maanantai 5. tammikuuta 2015

Satulaongelmia

Eilen päästiin tyttöjen kanssa iltapäivällä pienen tauon jälkeen maastooon! Aku oli ihan innoissaan ja uskalsi mennä ekana vaikka kuinka monta pätkää :) Ongelma ekana menemisessä on vaan se, että jos joku tulee yhtään liian lähelle laukassa niin Aku pukkaa heti.. Hyvien etäisyyksien vallitessa kaikki on siis ihan hyvin :)


Maaston jälkeen menin vielä hetkeksi työstämään laukkaa ja loppuun vähän ravia. Ravista onkin pieni videopätkä tuossa alla. Aku oli laukassa muuten eilen ihan super, mutta toisen vaihdon kanssa oli pitkästä aikaa hieman ongelmaa. Vasemmasta oikeaan Aku halusia aina lähteä ryysäämään kohti vaihtoa tai vastapainoisesti jäädä pomppimaan paikoilleen joten hetki siinä meni siirtymisten kanssa, ennen kuin sain sen rentoutumaan. Lopuksi saatiin vaihdotkin jälleen rennoiksi ja suoriksi ja siihen oli hyvä lopettaa.


Aku on selkeästi saanut lihasia tämän reissun aikana etenkin etuosaansa. Akun satula nimittäin alkaa valumaan taakse ja hieman kippaamaan etupainoiseksi, koska se on hieman ahdas edestä. Kokeilen nyt ensiapuna lisätä reikiä rintaremmiin ja kiristää vyötä yhden reiän enemmän, jos se auttaisi edes Suomeen asti. Jos ei, niin sitten täytyy katsoa jo täältä sille uutta penkkiä. Tuossa videollakin huomaa kuinka se on jo valahtanut taakse, mutta toivotaan nyt että nuo ensiavut auttaisivat. Ja karvan kokeilen myös ottaa pois, tosin siinä voi käydä niin että se on vielä huonompi.. Nämä satula jutut vaan ovat aina niin hankalia, kaikkea pitää vain kokeilla ja katsoa :)

Sitten muita kuulumisia. Olin viime viikolla muutaman päivän pois töistä ihan kamalan yskän vuoksi. Uuden vuoden aattona mulla oli myös vähän kuumetta, mutta tuo yskä on ollut aivan kamala. Nyt olen myös ilmeisesti yskinyt yhden kylkiluunkin hajalle, sen verran välillä tuntuu tuolla vasemmalla puolella ikävästi.. Mutta sille ei voi tehdä mitään ja jos se ei tuon kipeämmäksi mene niin ei hätää :)

Sain nyt viikonloppuna muuten hypätä useammalla Niken ja Lauran hevosella, mikä oli aivan huippua! Yhden kanssa mentiin jopa vähän isompaa ja oli kyllä hieno fiilis mennä hevosella, minkä kanssa oli helppo edetä ja kaikki sujui pienin avuin ja rennosti. Tuohon fiilikseen pitäisi sitten joskus näillä omillakin hevosilla päästä.. Yhdellä hevosella taas oli niin mieletön hyppy että oksat pois! Se käytti kroppaansa aivan eri tavalla kuin kukaan muu aiemmin hyppäämistäni hevosista. Ponnistus oli äärettömän napakka, hyppy pyöreä ja läpi selän ja hevonen aivan suora koko tehtävän ajan ja ihan skarppina ennen ja jälkeen esteen.

Sain kaikilla hevosilla kiinnittää huomiota siihen että paino säilyisi jalustimilla koko ajan ja etten yhtään rikkoisi rytmiä ennen estettä. Piti vain jatkaa ja odottaa kohti. Olen aika tyytyväinen siihen, miten uskalsin sen toteuttaa hevosilla, joiden kanssa en ole ennen hypännyt. Se vaatii loppujen lopuksi aika paljon päätä kun ei saa itse kontrolloida jokaista askelta samalla tavalla kuin on aiemmin tottunut tekemään. Näiden jälkeen mulla on toivottavasti enemmän "päätä" uskaltaa toteuttaa sama myös Akun kanssa. Oli todella opettavaista saada hypätä näillä muilla hevosilla tähän väliin, Akun kanssa kun hypättiin tällä viikolla vain yksi kerta mun lepopäivien takia. Siitä muuten tulossa vielä oma postaus myöhemmin :)

9 kommenttia

 1. Minkä nimisillä hevosilla sait hypätä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En täällä blogissa puhu hevosista nimillä koska en usko että kukaan tekee sillä tiedolla mitään :)

   Poista
 2. Jos satula on etupainoinen niin silloin se on kyllä liian leveä, koska ei kannattale itseään ja päin vastoin liian kapea satula on takapainoinen koska nousee liikaa edestä ylös ja paino satulassa siirtyy taakse.

  Kuulosti näin asiantuntijan korvaan nuo satulaongelmat aika ihmeelliselle. Ellei sitten ole runko poikki?

  Hyvällä vaan, koska niin moni hankkii vääränmallisia/-laisia satuloita turhaan hevosilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun satula on oikealla paikalla edessä, on se liian ahdas. Käsi ei mahdu kunnolla lavan ja satulan välistä.. Ratsastaessa satula valuu taakse ja kippaa eteen koska on ihan väärässä kohdassa!

   Ja ensi kerralla jätä ihmeessä nimerkillä kommentti niin tietää kuka ammattilainen siellä on ;)

   Poista
  2. asiantuntija ja ammattilainen voivat olla kaksi eri asiaa... en käyttänyt termiä ammattilainen, koska koulutuksesta huolimatta en tee mitään satuloihin liittyvää työkseni millään tapaa.

   Poista
  3. Sori "asiantuntija" :D Täällä eilen juuri asiantuntijan sekä ammattiliasen kanssa katsoimme satulaa ja he totesivat sen liian ahtaaksi. Nyt on sitten aika etsiä uusi penkki.. Kiitos kuitenkin vinkeistä! :)

   Poista
  4. Leveä satula uppoaa edestä ja tuntuu ahtaalta, siksi kippaa eteen. Terveisin toinen ano

   Poista
  5. http://satula.com/?id=20&l=1 lukaiseppa vaikka tuosta :)

   Poista
  6. Hei te "kaikki" anot. Jos satula ensin valuu taakse ja kippaa edestä niin silloin se on väärässä kohdassa ja varmasti liian leveä. Mutta kun se on oikeassa paikassa niin satulan ja lavan väliin ei mahdu kättä lähes laisinkaan. Ja niin kuin edellä sanoin, sekä asiantuntija että ammattilainen sen eilen katsoivat ja totesivat sen liian kapeaksi.

   Kiitos tuosta satulasivusta, siellä oli hyviä caseja :)

   Poista