keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Aku Niken valmennuksessa 14.3

Nikke oli jälleen ilahduttamassa meitä Suomessa ja itse osallistuin neljällä ratsulla valmennukseen :) Ensimmäisenä molempina päivinä vuorossa oli Aku.

Heti lauantaina Nikke kehui Akun kehittynyttä laukkaa ja sitä, kuinka se liikkui paljon elastisemmin ja paremmin omilla takajaloillaan. Kotiläksyksi tuli vielä kuitenkin ratsastaa kaulaa puolivälistä vielä syvemmälle ja pidemmälle eteenalas, mutta muuten asiat olivat kuulemma hyvin reilassa :)

Aloitimme sileän työn jokaisen ratsukon kohdalla hieman erilaisilla teemoilla. Mulla ja Akulla tetävänä oli suorittaa eteenratsastuksia ja kokoamisia. Sain ne tehtyä itseasiassa aika hyvin. Tätä edesauttoi kokeilussa oleva kuolain. Sanoinkin tässä vaiheessa Nikelle, että Akulla oli suussa astetta ohuempi nivel, jotta saisin sen paremmin kaarteissa irti vasemmalta, etenkin oikealle. Idea oli Nikestä ihan hyvä ja hän sanoi tarkkailevansa menoa etenkin sen kuolaimen kannalta.

Hypyt aloitimme pienellä pystyllä ravista. Aku teki ihan hyviä hyppyjä ja jo muutaman kerran jälkeen tulin jo laukassa. Nikke toivoi esteen jälkeen tasaisuutta, Aku hieman pukitteli ja oli villi ekoilla kerroilla. Se tasoittui kuitenkin ihan hyvin ja hypytkin muuttuivat vähitellen rennommiksi.

Mistä toi körmyselkä taas on tullut? Treeniä sen osalle siis..

Pitkälle sivulle Nikke oli rakentanut pitkän jumppalinjan. Akuhan tunnetusti ei ole kovin ketterä näissä jumppajutuissa joten minulla ei sinänsä ollut mitään suuria odotuksia sen suhteen. Ensimmäiset hypyt kuitenkin jo todistivat sen, että hevonen on saanut paljon lisää voimaa ja ketteryyttä! Hevonen oli hyvässä tasapainossa koko linjan ja teki teräviä hyppyjä. Se pysyi hyvin suorana ja suoritti kaikin puolin rennosti.


Itse sain neuvoksi Nikeltä ajatella enemmän kättä kohti suuta. Eli ohjaa ei saanut työntää pois, käden vaan piti liikkua pehmeästi kohti suuta väleissä ja hypyissä. Kuolaimen piti pysyä suussa koko ajan vakaana, jotta tuki olisi koko ajan samanlainen ja rento.


Kun jumpan esteet nousivat jo aika isoiksi, tuli meille Akun kanssa ongelmia sen suoruuden suhteen. Eli kun esteet nousivat ja Akun olisi pitänyt työskennellä enemmän koko kropan läpi, haki se sen sijaan tilaa valumalla koko ajan vähän vasemmalle. Sain mennä siihen ihan kunnolla "kiinni", eli pitää kunnon tuen oikealla ohjalla ja vasemmalla jalalla. Multa meni muutama kierros tajuta kuinka paljon sain oikeasti vaikuttaa ja lopulta Aku hyppäsikin kyllä paljon paremmin niitä isompiakin esteitä kuin aluksi.


Jumppailun jälkeen haluttiin vielä löytää hevosille sujuvuutta. Ratsastimme helpon neljän esteen radan jonka Aku suoritti joka kerta hyvin ja varmasti.


Kuolaimesta Nikke oli sitä mieltä, että sileällä se toimii oikein hyvin, mutta hypätessä voisin kokeilla jotain erilaista kuolainta. Se mikä se voisi olla, jäi vielä tässä vaiheessa avoimeksi.. Akuun kaivattaisiin kuitenkin lisää tasaisuutta ja rentoutta väleihin, jolloin se ei anakaan saisi olla mikään tuollainen tervä kuolain. Sunnuntaina Nikellä kuitenkin oli idea tähänkin, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!


Satulasta unohdimme keskustella aivan täysin. Kerroin kyllä lauantaina uudesta Antareksesta, mutta unohdimme tyystin keskustella koko penkistä.. Hups. Noh, ei se ainakaan kovin paha voinut olla koska Nikke ei kiinnittänyt siihen huomiota.. :D


Kuvista kiitokset Aadan taustajoukoille :)

4 kommenttia

 1. Hienosti meette ja ihana tuo vika kuva! ♥ Oot onnekas kun sulla on noin paljon erilaisia ratsastettavia ja hyviä valmentajia... Kehitys varmaan pysyy reilassa! :) Huomasin ulkoasun vaihdoksen ja pidin enemmän vanhasta bannerista, tässä bannerissa kuvien laatu ja keskimmäinen ''haamukuva'' häiritsee... Tausta on ehkä vähän vaalea mun makuun, muuten on kivat fontit ym ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse halusin vaihtelua ulkoasuun ja sain mielestäni kivan bannerin!

   Ja onnekas olen tosiaan kun olen saanut näin hienon tiimin ympärilleni :)

   Poista
 2. Kivannäköistä menoa! Akulla on siis uus satula? Multa on vissiin menny jotain ohi kun en muista lukeneeni siitä :) oliko vanha satula epäsopiva vai miksi ostitte uuden? Minkä merkkinen tämä uus on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, uusi Antares hankittiin melkein kuukausi sitten kun vanha oli epäsopiva ja valui taakse! Kirjoittelin siitä kyllä kuulumispostauksessa :)

   Poista