sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Helsinki Porsche Horse Show. AT Tour. Day 2.

Toisena päivänä Amateur Tourilaisilla oli ohjelmassa aikaratsastusluokka A20. Starttasin itse heti luokan alkupäässä joten kävelin radan ripeästi ja suuntasin saman tien verkkaan. Teimme Jessin kanssa suunnitelman rataan joka oli kaiken kaikkiaan simppeli. Muutamassa kohdassa pystyi kääntämään pienemmän tien mutta muuten aikaa oli runsaasti esteeltä toiselle.

Rata oli mielestäni parempi kuin perjantaina mutta harmillisesti en ollut tarpeeksi ajoissa valmis viiden laukan linjalla ja Retu pääsi hieman pitkäksi. Tämä aiheutti puomin putoamisen. Seuraavalle esteelle Retu pääsi juoksemaan ja sieltäkin puomi mukaan. Viimeisellä esteellä Retu tuntui ihan hyvältä, mutta sieltäkin tuli puomi. Huono tulos, mutta alkurata oli jo selkeästi tasaisempi ja sain toteutettua omat suunnitelmat.

Lisää juttua HIHSistä ja radoista vielä myöhemmin, nyt saatte katsottavaksi videon radasta :)

4 kommenttia

 1. Miksei kukaan nyt tähän rataan kommentoi mitään "paska hevonen" tyyliin. Edellisessä haukuttiin sut niin eikö nyt kuuluisi haukkua sitten hevonen?!

  Ihan käsittämättömiä kommentteja tossa edellisessä kirjoituksessa. Eikö kukaan ole katsonut esim youtubesta mitään sun muita videoita? Sokeakin näkee että sulla nyt sattu olemaan vähän huono päivä etäisyyksien suhteen. So what? Ainakin itse myönsit sen.

  Tsemppiä jatkoon, toivottavasti osaat olla välittämättä noista kommenteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tarkoitit vaan ironisesti että Retu on paska :D Retuhan pääsi vain vähän pitkäksi radalla ja siksi puomit kolisivat..

   En onneksi sen kummemmin jää miettimään noita kommentteja mutta tottakai sitä aina miettii että kuka niitä kirjoittaa ja miksi. Ja etenkin niitä ikäviä kommentteja..

   Kiitos tsempeistä, ne auttavat aina :)

   Poista
  2. Minä kirjoitin edelliseen kirjoitukseen "ikävän" kommentin. En tunne sinua mitenkään, en ole koskaan nähnytkään muuta kuin mahdollisesti asiaa sen enempää rekisteröimättä kisoissa (kisataan pääasiassa ihan eri puolilla Suomea). Tarkoitus ei ole haukkua, tuottaa pahaa mieltä tai muuta vastaavaa vaan herättää ajattelemaan asiaa. Tiedän tasan tarkkaan omasta kokemuksesta, että tällaisina hetkinä sitä miettii vaan sisukkaasti omaa kantaansa puolustaen, että toiset haluavat vaan kiusata kommenteillaan/ovat kateellisia/haluavat tuottaa pahaa mieltä etc. ja kommentointi on aiheetonta, tai ei ainakaan olisi tarvinnut niin suurta volyymiä. Mutta lyön vetoa, että lukiessasi tuon postauksen niitä kritiikkiä sisältäviä, mutta asiallisesti esitettyjä kommentteja vuoden päästä rauhassa ja hyvällä fiiliksellä ollessasi, huomaat itsekin, että kyllä niissä taisi pointtia olla.

   Poista
  3. Itse en puolustele omaa kantaani mitenkään sillä että muut haluavat olla ikäviä. Ja rauhassa luen kommentteja nytkin, miksi olisin huonolla fiiliksellä? Ei minun maailma kaadu yhteen kisaan, mutta tottakai on harmi, että monet ovat katsoneet hallilla/blogista/youtubesta nimeomaan meidän kauden huonoimman radan mutta eivät ole vaivautuneet katsomaan muita suorituksia, joista lähes jokainen on ollut hyvä kokonaisuus ja tuonut mukanaan voittoja ja sijoituksia.

   Tiedän itse virheeni radalla ja se on minulle tärkeä asia. Jos käyt katsomassa muita Retun kisavideoita huomaat, että se etenee niissä kaikissa paljon. Se on niin energinen hevonen, ettei tule koskaan menemään kisoissa hitaasti ja todella rauhassa. Sen kanssa haaste on saada laukan tahti rauhalliseksi ja lyhyemmäksi. Nyt laukka oli nimeomaan pitkä ja sen vuoksi uusinnassa tapahtuneet virheet tulivat esille entistä enemmän. Arvostan kaikkea kritiikkiä ja kehitysideoita jotka tulevat lukijoilta, mutta sain palautetta myös muilta ammattilaisilta kuin Jessicalta ja kenenkään mielestä vauhtia ei ollut liikaa - oma silmä vaan ei ollut kunnossa ja laukka olisi saanut olla lyhyempää.

   Pointtiakin kommenteissa on - aina pitää ajatella hevosen parasta. Harva lukijoista on istunut Retun satulassa, tai tuon tasoisen kilpasuokin selässä. Niin kuin yksi kommentoija sanoi, suokilla kisaaminen on aika erilaista kuin puoliverisen kanssa.

   Ratsastajan täytyy tuntea se oma hevonen ja tietää mihin se pystyy. Retu olisi pystynyt noihin tehtäviin jos itse olisin nähnyt paikat paremmin. Me suunnittelimme radan sen perusteella mitä treeneissä teimme (käy katsomassa video, tiet ovat ihan yhtä pienet kuin HIHSissä) ja sen onnistuminen oli vain minusta itsestäni kiinni. Valitettavasti tällä kertaa en onnistunut niin hyvin, mutta missään nimessä en voi yhtyä kommentteihin että esim. "olen yrittänyt kaataa" hevosen.

   Kiitos sinulle kommentista! Olisi toki myös ollut mukava tietää mikä edellisen postauksen kommenteista oli sinun :)

   Poista