tiistai 18. heinäkuuta 2017

Salo 15.7

Lauantaina molemmat hepat olivat mukana kisoissa. Aapo hyppäsi heti aamun tokaa luokkaa, Racing 120cm 6-vuotiaille hevosille. Riina taas meni samaa luokkaa mutta c-osiota, eli 110cm 5-vuotiaille hevosille.


Otin Aapon kanssa aika pitkän verkan. Nyt en enää pidä sen kanssa verkassa gramaaneja, olen saanut sen nyt niin paljon paremmin avuille ja takajaloille :) Mutta tarvitsen ilman gramaaneja hieman enemmän aikaa jotta saan sen varmasti läpi. Aapolle tämä ei ole ongelma ainakaan kunnon suhteen, kumpanakaan kisapäivänä sille ei edes tullut hiki suorituksen aikana tai jälkeen :D


Verkassa tein paljon vastalaukka ja siirtymisiä ennen hyppyjä. Sain verkkahyppyjen aikana ihan megahyvän fiiliksen ja heppa toimi niiin hienosti. Se hyppäsi pyöreitä ja rentoja hyppyjä ja sain säilytettyä ihan saman fiiliksen radallakin. En varmaan ole koskaan hypännyt Aapon kanssa noin hyvää rataa <3 Tuloksena 1 tyhmä aikavirhe mutta eipä sillä niin väliä kun heppa hyppäsi kerrassaan upeasti <3


Riina taas olisi voinut olla vähän enemmän menossa. Nyt tuntui että se oli vielä enemmän jäässä kuin edellisenä päivänä verkassa, radalla sentään vähän parempi. Sain kuitenkin ihan tosissaan rohkaista ja ratsastaa sitä jalalla. Se selviytyi radasta sarjalle asti tosi hienosti kuitenkin, teki jopa muutaman erinomaisen hypynkin. Mutta sarja oli sen mielestä tosi pelottava tällä kertaa ja se ei ollut oikein menossa sinne. Sain sen kuitenkin siitä yli, b-osalta tosin tuli puomi mukaan. Samoin seuraavalta saimme puomin kun mun oma rytmi katosi ja ajauduin liian lähelle pystyä.


Vikalle saatiin kuitenkin taas hyvä hyppy ja rata saatiin päätökseen ihan kunnialla. Olisihan se saanut olla paljon aktiivisempi takaa ja olisin voinut ratsastaa tasaisemmin mutta ensi kerralla sitten taas paremmin. Tosi rohkea se kuitenkin oli kun hyppäsi kaiken mitä eteen tuli vaikka vähän jännittikin.
Nyt täytyy vain kotona harjoitella sen kanssa paljon nopeampaa kaasua ja sitä että itse istun vielä rauhallisemmin ja en niin yhtään jää puskemaan. Siitä se kaikki oikestaan on kiinni. Mun lyhyet jalat tietysti asettaa pieniä haasteita näiden hitaampien hevosten kanssa mutta on niitä ennenkin saatu nopeammiksi niin miksei sitten tätäkin :) Töitä se vaatii ja niitä olisi tarkoitus tehdä :)

Kaikki kuvat c. Henni-Leena Helenius

Seuraavaksi Riina hyppää Salossa (taas :D). Siellä ohjelmassa olisi perjantaina 90&100cm ja lauantaina 110cm. Haluan mennä pe pienempää jotta Rinkeli saa vähän helpotusta mutta näkee kuitenkin taas esteet ja saa ratoja alle. Sen täytyy myös oppia menemään pari luokkaa päivässä ja pari päivää peräkkäin. Ei tietenkään joka kisassa mutta ainakin välillä.


Tämä viikko menee siis Riinan kanssa kaasutreenissä ja maastoillessa, tiistaina meillä on kevyt jumppahyppäri :) Olen niin onnellinen mun kotivalkusta. se vaan osaa auttaa meitä niin hyvin <3 Aapon sunnuntain luokasta tulee vielä oma juttu :)

6 kommenttia

 1. Tosi kaunis rata Aapolla! Niin rento ja tasainen eikä mitään kiirettä. Onnea!

  Ja mä niin tiedän ton tunteen. Lyhyet jalat ja hidas hevonen. Uuh. Kaikki vinkit kaasutreeniin ja nopeaan vastaamiseen pohkeelle otetaan vastaan. Olen kaikkeni yrittänyt, mutta kun ei niin ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :) Tuntui kyllä tosi ihanalta ratsastaa tuota rataa!

   No itseasiassa eilen saatiin tamma aika nopeaksi ihan tosi yksinkertaisella treenillä. Kaksi kavalettia ympyrällä, niitä kootussa laukassa niin että kaarteessa saa olla painetta mutta kohti estettä ihan rentona. Näin ne joutuvat itse omille jaloilleen ja painon kanssa enemmän taakse. Muutama kierros ympyrällä kavaletteja ja siitä pitkää sivua pitkin kunnon eteenratsastus kohti hyvää tuntumaa. Lyhyelle sivulle samalla idealla kuin kavaleteilla kooten voltti ja taas seuraava pitkä sivu eteen ja takaisin kavaleteille. Rinkeli ainakin muutaman kerran jälkeen hiffasi lähteä enemmän takaa eteen :)

   Poista
 2. Kuka teidän kotivalmentaja on :)?

  VastaaPoista
 3. Osaaatko vinkata mistä saisin Equestrian Stockholmin sofshell-takin koossa XS? Aina kun oon kattonnu ES:n nettikaupasta se on ollu loppunnu :( Joten kannattaaks kattoo jostain muualta vai jatkaa nettikaupan stalkkausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se XS on tosi pieni, ootko kokeillut sitä jossain? Just Dressagessa voisi ainakin olla, samoin ehkä Putiikki Ainossa? Kannattaa soittaa noihin paikkoihin ja kysyä :)

   Poista