu mukaan verkan alueeseen. Tein hypyt alkuverkan jälkeen samalla kaavalla kuin edellisenä viikonloppuna Ainossa - ensin pystyt ja okserit putkeen, jonka jälkeen pitkät kävelyt ja lopuksi vielä yksi hyppy juuri ennen radalle lähtöä.

Rata oli melko simppeli, ei mitään kummempaa. Viimeisen linjan tiesin olevan hieman ahdas, mutta muuten yksittäisiä esteitä kivoilla lähetymisillä. Aku teki ihan hyvän radan vaikka ottikin laiskasti yhden puomin mukaan neloselta. Kaarteessa se jäi vähän köyrimään vaihtoon ja vaikka otin sen takajaloille sen jälkee, ei se viitsinyt nousta tarpeeksi hyppyyn. Mutta ihan sujuva rata, ei mitään sen kummempaa siis siitä :)

120-luokassa olikin sitten jo enemmän tekemistä. Kuitenkin kaikki linjat olivat selkeitä. Sarjassa oli taas vastassa okeri-pysty tehtävä, joka on meille välillä tuottanut harmaita hiuksia, mutta muuten en ollut huolissani radasta.

Verkkailin taas 110-luokan tyyliin. Sain Akulle nyt vielä paremman laukan kuin kymppiin ja olin radalla ihan fiiliksissä! Vaikka heti ykkönen tuli alas niin mulla oli läpi radan tosi hyvä fiilis hevosesta. Se teki hienosti töitä ja jopa avasi takaa muutamalla okserilla :) Sarjalla Aku olisi saanut olla tarkempi, pääsin sinne hyvin sisään ja olin välissä rauhassa jolloin hevosella oli hyvin tilaa hypätä. B-osalta tuli kuitenkin puomi matkaan ja tuloksena radalta 8vp.

Vaikka tulos ei ollut päätä huimaava, oli fiilis sitäkin hienompi. Aku eteni koko radan hyvällä temmolla ja mikä parasta, mielettömällä varmuudella. Se antoi mulle pitkästä aikaa sellaisen tunteen kisoissa, että se oikeasti pystyy mihin vain. Mulla oli sen kanssa kerta kaikkiaan tosi kivaa :)


Illalla käytin Akun vielä kävelyllä ja hoidin sen yöpuulle. Aapo ja Aku asuivat vierekkäisissä karsinoissa joten hoitotoimenpiteet olivat iisejä :)

Kuvia ei tällä kertaa ole ollenkaan, mutta videot saitte kuitenkin nähtäville. Sunnuntaina Aku oli ilmoitettu vain 125-luokkaan. Siitä saatte oman postauksen vielä myöhemmin.

2 kommenttia

  1. Tosi hyvältä näytti tuo Akun hyppääminen vaikka pari puomia alas tulikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla myös ne puomit toivottavasti pysyy ylhäällä :)

      Poista