tiistai 18. heinäkuuta 2017

Salo 16.7

Sunnuntaina autoon pakattiin enää vain Aapo. Luokka oli taas aikaisin aamusta, joten kotoa lähdettiin klo 7 tallilta. Mulla ei onneksi mene hirveän kauaa letittämiseen tai muihin aamurutiineihin. Yleensä teen niin että annan hepoille ruoat ja pakkaan sillä välin auton ja sitten kun hepat on syöny niin letitän ne. Nyt aamulla Aapo sai Hartogin luzerne haketta ja Conceptia sekä vähän sinimallasmössöä. Mössön avulla saan sen vähän juomaan extraa kun teen siitä tosi vetistä. Mukaan sujautan myös öljyä ja suolaa. Huomaa kyllä että Aapon maha on nyt paljon parempi, se syö nyt paljon mielummin etenkin tuota conceptia kun se kaura on jäänyt kokonaan pois.

Letitin siis Aapon ja pesin kaikki kusiläikät pois sekä laitoin hännänkin letille. Tykkään että häntä on muhkea ja vähän kihara ja siksi aina letitän sen matkan ajaksi. Polveen Aapo sai matkan ajaksi sen mun suosikkituotteen - Sporthorsen Magneettisen polvisuojan. Tästä mun on jo pitkään pitänyt tehdä oma postaus, toi vaan on yksinkertaisesti ihan paras tuote mitä mulla aikoihin on ollut! Sen avulla Aapon täydempi polvi pysyy paljon kuivempana ja viileänä<3 Koska aamu oli muutenkin viileä niin heitin Aapolle vielä niskaan ohuen verkkoloimen jossa selkäosa on puuvillaa. Tällaisen toisen haluaisin löytää vielä jostain mutta vähän heikosti olen niitä mistään bongannut..

c. Henskun valokuvaus

Hyppäsimme siis vain yhden luokan, Racing 125cm. Tämä oli Aapolle eka tämän kokoinen luokka, mutta mua ei huolettanut se korkeus ollenkaan. Tohon hevoseen voi luottaa niin täysin. Ja hienostihan se hyppäsi vaikka ei ollutkaan ihan niin rento kuin edellisenä päivänä. Muutamalla esteellä sen etujalat ei olleet ihan samaa paria mikä johtui siitä etten jättänyt sille tarpeeksi tilaa mutta se onneksi on vain mun omasta ratsastuksesta kiinni. Yhden puomin saimme alas kun avasin laukkaa liikaa okserille, se näkyy hyvin videolta. Aapoon olin kuitenkin tosi tyytyväinen!

Seuraavaksi Aapo hyppää vielä jossain ennen nuorten hevosten festareita mutta muuten se saa treenata sileää ja tehdä pari estetreeniä. Maastoillaan paljon ja koitetaan saada sen mieli pysymään yhtä hyvänä kuin tähänkin asti<3


11 kommenttia

 1. Ootko menossa hankoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Hyppään tosin vaan torstaina suokeilla 100 ja 110cm. Nuoriso jää kotiin :)

   Poista
 2. Netistä kun on seuraillut PM-kisoja, Saloa yms niin ratatempo on useimmilla niin onneton että oikein tuskastuttaa hevosten puolesta. Sun menoa on ihana kattoa kun oikeasti etenet (muttet kaahota), niin kuin esteradalla kuulukin! Hienoa työtä oot tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Silti sain Salossa yhden yliajan ;) Hahha, sattuuhan sellaista. Mutta itse olen aina edennyt hyvin, johtuu varmaan juuri siitä että on ollut paljon nuoria joiden kanssa ei vaan voi jäädä nyppimään ja alitempoon :)

   Poista
 3. Toi hevonen on kyllä yks lentokone! 👍 Hieno!

  VastaaPoista
 4. Mä oon kanssa kiinnittänyt huomiota ratatempoon... Tuntuu, että nuorten kanssa edetään vielä radalla suht hyvin, mutta heti kun siirrytään nuorten luokista pois niin se reipas laukkakin unohtuu jonnekin. Kivan näköistä menoa teillä ja tsemppiä tuleviin kisoihin! :) PS. Jos saa udella, niin mikä se iso hevonen on mistä puhuit vähän aikaa sitten snäpissä? Onko sulle siis tulossa uusi hevonen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on aina ollut tärkeää edetä radalla niin nuorten kuin aikuistenkin hevosten kanssa :)

   Ja se uusi iso hevonen tulee mulle kyllä ratsastettavaksi mutta ei ole mun omistuksessa. Siitä tulee lisää juttua toivottavasti pian :)

   Poista
 5. Millon tulee postausta uudesta hevosesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun saan vähän kuvia / materiaalia :)

   Poista
  2. Jes! Oot nii vähän puhunu siitä, et pelkäsin sen olevan jotenki salahevonen :DD

   Poista