torstai 22. tammikuuta 2015

LIPPUARVONTA!

Tehomuuntajat tarjoavat hevosihmisille jälleen mukavaa ajanvietettä.

Tehomuuntajien kaksi edellistä luentoa olivat menestys. Luennoilla saatiin aikaan mukavaa keskustelua ja itselleni jäi käteen oikein hyviä ajatuksia. Tällä kertaa luento järjestetään Cypis tallilla, jossa luennoitsijana toimii käytösneuvoja Jaana Pohjola.

Pohjolan luennon aikana yleisö pääsee tutustumaan paremmin hevosen käyttäytymiseen, elekieleen sekä pelkotiloihin. Itselleni nuo teemat ovat todella mielenkiintoisia, harmi vaan etten ole vielä tuolloin Suomessa :/

Iloinen uutinen on kuitenkin se, että saan arpoa yhdelle teistä ilmaisen osallistumisen kurssille! 

Kerro kommenttiboksissa millaisia hevosten pelkotiloja itse olet nähnyt tai kohdannut. Jätä kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi jotta saan sinuun yhteyden mahdollisen arpaone sattuessa kohdalle!

Arvonta on päätynyt. Lipun on voittanut Lotta! Onnea :)


*Arvonta suoritetaan yhteistyössä Hippolan ja Tehomuuntajien kanssa.

14 kommenttia

 1. Itselläni on ollut nyt n. 1kk omahevonen. Aihe kiinnostaisi minua paljon, sillä hevoseni on säpsy ja kokee pelkotiloja usein. Se saattaa säikähtää esim. autoa tai puskasta kuuluvaa rapinaa. Mielelläni ottaisin neuvoja vastaan miten tälläisestä voisi päästä eroon tai miten ylipäätänsä toimia tälläisessä tilanteessa. :)

  anskumansku@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden hevosen kanssa hyvät neuvot tulevat kyllä aina tarpeeseen :)

   Poista
 2. Vielä Jenkeissä ollessani huomasin useita pelkotiloja - alkuun niitä ei huimannut, mutta tutustuessa sen huomasi selkeämmin. Katse on epävarma, eikä luotti liikkua eteenpäin olen niinsanotusti normaali. Jännittyneitä ja pelokkaita askelia eteenpäin, ihan kuin joku söisi sen.

  kkaisukki@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja onnea arvontaan :)

   Poista
 3. Tallilla, jossa olen aikaisemmin harrastanut, oli yksi "rescuehevonen." Uusia ihmisiä kohtaan erittäin pelokas ja jännittynyt, tuijotti vaan karsinan perältä, eikä uskaltanut tulla lähelle. Tähän heppaan tutustuessa kuitenkin oikeen symppis ja sosiaalinen kaveri. ♥

  nea.saunamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Oma liikutushevoseni on nyt parin kuukauden sisällä muuttunut tosi säikyksi ja hermoilee esim. kun autoja,rekkoja yms tulee vastaan(ennen ei ole pelännyt.) Olisi kiva saada neuvoja miten ehkäistä ja toimia tälläisissä tilanteissa. Joskus säikähtää, jos siirtää jalkaa "reilummalla" liikkeellä ratsastaessa.
  (laitoin äsken kommentin, mutten oo varma tuliko perille + ei ollu sähköposti osoitetta:D)

  marrijahele@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempi ei tullut perille :) Uskon että luennolta saa tällaiseen ongelmaan hyviä vinkkejä :) Arpaonnea!

   Poista
 5. todella kiinnostavia aiheita. olisi kiva mennä kuuntelemaan.
  nighthorse01@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Harmittaa kun olen siloin itse vielä Saksassa ja en pääse mukaan..

   Poista
 6. Yksäri hoitohevoseni (entinen tuntsari) pelkää tosi paljon että jää yksin ilman toista heppakaveria. Sitä ei todellakaan ollut kiva katsella/kuulla. Hevonen hyppää pystyyn, hirnuu, pyörii ympyrää ja ryöstää jotta pääsee takaisin kavereiden luo (laitsakaudella oli pahin kun kaikki muut jäi laitsalle) . Toinen on melkein kaiken pelkääminen. Katsomo, esteet, äkkiseltään kuuluvat äänet yms.

  Veerraajj@live.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apu tulisi siis teille kyllä tarpeeseen. Arpaonnea :)

   Poista
 7. Itselläni oli muutama vuosi sitten hevonen joka pelkäsi korviin koskemista. Sen kanssa sai tehdä töitä tosi kauan ennnen kuin se antoi koskea niihin kunnolla. Luento kuullostaa tosi mielenkiintoiselta, olisi hienoa päästä sinne!

  elllilli@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin varsin yleinen ongelma. Siihen olisi kiva kuulla neuvoja ammattilaiselta!

   Poista
 8. Oma hevoseni pelkäsi kerran valjakkoa joka ravasi niin, että kasvoi 10cm, tärisi, sydän hakkasi ja se hyppi tasajalkaa... Vasta kun valjakko poistui se rauhoittui. En saanut sitä eteen enkä taaksepäin ja vaikka sen kaveri hörisi vieressä, ei se rauhoittunut. Se menee ihan koomaan pelätessään, ei näe eikä kuule, onneksi sillä ei ole tapana rynnätä minnekään, vaan se jähmettyy niille sijoilleen.

  VastaaPoista