torstai 13. heinäkuuta 2017

Lohjan skabat

Viime viikonloppuna oltiin kisoissa Laakspohjan kartanolla. Siis tuo kisamiljöö on vaan niin hieno!! Siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri :)

https://neppis.kuvat.fi/kuvat/

Mukana kisoissa olivat perjantaina Kapsu, Retu, Riina ja Aapo. Olimme kerrankin etuajassa aikataulusta mutta meille tuli silti aivan sairaan kiire. Luokkaa oli aikaistettu 30min ja mulla oli kolme hevosta samassa luokassa.. Kaikkien hevosten välissä oli 8 ratsukkoa aikaa verkata uusi hevonen ja koska mun piti heti paikalle saavuttua hypätä ekan hevosen kyytiin en kerennyt laittaa mitään Riinan kamoja valmiiksi tai saatika sitten näyttää kenellekkään mitä sille puetaan.. Oma hoitajani Wilma ei päässyt mukaan koska oli perh-.eensä kanssa ulkomailla ja olin eri hoitajien kanssa reissussa ja he eivät ole aiemmin paljoakaan  Riinaa käsitelleet..

https://neppis.kuvat.fi/kuvat/

Ekana pääsin radalle Kapsun kanssa. Kapsu oli tosi rento verkassa ja odotti ihan mielettömän hyvin. Radallakin sain vaikuttaa ihan eri tavalla kuin aiemmin ja olin ihan häkellyksissäni kun se tuli niin hyvin takaisin kaikkien esteiden jälkeen. Kapsu hyppäsi varman nollan ja sai clear round-ruusukkeen :)

Sitten kiireesti Retun selkään ja verkkailemaan. Retukin oli ihan ihmeellisen rauhallinen ja rento. Pojilla oli selkeästi hyvä päivä :D Tein ihan vain muutaman hypyn koska Retu oli niin hyvän tuntuinen ja sillä oli vielä toinenkin luokka edessä. Rata oli ihan hyvä, itse olisin voinut olla hieman tasaisempi mutta Retu oli kaiken kaikkiaan aika suora ja kuunteli myös hyvin. Rekkukin meni nollan ja sai siitä rusetin :)

https://neppis.kuvat.fi/kuvat/

Vikana 90cm luokassa vuorossa olikin sitten Rinkeli. Riinahan ei ole koskaan aiemmin ollut nurmella ja sen hieman näki kyllä sen menosta. Se seisoi hieman vastaan, ei kuitenkaan tuhmasti vaan vähän ihmetellen. Kaikki esteet vikalle linjalle (8&9) asti se hyppäsi kaiken kiltisti, mutta kun kaksi vikaa hyppyä jäivätkin varjoon yllättäen auringosta niin se aiheutti neidissä hieman hämmennystä. Linjan ekalla osalla jouduin hieman potkaisemaan sitä josta aiheutui hieman hassu hyppy ja puomi tarttui mukaan. Toisesta osasta se meni sitten jo ihan mallikkaasti yli. Kuitenkin kokonaisuudessaan ihan ok rata :)

Kaikki loput kuvat c. Tiiti T

Metrissä hevoset säilyivät samana. Tuloksetkin melkein :D Retu hyppäsi nyt paljon pyöreämmin ja oli tosi tasainen taas ratsastaa :) Oli ihana huomata että vaikka oltiin ulkokauden ekoissa kisoissa niin herra oli ihan rohkeasti ja sopivan innoissaan menossa! Taas se täräytti nollan tauluun ja tienasi ruusukkeen :) Kapsun kanssa taas kävi muutama mun oma työtapaturma - se tuli niin hyvin takaisin että etäisyydet jäivät vähän auki ja se otti kaksi puomia radalta. Kokonaisuudessaan se tuntui kuitenkin hyvältä ja olin sen suorittamiseen tyytyväinen :)

Riina hyppäsi jo rennommin myös metrin mutta edelleen se katsoi sitä samaa estettä kuin edellisessä luokassa :D Tällä kertaa se meni siitä kuitenkin ilman pudotusta mutta se taisi tiputtaa jo kakkosen alkuradasta kun en jättänyt sille ihan tarpeeksi tilaa.. Kuitenkin jo parempi fiilis sen kanssa ja siitä oli hyvä jatkaa seuraavan päivän noviisi-luokkaan.


Viimeisenä konkkaronkasta radalle pääsi Aapo. Luokkana 110cm ihan vain nurmifiilistelyn takia ennen nuorten hevosten festareita. Aapo olikin ihan super ratsastaa, kuunteli jokaisen avun ja hyppäsi ihan mielettömän rennosti. Se on kyllä nyt kehittynyt ihan hirveästi viimeisen kahden kuukauden aikana. Laukka varsinkin on mennyt ihan valovuoden eteenpäin ja nyt sitä on paljon helpompi ratsastaa radalla :) Maaliin nollana ja ruusuke mukaan :)

Pitkän kisapäivän ja seitsemän radan jälkeen selkä hieman kipuili mutta muuten olo oli ihan ok. Joku tarkkasilmäinen saattoi myös huomata että suokeilla menin radat niin että ohjat menivät koko ajan pikkurillin alta. Näin sormet eivät kipeydy ihan niin nopeasti :)


Lauantaina mukana oli vaan Riina ja se starttasi noviisi 90cm. Radalla se oli paljon parempi kuin edellisenä päivänä, laukkasi ihan super hyvin! Yksi harmillinen pudotus tuli taas alamäestä pystyltä - puomi putosi vasta monta askelta esteen jälkeen :( Rata oli kuitenkin tosi onnistunut ja Rinkeli saakin mennä Salossa perjantaina nuorten hevosten 100cm ja lauantaina ekan Racingin :D                  

2 kommenttia

  1. Kiva että vaikka olikin tosi kiire kisapaikalla niin hevoset meni noin hyvin! On kyllä muutenkin inhottavaa kun pitää pääkolmantenajalkana mennä kisoissa :D

    VastaaPoista
  2. Joo onhan se vähän tylsää mutta kyllä sitä aina pärjää :D

    VastaaPoista