tiistai 31. maaliskuuta 2015

Rakettiponi

Kun Nikke näki Hildan kurssin toisena päivänä ensimmäistä kertaa kysyi hän naureskellen "mikäs raketti tämä on".. Ei saanut poni siinä vaiheessa kovin suurta respektiä paksuine talvikarvoineen ja pienen säkäkorkeutensa ansiosta :D Naureskelin Nikelle takaisin ja sanoin että se on mun poni..

Sileän työtä Nikke ei hirveästi ehtinyt kommentoida kun hyppäsin Akun selästä suoraan Hildan kyytiin ja suoritin aikamoisen pikaverkan :) Ponin kanssa mulla ei onneksi ole mitään suurempi ongelmia yleensä sileällä joten se ei haitannut.

Ponin eka metri Dumissa viime vuonna

Aloitettiin hypyt pienellä pystyllä diagonaalilla ja poni oli ihan pikkuisen innoissaan. Jo kulmasta se oli lähdössä aivan täysiä kohti pystyä ja sainkin tehdä alkuun aika monta pidätettä ennen kuin sain sen rauhoittumaan :D Ei vakuuttanut poni Nikkeä vielä tässäkään vaiheessa, kun se syöksähteli eteen kohti estettä ja teki selättömiä hyppyjä. Ponillahan en ollut hypännyt Saksan jälkeen ollenkaan ennen kurssia, mutta sieällä ollaan työskennelty ja ratsastuskoulun estetunneilla se on tietenkin käynyt koko talven, joten hyppyaukoa sillä ei sinänsä ole ollut.

Vasta kun aloitimme varsinaisten ratojen osien läpikäynnin, rupesi poni suorittamaan omana itsenään. Se rauhoittui ja alkoi hyppäämään omalla tasollaan jolloin hypyt pyöristyivät ja alkoivat tuntua selkään niiltä normaaleilta Hildan hypyiltä. Ja sitten poni vakuutti Niken kyllä kaikin tavoin!

Poni hyppäsi todella varmasti ja hyvällä tekniikalla oikeastaan kaikki radat. Se avasi todella hyvin takaa ja kunhan vain itse odotin hypyn aivan loppuun asti ja olin hypyssä ylävartalon kanssa rauhassa, teki poni ihan supereita hyppyjä. Lopputulos olikin se, että Nikke otti videota Saksaan ponista kun se oli niin stara :D

Yhden hieman suuremman askelvirheen tein itse tokavikalla rundilla sarjalle, mutta onneksi ponin kanssa mahtuu hyvin kolmella laukalla kahden askeleen hevosväliin ;) Poni oli muuten aika hieno kun venyi koko treenien ajan isojen heppojen sarjaväliin!

Poni hyppäsi sille jo ihan hyvän kokoista rataa kurssilla ja nyt uskallan elätellä toiveita että pääsisin tällä kaudella hyppäämään sen kanssa jonkun 100cm kansallisen Hippos-luokan :) Katsotaan miten niitä tulee vastaan ja kuinka poni jatkaa treeneissä menoa, mutta ei se yhtään mahdottomalta ajatukselta tunnu!

Hildan omistaja Hanni teki Hildan treeneistä videon, kiitos :)

9 kommenttia

 1. Hieno poni!! Eiköhän suokkikansalliset tule olemaan raketille aika helppo homma! =D

  VastaaPoista
 2. Kommentoiko Nikke koko tunnin aikana mitään? Yleensä se radan aikanakin neuvoo sua ja nyt vaan joka radan loppuun "Okei." "Hyvä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikke sanoo yleensä aina radan jälkeen hyvä tai okei sen mukaan kuinka on sujunut. Sitten hän pitää pienen tauon, jonka jälkeen hän antaa rauhassa mietityn, laajemman kommentin. Harmillisesti videot katkeavat aina ennen kommentteja, täytyy kuvata nekin ensi kerralla :)

   Nikke oli poniin tosi tyytyväinen läpi tunnin ja ei nähnyt sinänsä mitään ongelmia ponin suorittamisessa, joten hän keskittyi mun ylävartaloon tosi tiukasti koko tunnin. Kommentteja siis tuli aika kiitettävästi ;)

   Poista
  2. Ahaa, okei! No, eipä tuon ponin menossa tosiaan ollut kauheesti korjattavaa. Kuulosti vaan hassulta kun ei kuullutkaan "kaikkia" kommentteja. :)

   Poista
  3. Joo se on vähän sääli etteivät ne kommentit kuulu, pitää ensi kerralla pyytää videoimaan nekin :)

   Poista
 3. Voi vitsi, kunnon pomppuponi! :) Ihana!

  VastaaPoista