torstai 5. helmikuuta 2015

Nenällään

Ekat treenit Tuikkeen kanssa eivät alkaneet keskiviikkona ihan toivotulla tavalla. Itse olin ekaa kertaa satulassa Suomessa ja poni hyppyhommissa aika pitkän tauon jälkeen..

Poni oli tehnyt muutaman verkkahypyn, jonka jälkeen lähdettiin hyppäämään kolmen esteen tehtävää. Kuten alla olevalta videolta näätte niin kaksi ekaa estettä sujuu aivan super ja sitten puff.


Ne jalat eivät vain nousseet. Poni hyppäsi suoraan läpi yläpuomista vaikka paikka oli ihan hyvä. Kokemattomana hyppääjänä Tuike ei osannut oikein reagoida edessä keikkuvaan puomiin mitenkään ja kompastui sitten tippuvaan puomiin ihan kunnolla. Nenälleenhän siinä mentiin, mutta onneksi kummallekaan ei käynyt kuinkaan. Ponilta tosin lähti hieman nenästä nahkat, mutta muuten selvittiin ruhjeitta.

Hiukkasen huilattiin tämän jälkeen, jonka jälkeen laukkasin hetken. Todettiin ponin olevan ihan kunnossa ja jatkoin uudelleen tuolle samaiselle pystylle. Ja kylä nousi koivet :)


Kun nuo kolme estettä sujuivat, otettiin linjaan mukaan ensin kolmen laukan päähän okseri. Tämä väli oli Tuikkeelle jopa hieman lyhyt ja sain miettiä taas rentoa kättä ja lantiota eteen välissä. Halusin jättää ponille tilaa, jotta se ei joutuisi ihan niin lähelle ja sillä olisi paremmin aikaa nostaa etuset hyppyyn.

Lisäsimme vielä linjaan kolmannen osan, nimittäin pystyn neljän laukan päähän. Linja sujui myös kolmiosaisena aika kivasti. Itse olisin kaivannut vielä enemmän rauhaa ja tilaa 3 laukan väliin. Silloin neljän askeleen väli olisi ollut tasaisempi.

Tehtävät olivat mielestäni aika haastavia ponille jolla on kuitenkin hypätty vasta muutamia kertoja. Tämä taisi olla kokonaisuudessaan neljäs kerta kun Tuike hyppää :) Täytyy ensi kerrala tehdä jotain yksinkertaista ettei mene liian hankalaksi ponin mielestä! Nurinmeno teki ponista kyllä selkeästi terävämmän ja valmentajakin totesi, että vaikka tuntuu pahalta sanoa, niin taisi tehdä ihan hyvää.. Eihän tuollaista toivo tapahtuvaksi kenellekkään, mutta kun vaikutus oli noin positiivinen niin mielummin sen soi tapahtuvaksi nyt kuin myöhemmin.

Tuike on siis ollut hyppylomalla koko Saksan reissuni ajan ja alkutunnista verkkahypyissä poni livahti muutaman kerran ohi. En pidä tuota yhtään vaarallisena, sen verran oli kuitenkin hyppytaukoa välissä, että vähemmästäkin tekee pienen ponin mieli vähän ryhtyä viekkaaksi ;) Suurin osa hypyistä lukkiutui kuitenkin aika kivasti ja poni pysyi jo aika hyvin jalkojen välissä!

Treenit Tuikkeen kanssa jatkuu sunnuntaina, lisää juttua ponista siis silloin :)


2 kommenttia

  1. Meille kävi tismalleen samanlainen rynäisy 4v ponin kanssa viime kesänä, huonon hypyn seurauksena kompuroi itsensä nenälleen. Pintanaarmuilla selvittiin mekin, onneksi :)

    VastaaPoista
  2. Hui kun näytti pahalta toi kaatuminen, mut onneksi vaikutukset olivat positiivisia! :)

    VastaaPoista