tiistai 26. tammikuuta 2016

Kauden ekat kisat

Aku pääsi kauden ekoihin estekisoihin Ainon upouusiin tiloihin. Paikka itsessään oli upea, vaikka osittain paikat olivatkin hieman keskeneräisiä.

Testissä oli nyt myös kisatilanteessa uusi kuolainsysteemi - kineton. Olen mennyt tällä nyt muutaman kerran kotona ja hypännyt kerran. Kisojen ja treenin perusteella Aku on tällä setillä tasaisempi esteiden välissä. Monen nettilähteen mukaan tämä kuolain sopii kuumille hevosille mutta onneksi ulkalsin kokeilla tätä myös Akulle, vaikkei se mikään kuuma hevonen olekaan. En ole missään nimessä hyllyttänyt varsiniveltä, mutta testaan tätä kyllä vielä jonkun aikaa, ennen kuin päätän kumman kanssa jatkan kohti kesän kisakautta :)


Aku hyppäsi kisoissa siis 110 ja 120-luokat. Olimme valinneet nämä luokat Niken kanssa, mutta näin jälkiviisaana voin sanoa, että yksi luokka olisi riittänyt. Vaikka olikin todella ihanaa ratsastaa pakkasten jälkeen lämmitetyssä hallissa, oli Ainossa aivan liian kuuma. Itse hikoilin kuin pieni sika, Akusta puhumattakaan. Jopa tallissa oli niin kuuma että melkein ihan ahdisti. Akulla oli Ainossa siis päiväkarsina, siksi pääsin talliinkin lähemmin tutustumaan.


Vaikka verryttelin molempiin luokkiin todella vähillä hypyillä, väsyi hevonen silti ihan luvattoman nopeasti. Kympin radalta teimme puhtaan suorituksen, mutta huomasin heti 120-radan tokalla esteellä, ettei puhti meinannut riittää enää ollenkaan. Kympissä tein rauhallisen toisen vaiheen ja Niken ohjeiden mukaisesti "koulutin hevosta" ja ratsastin vain ihan normaalisti ilman mitään paineita ajasta tai sijoituksesta. Näin alkukaudesta on tärkeää noista pienemmistä luokista saada hyvää rutiinia ja kivoja kokemuksia hevoselle, jotta pääsee nousemaan luokissa ja kilpailemaan sitten siellä tosissaan. Nämä luokat valmistelevat hevosia tulevaan ja myös omassa ratsastuksessa on otettava huomioon se tuleva. Ilmeisesti moni muukin ratsasti rauhassa, koska Akun toisen vaiheen aika riitti yllättäen koko luokan voittoon :) Aika mukava aloitus kaudelle, täytyy myöntää :)


120-radalla Akulta tosiaan loppui sitten puhti. Ainon kuuma halli oli sille selkeästi liian iso muutos omaan kenttään ja muutamiin kylmien hallien hyppykertoihin verrattuna. Tyhmäkin sen tajuaa näin jälkikäteen.. En vaan todellakaan tiennyt, että siellä Ainossa olisi ollut niin kuuma. Ja jotenkin väsymys puski esiin vasta radalla, vaikka kiltisti Aku kaiken suorittikin. Läpi radan hypyt olivat kehnoja ja laukka muuttui liian kiireiseksi. Tässä vaiheessa olisi ehkä kannattanut jo keskeyttää, mutta en sitten niin kuitenkaan tehnyt. Akun virheiden lisäksi tein lisäksi vielä itse todella tyhmän askelvirheen esteelle nro. 8 ja se tietysti harmitti kaikista eniten. Eihän se rata katastrofaaliselta näytä, mutten ollut itse yhtään tyytyväinen.


Täytyy ensi kerralla mennä Ainossa vaan yksi luokka, jotta hevoset saavat tehtyä yhden kunnon suorituksen. Toki Akun kuntoakin täytyy nyt nostaa vielä lisää kohti kisakautta, mutta jos lämpötila pysyy siellä noin korkeana, ei se ihan helposti jaksa kahta luokkaa.

Muuten Ainossa kyllä pelasi lähes kaikki. Oli upea pohja (tosin verkka raskaampi kuin kisakenttä), screenit ja tuostiedot toimivat mielettömän hienosti, ruokaa oli jos minkämoista, katsomotilaa oli paljon ja estekalusto sekä radat olivat toimivia. Ainut miinus kuumuuden lisäksi oli se, että verkassa oli 10 hevosta. Mielestäni se oli hieman hazardin oloista välillä, ehkä 8 ratsukkoa olisi vielä toimivampi ratkaisu? Mutta kyllä siellä noinkin pärjäisi. Lähinnä se pisti silmään sen takia, että suunnittelen Aapon ekaa kisaa joko Ainoon tai Riders Inniin ja uskon että paremmin saan tehdä rauhassa Riders Innissä.

Mutta tässä vielä loppuun Akun radat! Oliko joku muu Ainon ekoissa tai tokissa kisoissa?


8 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen kuolain! Taidan ottaa enemmän tästä selvää :) Ja ihana tuo okserikuva - mikä kaula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lainata Petra tota sulle jos haluut kokeilla :)Ja kaula kasvaa, mut missä peppu :´D

   Poista
 2. Onnea 110-luokan voitosta! Olin itse Ainon kisoissa töissä ja olen kyllä samaa mieltä siinä, että verkassa esim tuo 8 ratsukkoa voisi olla toimivampi. Mietin vain että miten maneesien 10-12 astetta voi olla liian kuuma? Muina vuodenaikoina kun ratsastetaan ihan tyytyväisenä paljon korkeammissakin lämpötiloissa myös maneeseissa? Mielestäni tuo on aika ideaalilämpötila ratsastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Siis olisihan se ihanaa ratsastaa aina lämmitetyssä maneesissa, mutta nimenomaan Akun kohdalla kun sen kanssa treenataan vain ulkona kentällä ja kylmissä maneeseissa, on ero aika suuri kun edelliset viikot on ollut -20 astetta ja yhtäkkiä kisoissa on +10.. Ero on kuitenkin 30 astetta :D

   Poista
 3. Kommentoin tähän edelliseen anonyymin kommenttiin, että siksi varmaan tuo 10 astetta tuntuu lämpimältä kun tähän aikaan vuodesta hevonen ja ratsastaja on tottunut liikkumaan alemmissa lämpötiloissa.

  VastaaPoista
 4. Mistä sait kuvia kisoista? :)

  VastaaPoista
 5. ^^ varmasti juuri näin, mutta itse olen vain ja ainoastaan nauttinut Ainon lämmitetyistä maneeseista pakkasten sijaan, niin tuntui hassulta että miten se voi hankaloittaa asioita noin paljon. En tarkoita pahalla, olen vain vilpittömän ihmeissäni :D Tyypillisesti kun ratsastajat kiroavat juuri kylmyyttä näissä alkukauden kisoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olisihan se ihanaa ratsastaa aina lämmitetyssä maneesissa, mutta nimenomaan Akun kohdalla kun sen kanssa treenataan vain ulkona kentällä ja kylmissä maneeseissa, on ero aika suuri kun edelliset viikot on ollut -20 astetta ja yhtäkkiä kisoissa on +10.. Ero on kuitenkin 30 astetta :D

   Kesällä hevoset ovat tottuneet jo lämpöön, nyt se tulee ihan puskista. Olen monelta kuullut, etteivät hevoset jaksa ekoilla kerroilla Ainossa myöskään valmennuksissa samalla tavalla ja sehän on täysin ymmärrettävää.

   Kuvia ostin täältä http://hannaheinonen.kuvatilaus.fi/:)

   Poista