sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Suoraksi jalkojen väliin

Viime viikolla otin Aapon hommiin ekaan kertaan kolmeen viikkoon. Hokkipotkun jälki on jo hyvin kiinni ja turvotusta ei ole enään yhtään. Menin ensimmäisenä päivänä pellolla hangessa käyntiä ja ravia 45 minuutin ajan ja Aapo oli siitä kyllä mielissään. Se tykkää olla "töissä" ja nauttii kaikesta tekemisestä ihan hirmuisesti :) Pellolla se meni tosi nätisti vaikka olikin melko pimeää ja kavereita ei ollut mukana.

Perjantaina ja lauantaina olin sen kanssa maneesilla tekemässä sileän töitä. Perjantaina Aapossa oli etenkin laukassa paljon virtaa, mutta se ei näkynyt ollenkaan pelleilynä vaan vauhtina :D Ei se tuhatta ja sataa mennyt, mutta annoin sen laukata ihan reilusti alkuun ja työstin vain hieman hallitumpaa laukkaa ettei treeni menisi liian rankaksi. Perjantaina keskityin paljon ravityöhön ja siihen, että sain sen kunnolla jalkojen väliin ja samalla myös jalan eteen rehellisemmin. Mun pitäisi saada ratsastettua Aapo vielä pidemmälle kaulalle ja paremmin eteen alas, siksi olenkin nyt käyttänyt kumppaeita apuna, koska etenkin laukassa se on välillä vähän haasteellista. Tykkään itse kumppareista enemmän kuin esim. gramaaneista, koska silloin kun hevonen on rento ja tuntumalla, on se koko ajan omilla avuilla, eikä tippaakaan apuohjalla. Mutta kumpparit antavat oman apunsa silloin kun niska meinaa nousta liian ylös.

Lauantaina sain Wilman mukaan maneesille kuvaamaan ja näistä treeneistä on alla video. Videolta näette aika lailla kaiken mitä puuhasteltiin tuolloin. Alkuun sileän hommia ja loppuun puomeja ja pari hyppyä.

Lauantaina mun olisi itse pitänyt olla tarkempi oikean asetuksen kanssa etenkin puomeilla, annoin Aapon liikkua liian suorana kaarteissa. Siihen pitää ehdottomasti jatkossa kiinnittää huomiota, samoin noihin vaihtoihin, jossa mun lantio tekee ihmeellisen kierreliikkeen aina välillä. Pitänee tehdä nyt vaihtoja kohti peiliä, niin että saan koko ylävartalon pysymään suorana. Lisäksi tuo mun istunta pääsee muutenkin taas kunnon rääkkiin, noi harottavat kädet on saatava aisoihin! Mulla on selkeästi kausia, kun istun ihan hyvin ja sitten on juuri näitä kausia kun pitää kunnolla skarpata. Usein nimenomaan talven jälkeen kun ekan kerran menee ohuella paidalla saa huomata karun todellisuuden.. Koko talvi on tullut röhnötettyä isojen takkien sisällä ja kukaan ei mukamas huomaa että ylävartalo on lysyssä.. Ja kun takin riisuu niin kappas, yksi perunasäkkihän se siellä jolkottaa.. Joten ei muuta kuin hommiin!!


Puomit ja hypyt sujuivat ihan hyvin. Olin tosi tyytyväinen siihen, ettei Aapo ylihypännyt tämän tauon jälkeen oikeastaan ollenkaan. Se teki normaaleja hyppyjä ja tuli tosi hyvin takajaloille esteen jälkeen.

Sunnuntaina käytiin Aapon kanssa pitkällä kävelyllä pienessä hangessa. Tiellä on meille tällä hetkellä aika liukasta kulkea kun Aapolla ei ole vielä takakenkiä.. Onneksi pelloilla on vielä jonkun verran lunta niin päästään liikenteeseen :)

Tällä viikolla ratsatan Aapolla maanantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tiistaista perjantaihin olen työmatkalla, joten Aapokin on vähän kevyemmällä :) Kevyt alku, mutta tästä se lähtee. Jos kaikki sujuu hyvin, otan Aapon Ypäjälle kisoihin kuun puolivälissä :)

17 kommenttia

 1. Vitsin hieno Aapo, wau! Kehittynyt taas huimasti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sai vähän lomailla ja kehitty kyl sen aikana mieleltään ainaki paljon ;)

   Poista
 2. Huomasin että Aapolla välillä vaihtuu laukka vääräksi hypyn jälkeen. Haluaisin kuulla sinun mielipiteesi asiasta ja onko valmentajasi kiinnittänyt siihen huomiota? Jotkut ovat todella tarkkoja ettei laukka saa missään nimessä vaihtua vääräksi, ja toisaalta maailman huipulla näkee hevosia joilla laukka vaihtuu kesken rataa miten sattuu, jopa ristilaukaksi. Aapo näyttää kyllä tosi hienolta, kehittynyt hurjasti ja ehkä alkanut kerätä myös vähän sitä kaivattua massaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen vastausta :)

   Poista
  2. Aapohan on vasta nuori hevonen, eikä ole koko ajan täysin tasapainossa ja siksi laukka saattaa olla alastulossa väärä.

   Itselleni on tärkeää että hevonen tulee oikeassa laukassa alas, silloin rytmin ylläpitäminen on helpompaa. Hevosen kuuluu kuitenkin myös osata vaihtaa laukka ja jatkaa tämän jälkeen rytmissä niin kisoissa kuin treeneissä. Tässä vaiheessa treeniä Aapon kanssa on tärkeintä päästä jatkamaan esteeltä toiselle tasapainossa, joten korjaan aina laukan esteen jälkeen jos se laskeutuu väärässä laukassa alas. Ajan kanssa se varmasti lähtee suoristumaan hyppyihin ja alkaa myös ottamaan useammin myötälaukkoja alas esteeltä :)

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta :) Varmasti alastulot väärässä laukassa vähenevät, kun Aapon tasapaino kehittyy. Jään seurailemaan kehittymistä, hienolta kyllä näyttää jo nyt!

   Poista
 3. Wau miten hieno Aapo onkaan!!

  VastaaPoista
 4. Hitto siitä tulis hieno kouluheppaki :D sillä on luonnostaan hyvät takahalat ja etupolvet! Osaahan se toki hypätäkki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa! Kenttäkisoihin vaan ;)

   Poista
  2. Noooh, katotaan sitä sitte myöhemmin :D

   Poista
 5. Hienoa kehitystä ja ratsastusta!

  VastaaPoista
 6. Wow, Aapo on todella kehittynyt! Innolla odotan että pääsen seuraamaan teitä kisaratojenkin puolella :)

  VastaaPoista
 7. Mun täytyy tunnustaa että olen aivan rakastunut tuohon sun hevoseen. <3

  VastaaPoista