torstai 18. helmikuuta 2016

Pintaraapaisu

Kiireiden keskeltä päivittelen teitä hieman nyt tähän hetkeen :)

Retu on siis päässyt kotiin ja hengailee tällä hetkellä sairastarhassa. Vähän meinaa herralla välillä käydä elämä tylsäksi kun ei pääse hommiin kavereiden kanssa, niin innokas työläinen se kuitenkin on<3 Mutta kuntoutusohjeiden mukaan kesäkuussa saattaisi päästä jo satulaan, mutta edetään nyt ihan rauhassa ja katsotaan miten hevosen kunto ja haava paranevat :)

Aku taas on nyt kolmen viikon ajan maneesitallilla. Ihana päästä treenaamaan kunnon alustalla, kelit kun eivät ole kovin kehuttavat kentällä ratsastamista ajatellen.. Olin viime viikolla ihan fiiliksissä kun pääsin yhtenä päivänä tekemään puomeja ihan extempore! Oli niin mahtavaa kun ei tarvinut ensin ajaa hevosta maneesille, sitten varustaa ja kantaa puomeja ennen kuin edes pääsee hevosen selkään.. Sai vain kävellä maneesiin ja alkaa hommiin :) Luksusta!!


Aku oli Niken treeneissä tällä viikolla ja kaikki meni tosi hyvin. Aku hyppäsi todella hyvin ja sain kivaa palautetta Nikeltä - tästä lisää myöhemmin omassa postauksessa! Viikonloppuna Aku lähtee Ypäjälle kisaamaan, tiedossa on 110 ja 120-luokat.

Akun kintut on nyt pysyneet hyvinä, kopkop. Se sai ennaltaehkäisevänä hoitona pitkästä aikaa cartrophenia hetki sitten, vaikka kaikki sinänsä on ihan hyvin. Konsultoimme tässä eläinlääkäriä ja tulimme siihen tulokseen että ei olisi pahitteeksi lääkitä hevosta tässä vaiheessa.


Kapsu ja Hilda olivat myös Niken treeneissä. Niiden kanssa riittää vielä hommaa, koska molemmilla on ollut pidempi tauko hypyistä nyt talvella. Molemmat tekivät kuitenkin vikat rundi tosi hienosti ja etenkin Hilda väläytteli ihan mielettömiä hyppyjä!


Aapo on ollut nyt säännöllisessä treenissä vihdoin kaikkien kinttuturvotusten jälkeen :) Se on mennyt itseasiassa sileällä hyvin eteenpäin ja liikkuu etenkin laukassa paljon paremmin. Hyppyjä on kotona tehty aika maltillisesti, lähinnä puomeja ja muutamaa estettä helpoilla lähestymisillä.

Tiistaina oltiin Niken treeneissä ja saatiin lupa lähteä hyvällä mielellä kisoihin Ypäjälle viikonloppuna :) Ekat kisat siis tiedossa, ihan huippua!! Saa nähdä kuinka käy, treeneissä ainakin sujui tosi hyvin! Jos vaan kerkeän, niin kirjoitan teille vielä tarkemmin fiiliksistä ennen kisoja :)


Lisäksi kotitreeneissä on ollut viime aikoina mukana mm. kaksi uutta ponia - yksi suokki ja welsh. Molempien kanssa opetellaan hyppyhommien saloja. Tarkoituksena on suokin kanssa lähteä laatuarvosteluihin sitten syksyllä ja toista ponia valmistelen sen pientä kuskia varten :)


PS. Sain ihanan uuden hupparin Equestrian Stockholmilta <3 Se on aivan super hieno, teen siitä ihan oman postauksen piakkoin! Moni on muuten kysellyt myydäänkö ESS-tuotteita jo Suomessa. Tällä hetkellä niitä ei vielä saa mistään ratsastustarvikeliikkeestä, mutta ilokseni voin kertoa, että tuotteet saapuvat Helsinki Horse Fairiin 4.-6.3! Pääset hypistelemään tuotteita Just Dressagen ständillä (3e10) ja meitä bloggaajiakin tulee olemaan paikalla kertomassa omista kokemuksista äiden tuotteiden parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti