keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Hyvä flow

Niin kuin olena aiemminkin kertonut, Nikke oli tosiaan kaksi päivää Suomessa valmentamassa Hongisojan kilpatallilla. Olin koonnut kurssille aika hyvän kokoisen porukan ja tunteja riitti aamusta iltaan. Itse osallistuin neljällä hevosella. Nyt kerron teille ensimmäisenä Retusta.


Meillä oli Retun kanssa itseasiassa näin lyhyesti sanottuna todella onnistunut Niken valmennus. Kirsin valmennuksessa edellisellä kerralla saavutettu rentous ja rauhallisuus näkyi myös näissä tunneissa etenkin radoilla ja olin Retuun tosi tyytyväinen.Jotenkin musta tuntui että Retu oli rauhoittunut, mutta itseasiassa se taisinkin olla minä :D Kaikki tapahtui paljon paremmalla maltilla, puomeja ei pudonnut ja rytmi säilyi todella hyvin molempina päivinä. Sain pidettyä kädet hyvin lähellä toisiaan ja pidätteet tulivat suoralla kuolaimella, eikä molemmista ohjista epätasaisesti vetäen.


Aloitin verkat molempina päivinä gramaaneilla jotta saisin Retun paremmin läpi sileällä. Tämä toimi hyvin ja Retu rentoutui etenkin tokana päivänä hyvin. Ekana päivänä sain olla tarkkana että mulla oli vasemmalle enemmän irroittava oikea ohja ja vasen jalka tukena jotta Retu irrottaisi suorilla paremmin vasemmasta ohjasta ja tulisi vielä rennommaksi eteen alas ulko-ohjan ja sisäjalan väliin. Niken ohjeilla sain sen tosi mukavan tuntuiseksi :) Retu on vasemmalle aina todella paljon hankalampi saada kunnon tuelle ja olen ollut selkeästi liian paljon "kiinni" ulko-ohjassa, kun sen täytyisi vaan irrottaa enemmän jolloin vasemman jalan voi saada läpi kohti ulkotukea. Sisäohjalle täytyy saada myös tuntuma kun hevonen venyttää eteen alas, koska muuten se ei ole rehellisesti ohjan ja pohkeen välissä. Tämä on juuri se suurin ongelma Retun kanssa ja aiemmin se on heijastunut radoilla etenkin vasemmalta tuleviin pieniin kaarteisiin, joissa Retu kanttaa liikaa, eikä suoristu rehellisesti, josta taas seuraa pudotus. Koko kevään ajan on siis tehtävä paljon sileän työtä jotta saan Retun paremmin apujen väliin sileällä ja vahvistettua sitä kautta sen takaosaa entisestään.


Niin kuin jo alussa sanoin, kaikki tuntui hypätessä tosi hyvältä. Videolta näette yhden radan ja kuvissa näkyy maanantain menoa. Maanantaina Retu oli sunnuntaihin verrattuna vieläkin tasaisempi ja se hyppäsi muutamia todella hienoja hyppyjä. Mitään kovin isoa ei hypätty kumpanakaan päivänä kun hepalla on ollut niin pitkä hyppytauko.

Videoon linkki tässä. C. Rauhalan Talli

Nikke tykkäsi Retusta hevosena. Se suorittaa hyvällä ja rehdillä asenteella vaikkei olekaan mikään tekniikkamaisteri. Lisäksi Nikke oli etenkin maanantaina tyytyväinen mun ratsastamiin paikkoihin ja sain siitä useaan otteeseen kiitosta. Lisäksi paino oli nyt paremmin jalustimilla ja muutamaa huomautusta lukuunottamatta myös ylävartalo oli hyvin pystyssä.


Oli ihana huomata miten tuo Saksan reissu on auttanut mua ihan huomaamatta myös niiden hevosten kanssa, jotka eivät olleet mukana. Vaikka hyppäsin Saksassa pääsääntöisesti vain Akulla, olin silti myös Retun kanssa ihan uudella fiiliksellä liikenteessä. Toivottavasti päästään myös seuraavalle Niken kurssille Rekun kanssa, siitä on varmasti meille apua tulevaa kisakautta ajatellen :)

Kiitokset kuvista Aadan kaverille Sallalle :)

9 kommenttia

 1. Teidän meno näyttää tosi hyvälle! Voi kunpa itsekin osaisi ratsastaa noin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja treeniätreeniä vaan niin kyllä se sieltä tulee :)

   Poista
 2. kypärä ihan silmillä,hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vaan siltä ;) Hyvin näkyy :D

   Poista
 3. hei sä kun oot varmaan enemmänkin ratsastanut noilla rauhalan hepoilla, tai ainakin tiedät vähän millasia ne on ratsastaa, niin suosittelisitko tallia lievästi ratsastuskammoiselle (käynti ja ravi on ihan ok, mutta laukkaaminen jännittää, ja esteitä en enää kyllä hyppää, kun ainoastaan estetunneilla oon tippunut ja siitä jäänyt vähän kammo...) vajaa 4 vuotta ratsastaneelle? :) tai lähinnä että löytyykö sieltä enemmän semmosia vähän kuumuvempia tapauksia, vai luottoratsuja jotka liikkuvat tasan sen verran kuin on pakko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhalassa on huippufiksut ja mukavat suokit, sieltä kyllä löytyy ihan jokaiselle sopiva otus. :-) Löytyy vähän vanhempia luottoratsuja, ja suurinosa on hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä ja persoonallisuudella varustettuja, toimiva ratsuja. Suosittelen lämpimästi, itse olen tällä tallilla käynyt 7 vuotta ja parempaa paikka ei ole tullut vastaan!

   Poista
  2. Rauhala sopii juuri sinunlaiselle ratsastajalle :) Hevoset ovat luotettavia, ryhmät pieniä ja opetus kaikkia huomioivaa :) Sinne vaan! Hevosia on laidasta laitaan niin kuin kaikkialla, on niitä kuumepia ja rauhallisempia yksilöitä.

   Poista