torstai 3. maaliskuuta 2016

Laatu ennen kaikkea

Montarin housut on suunniteltu tyylillä
 
Olen viime aikoina törmännyt useaan otteseen "laatu korvaa määrän" aiheeseen ratsastusvarusteiden suhteen. Ja nimenomaan ratsastajan varusteiden osalta.

Ensimmäisenä huomioni herättivät saappaat. Omat (molemmat) vanhat Alex's Bootsin saappaat oli tekohengitetty jo niin monta kertaa, että hankin ennen joulua lähes pakon siivittämänä uudet Parlantiin saappaat. Ratsastin Parlanteilla muutaman viikon, kunnes joudun laittamaan vanhat saapaani jälleen jalkaan unohdettuani Parlantit kotiin. Ero oli karmivan suuri. Alex's bootsit tuntuivat Parlantien jälkeen tuettomilta, liukaspohjaisilta ja epämukavilta kaikin tavoin. Ei mikään ihme että paino on pysynyt Parlanteilla paremmin jalustimilla... Alexit olivat puolet halvemmat kuin Parlantit, mutta laatu on jotain aivan toista kallimmissa saappaissa.

Vetoketju on hauska yksityiskohta

Heti Joulun jälkeen sain myös testiin uudet ratsastushousut merkiltä nimeltä Montar. Tämä on monelle varmasti ennestään hieman tuntemattomampi merkki, mutta heillä alkaa olemaan aika kivasti jälleenmyyjiä myös ympäri Suomen. Tämä Tanskasta peräisin oleva merkki oli minulle jokseenkin tuttu entuudestaan, olin nimittäin parin kaverin yllä ihaillut housujen mielettömiä takataskujen koristeluita useaan otteeseen.
Pieni logo taskussa
 
Olin ratsastanut ennen tätä kaiken maailman vanhoilla Hööksistä parilla kympillä ostetuilla ale-housuilla ja loppuun kulutetuilla Esperadoilla varmaan viimeisen vuoden ajan. Mullahan on kaapissa parit Kingslandinkin housut, mutta en tykkää niiden tarrakiinnityksestä housun lahkeissa, joten ne on jääneet käyttämättä. Nyt kun sain nuo uudet housut päälleni, loksahti leuka taas ihan auki niiden laadun ja mukavuuden takia! Taas sai huomata, kun ei ole ollut mihin verrata, niin en hirveästi ole välittänyt siitä, miltä vanhat byysat tuntuvat, saatika sitten näyttävät.. Sama päti niin saappaissa kuin housuissa.
Omat Montarin housut ovat siis polvipaikkaiset (muissa en ratsasta - kokopaikkaiset hyi!) ja paikat ovat grippiä. Itse suosin nykyään noita grippihousuja, viimeisin housuostokseni oli juuri valkoiset kisahousut gripeillä. Niissä on hirmu hyvä pito ja mm. ne vanhat Esperadot ovat kestäneet jo neljä vuotta ihan säännöllistä käyttöä ja vasta viime kesänä ne alkoivat tiputtamaan grippiä lopullisesti pois. Lisäksi housuissa mua miellytti heti ekalla kokeilukerralla niiden pehmeä ja ohut materiaali. En yhtään tykkää paksuista housuista, mielummin laitan talvisinkin aina ohuiden housujen alle vaan sukkikset.
 
Olen nyt koko alkuvuoden ratsastanut valehtelematta vain näillä housuilla. Niissä on niin hyvä materiaali ja vyötärö kohoaa mukavan ylös! Inhoan housuja joissa vyötärö jää liian alas, koska silloin alaselkä aina paleltuu. Sen lisäksi, että housut tuntuvat mukavilta, näyttävät ne myös hienolta. Jopa poikaystävänikin totesi niiden olevat hienoimmat ratsastushousuni :D
Itselläni on housuista muuten lasten koko 164. Itselleni ne ovat juuri täydellisen kokoiset ja pituiset. Normaalisti käytän kokoa 32 tai 34, joten pienempien/lyhyiden ihmisten kannattaa ottaa huomioon myös nämä lasten koot :) Lahkeessa on sukkapuntti ja polvessa käytännölliset muotoon ommellut muotolaskokset, joiden ansiosta ne istuvat täydellisesti. Hintaa näillä housuilla on 129,95.
Koristeet ei vahingoita satulaa :)
 
Taas sai siis huomata, kuinka laatu korvaa määrän. Itse en nimittäin kuulu näihin "kaiken on aina mätsättävä huovasta huppariin" tyyppeihin, vaan valitsen aina ne mukavimmat vaatteet ulkonäon sijasta kotitreeniin. Näissä housuissa on kieltämättä kyllä aika hankalaa näyttää huonolta ;) En siis tarvitse monia varusteita arjen pyörittämiseen, mutta kyllä pistää harmittamaan kun on mennyt huonoilla varusteilla pitkän aikaa. Näissäkin housissa on ihan mieletön pito verrattuna aiempiin.
Noi takataskut!!
 
Suosittelen muuten tykkäämään Montar Suomen Facebook-sivuista sekä Montarin kv-sivuista, siellä järjestetään mm. paljon kivoja kilpailuja :) Lisäksi brändin Instagram-sivuilla pääsee ihastelemaan merkin tuotekirjoa! Montarhan valmistaa housujen lisäksi myös mm. takkeja, kenkiä ja chapseja.

Polven muotolaskokset

Montarin tuotteista voi muuten kysellä lisää merkin maahantuojalta Maaritilta, joka on Just Dressagen ständillä koko viikonlopun Horse Fair-messuilla ständillä 3e10!


*Toteutettu yhteistyössä Montarin kanssa*

8 kommenttia

 1. Oon ite ihaillut näitä montarin housuja monet kerrat nettisivuilta, on ne ihania mutta juuri yhdet lähemmäs kahensadan ratsastushousut ostaneena(joista vetoketju hajosi alle viikon käytön jälkeen) ja kymmenien housujen löytyessä kaapista pitää hetki odottaa näiden ostoa. Kyllä mä jotkut niistä ihanista tummansinisistä tai mustista housuista vielä ostan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai reklamoit toisista housuista? Jos hajosivat noin nopeasti niin se ei ole kyllä nornaalia..

   Poista
 2. Haha, toi leikkaus ja kuviointi on ihan suoraan animolta :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Animon housuissa on itseasiassa erilaiset saumat edessä polvesta nilkkaan :)

   Poista
 3. Heippa, minkä pitunen itse olet? Mietin tuota lasten mitoitusta itsellenikin! ☺️

  VastaaPoista
 4. Montarin housuja nyt Hope Valley Saddleryllä alle 50 e ja kahdet noin 70 eurolla! Useita eri malleja.

  VastaaPoista