keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vertailua ja murtunut kylkiluu

Koska en ole vielä kerennyt postata teille viime viikon estetreeneistä, saatte nyt hieman erilaisen, vertailevan postauksen. Koska hyppäsimme samaa rataa tällä ja edellisellä viikolla, pystyn helposti nyt videoiden avulla näyttämään teille aika ison eron kehityksessä!

Tässä viime viikon rata ja tehtäviä.


Ja tässä tämän rata ja tehtäviä eiliseltä.


Huomasitko seuraavat asiat videoita vertaillessasi? Seuraavat asiat olivat ainakin omasta ja Niken mielestä parantuneet ja näkyvät hyvin alemmalla videolla:

1. Laukka on tasaisempaa ja Akun kaula enemmän auki
2. Oma asento on eleettömämpi
3. Käsi on edessä ja rento
4. Hevonen on suora ja hypyt kulkevät läpi selän ja kropan

Viime viikon treeniin Nikke oli ihan tyytyväinen. Hevonen eteni suoraviivaisemmin kuin aiemmin, mutta se oli nyt turhan villi. Se ei saa kuitenkaan mennä niin, että kun hevonen on menossa hyvin eteen, tulee siitä jalkaa käyttäessä villi ja nopea. Hevosen täytyy olla jalan edessä, siihen pitää saada vaikuttaa ja sen hitaammankin hevosen täytyy tulla takaisin ja flexata kropastaan lyhyemmäksi ja pidemmäksi. Nyt Aku ei ihan meinannut tulla takaisin tuossa kaarevalla kuuden laukan linjalla kropastaan ja siksi hyppy oli väillä hieman kulmikas. Oma käsi jäi myös jälleen nyppimään liikaa ennen estettä lisäaskelia ja rytmiä pois. 

Hyppykertojen välissä olen koko viikon työskennellyt paljon itsenäisesti sileällä. Olen tehnyt edelleen laukkaa kevyessä istunnassa aika paljon sekä temponmuutoksia niin ravissa kuin laukassa. Olen kiinnittänyt ihan hullusti huomiota omiin käsiin pidätteissä ja se on kyllä tuonut mukanaan tulosta. Nikke ei eilen joutunut kertaakaan sanomaan mulle nuyppimisestä ja uskalsin pitää kädet paremmin vierekkäin :)

Akun laukka paranee myös koko ajan, kun saan sitä sileällä paremmin omille takasille ja rytmin myös hevosen kääntyessä kuntoon. Olen käännellyt sitä paljon erilaisille kaarille hieman jopa yllättäenkin jotta saisin laukan rytmin niin hyvin kuntoon sileällä, että se tulisi kuin "itsestään" sitten myös hypätessä.

Myös eteen alas- ratsastus alkaa pikkuhiljaa näkymään. Akun kaula on paljon enemmän auki kohti estettä ja hypyissä se hyppää nyt paljon paremmin selän läpi. Lisäksi olen nyt oppinut tuomaan sen sellaiseen paikkaan, että sille jäisi hieman enemmän tilaa hypätä.

Edelleen Nikke kaipaisi muhun enemmän rentoutta ja rauhallisuutta sarjoilla ja Aku taas kaipaa vielä lisää harjoitusta oman kropan joustavuuteen. Mutta onneksi on vielä aikaa jäljellä ja mahdollisuus oppia lisää!!

käytiin yhdessä ihan sairaan isossa heppakaupassa :D ostoksia tein maltillisesti, niistä esittelyä myöhemmin!

Ps. Mun kylki on nyt hieman huonossa jamassa. Kävin tänään lääkärissä ja kyllä siellä murtuma on, joten nyt mennään sitten oman olon mukaan jatkossa. Murtuman paraneminen voi kestää kuukaudenkin, mutta oman jaksamisen ja voinnin mukaan saa tehdä sen mikä tuntuu hyvältä. Pikkusen on nyt epäonnea matkassa. Miten just multa voi yskiessä murtua kylkiluu?! Mieli on tietenkin maassa, kun ei pääse hommiin ja ratsastamaan, mutta toivottavasti muutama lepopäivä auttaisivat.. Tahtoisin niin niihin ensi viikon kisoihin..

14 kommenttia

 1. Kehitys kyllä näkyy, kun katsoin noi videot. Hienosti meette muutenkin! :)

  Auts. Ei näytä olevan onni nyt matkassa. Toivottavasti ei mene ihan kuukautta sen paranteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin tosiaan toivon.. Onneksi on hyvät lääkkeet ;)

   Poista
 2. Kehityksen voi huomata videolta, hyvää työtä teette siellä =) Ja voi räkä tuon kylkiluun kanssa! Pidän peukkuja, että saat doupattua itsesi sellaiseen kuntoon, että pääset jatkamaan treenejä ja kisoihin. Tsemppiä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että näkyy :) Oon ite niin ilonen kun tulin tänne ja varmasti vielä ilosempi kun lähden :)

   Ja doupit on kohillaan, toivottavasti treenit jatkuis jo huomenna kun koitan taas ratsastaa!

   Poista
 3. Huomaa kyllä selkeän eron videoiden välillä! Ekassa laukka näyttää kiireiseltä ja rytmi on välillä hukassa. Toisessa laukka on sujuvampaa, mutta ei kiireistä, ja rytmikkään näköistä :) Minkä kokoisia esteet muuten ovat? Paranemisia, toivottavasti pääset kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esteet ovat 110 molemmilla puolilla. Kiva että muutkin huomaa eron laukassa, selkään se tuntuu aina valovuoden enemmän ja videoita katsoessa se ei koskaan kuitenkaan ihan näytä niin hyvältä kuin mitä se oli tuntunut :)

   Poista
 4. voi ei, paranemisia! kokeile pitää jotain kunnon tukea jos et malta hepan selästä pysyä poissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haen tänään kinensioteippiä millä teipataan kylki vähän enemmän aloilleen :)

   Poista
 5. kaiken puolin hieno ero videoiden välillä! Jälkimmäisessä ei enää näytä ollenkaan "vaikealta vääntämiseltä" :) Akun hyppy pääsee myös esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mieti, välissä vain viikko :) Sileän ratsastus kunniaan :D

   Poista
 6. No jo on sulla huonoa tuuria! Meidän tallilla yhdeltä puoliammattilaiselta murtui pari kylkiluuta vuosi sitten ja pystyi hyvin hyppäämään kun laittoi turvaliivin. Ehkei ole kauhean järkevää kauheasti tehdä murtuneen kylkiluun kanssa, mutta kun kerran olet tuolla niin olisi tietenkin tärkeää päästä hyödyntämään kaikki tilaisuudet ratsastaa ja oppia. Tsemppiä kovasti!

  Ja hienolta näyttää meno kummallakin videolla! You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta :D Nyt kylki on teipattu ja tuntuu vähän paremmalta, mutta turvaliiviä täällä tuskin on kellään :D

   Ja kiitokset tsempeistä :) Kovasti koitan vielä saada oppia ammennettua!

   Poista