keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Dumi / Retu 100 ja 110cm

Retu hyppäsi Dumissa ennen Tampereen kisoja treeninä luokat 100cm ja 110cm. Mulla tuli sen Saken episodin jälkeen niin kiire verkkaan, että verryttelyn määrä jäi todella vähäiseksi. Kerkesin kuitenkin tehdä juuri ja juuri kaiken mitä halusin ja lähdin radalle niin hyvällä mielellä kuin sen härdellin jälkeen vain pystyi!

Retu 110cm. C. Suvililja 

Rata oli sama kuin aiemmissa luokissa Saken, Caran ja Piksun kanssa. Hyppäsin siis pari ponia Saken ja Retun välissä luokissa 80 ja 90cm. Näistä ponien menoista en kerro sen enempää, mutta molemmat hyppäsivät melko hyvin ja Cara sai jälleen sijankin :)

Mutta takaisin Retuun! Olin itseasiassa todella yllättynyt siitä, miten rauhassa Retu hyppäsi koko metrin radan. Se malttoi ja laukkasi rauhallista laukkaa ja oli todella hyvin kuulolla alusta loppuun. Rataan olin tyytyväinen, yksi puomi sieltä kuitenkin napsahti mukaan yhdeltä okserilta. Olisin voinut laukata vähän enemmän kaarteessa kohti okseria, mutta näitä nyt on turha jossitella, puomi putosi ja sillä siisti koska jäin pitämään vähän liikaa :)


Cara. C. Suvililja

Koska Retu oli hyvin vireessä ja mä kaipasin meille hieman isompaa rataa alle ennen Tampereen 110-luokkaa, päätin kysyä saanko mennä vielä heti perään jälkkärinä 110-radan. Näissä Drive In -kisoissa se oli mahdollista, koska rataa ei muutettu ja esteitä vain nostettiin välissä. Sainkin luvan hypätä heti muutaman ratsukon päästä sen kympin, joten otin verkan puolella kävelypaussin jälkeen muutaman isomman pystyn ennen radalle siirtymistä.

Cara. C. Suvililja

Kympissä Retu oli ihan mielettömän hyvä! Se hyppäsi todella varovasti, mutta kuitenkin rennosti ja oli hyvin menossa kaikille esteille. Hyppäsin esteelle numero 5 asti nollana ja päätin keskeyttää suorituksen siihen! Retu oli niin hyvän tuntuinen, että päätin olla rasittamatta sitä enempää ennen kisaviikonloppua - tuo oli juuri se pieni lisä, mitä tarvitsimme Tamperetta varten!

Olin ihan supertyytyväinen Retuun ja se sai paljon taputuksia :) Kohti Tamperetta mentiin siis hyvällä sykkeellä!

6 kommenttia

 1. Hei kuka tää Piksu on ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi poni millä ratsastin kotona ja käytin kilpailuissa muutaman kerran omistajan pyynnöstä! :) Mulla on näitä projekteja oikeastaan koko ajan, osa ratsastetaan vain kotona ja osa kilpailee siinä sivussa välillä myös jotain.

   Poista
 2. Hei!
  Minulla on yksitoistavuotias poniruuna. Meillä on ongelmia esteen lähestymisien kanssa... Aina, vaikka kuinka ratsastan suoraan esteelle poni hyppää vinosti esteen. Mitä teen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Itse käyttäisin erilaisia vinopuomeja suoristuksiin, mutta jos et ole niitä ennen käyttänyt niin suosittelen pyytämään valmentajan paikalle ja kertomaan hänelle ongelmasta. Kaksin on aina parempi ratkoa ongelmia kuin yksin :)

   Poista
 3. Cara on nii hienon näköinen poni 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Se on muuten myynnissä jos olet ponia vailla ;)

   Poista