maanantai 16. helmikuuta 2015

Siitä se lähtee!

Tuike oli viime viikon viikonlopun treeneissä oikein hieno! Hypättiin ensimmäistä kertaa vähän rataa ja poni suoriutui tosi kivasti.

Aloitettiin puomi-3 laukkaa-pysty tehtävällä. Ponin mielestä ekalla kerralla puomi oli aika kauhea, mutta ison loikan turvin siitä pääsi hyvin yli ;) Ekalla kerralla kolmen askeleen väliin mahtui kiemurtelujen kautta jopa viisi laukkaa, mutta sen loput treenihypyt sujuivat paljon rennommin ja sujuvasti. Sain alusta asti hirmu kivan rytmin ja laukan ja ponilla oli ihan super flow :)

Kun verkkahypyt oli suoritettu, siirryttiin suoraan hyppäämään rataa. Väleihin tein yhden askeleen enemmän ekalla rundilla kuin mitä metrit olivat, mutta täytyy muistaa että kyseessä on kuitenkin poni, joka on aika vihreä edelleen noissa hyppyhommissa. Uutena esteenä meillä oli tällä kertaa treeneissä punainen portti jolle Tuike pysähtyi ensin yhden kerran. Tällainen rehellinen eteen pysähdys on minusta näin ekoilla kerroilla täysin sallittu. Katsoa saa, kunhan menee seuraavalla kerralla yli. Ja niinhän se meni :) Videolta näätte ratoja molempiin suuntiin.

Suunnan vaihtuessa Tuike nosti pienen ongelman punaisesta portista koska se oli paaaaljon pelottavampi toisesta suunnasta ja pysähtyi kaksi kertaa sille. Toisella kerralla komensin sitten ihan kunnolla ponia ja taisi hieman ponia ketuttaa kun peppu nousi muutaman kerran protestiksi ilmaan ;) Sen jälkeen päästiin hyvin taas yli. Näissä tilanteissa täytyy itse muistaa olla auttamatta liikaa, koska niiden hevosten on opittava hyppäämään myös ne erikoisesteet ihan itse, ilman sen kummempaa auttamista. Päättäväinen toki täytyy olla, eikä hevosta saa jättää yksin, mutta liika apu on vain hallaa.

Videolta näette myös kuinka Tuike ei välillä ihan malta ottaa sitä viimeistä askelta, vaan lähtee kamikazena isoon loikkaan turhan kaukaa. Tähän paneudutaan Kirsin kanssa seuraavalla kerralla kunnon puomitreenillä, niin että poni oppisi itse suuntaamana hypyn aloituksen hieman lähemmäksi estettä.Kirsi oli todella tyytyväinen Tuikkeen edistymiseen edellisestä kerrasta ja ehdotti meille jopa kisoja muutaman viikon päähän. Tuike on hypännyt ikäisekseen (5v.) paljon vähemmän kuin mitä tuon ikäiset suokit ovat normaalisti tehneet, joten niiden kisojen kanssa en halua kiirehtiä. Toki niitä pitää saada alle ennen syksyn kunkkareita, mutta siihen onneksi on vielä aikaa. Katsotaan miten Niken treenit ja seuraavat Kirsin hypyt sujuvat ja päätetään vasta sitten mitä tehdään. Eilen ja toissapäivänä meillä oli Niken kurssi. Ensi viikonloppu viikko saa olla täysin hyppyvapaa. Tuike on tehnyt nyt niin paljon hommia, että pieni esteloma tulee siinä kohtaan oikein hyvään paikkaan :) Postausta valmennuksesta on tulossa pian :)

8 kommenttia

 1. Tuleeko viikonlopun kurssista juttua? :) Miten Haissilla meni?

  VastaaPoista
 2. Kysymys, vastaa jos koet että haluat blogissa tämän kertoa. Onko näiden hevosten ratsastus sun työ vai teetkö jotain muutakin työtä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset ovat omalla tapaa mulle työtä, mutta on mulla ihan kunnon duunikin ;)

   Poista
 3. Onnistuisitkohan saamaan näistä videoista vähän isompia? Ovat niin pieniä, ettei oikein näe mitään :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on puhelimella kuvattu, siksi niin pieniä :/ Koitan saada videokameran hankittua niin saisi parempia videoita :)

   Poista
 4. koska se sun oma hevonen saapuu suomeen? :)

  VastaaPoista