lauantai 20. helmikuuta 2016

Millainen on hyvä rata?

Tänään jäin pohtimaan molempien ratojen jälkeen että mikä oikeasti on hyvä rata? Vaikka kympin tulos oli parempi niin 20-rata oli silti ihan omaa luokkaansa.

Suoritimme Akun kanssa 110-tasolla puhtaasti, mutta rata oli epätasainen ja mielestäni hieman alitempoinen. Vaikka tulos näyttää hyvältä, ei rata yllä läheskään sille tasolle, millaisen fiiliksen sain 120-luokasta. Ja isommasta luokasta tuloksena oli kolme keppiä, vaikka kaikki tuntui tosi hyvältä..

Miksi niitä puomeja sitten tuli vaikka kaikki tuntui niin hyvältä? Kakkosen Aku sai alas koska jouduin hieman avaamaan sitä linjassa eteen. Vaikka olin ajoissa valmis, oli laukka kuitenkin inahduksen pitkä ja Aku ei ollut tarkimmillaan okserilla. Kolmosen puomi taas oli ihan turha hipaisupuomi. Myös viimeinen este kolahti alas - Aku ei vaan taas viitsinyt ihan ponnistaa kunnolla vaikka taas pääsimme hyvin perille ja olin ajoissa valmis. Olen tähän rataan silti ihan hurjan tyytyväinen koska ratsastin itse rennommin ja koko ajan sujuen esteen. Kympissä ajattelin liian paljon taakse ja en ratsastanut rytmiä ja laukkaa tarpeeksi vahvaksi.

Tämä laji on siitä niin jännä, että vaikka saisikin tulokseksi 12vp saattaa silti ola tyytyväinen tulokseen mutta edes voitto ei välillä lämmitä mieltä kun on itse ratsastanut huonosti..

Alla teille vielä päivän radat :) Huomenna Aku hyppää vain 120-luokan. Peukut pystyyn sinne!1 kommentti

 1. Omasta mielestäni hyvän radan arvio ei ole sijoitus/virhrpisteet.
  Monesti rata voi olla todella hyvä vaikka tulee puomeja tai aika ei riitä.
  Monesti näkee näitä ratsukoita ketkä hakee vain sijoitusta ja silloin vauhtia enemmän kuin järkeä.

  Itse ainakin olen tyytyväisempi jos tulee ratsukkona rikkeetön ja hyvässä yhteistyössä tehty tulos kun se millä sijalla ollaan, tottakait palkitsee se sijoitus sit aina välillä kovan työn :)

  Omasta mielestä tuo teidän 120 rata näytti paremmalta, sujuvampi ja rennompi :)

  VastaaPoista