lauantai 4. heinäkuuta 2015

Aapo ratsastuksessa

Aapo pääsi tänään Akun kisailujen jälkeen toista kertaa näyttämään osaamistaan irti. Mentiin taas toki ensin liinassa, mutta hevonen toimi sen verran hyvin, että pyysin Hannia aika nopeasti päästämään mut irti.Sain tehtyä aika kivasti kaiken mitä halusin ja Aapo pysyi hyvin reitillä. Se olisi taas saanut olla reippaampi, olisi pitänyt ottaa se raippa mukaan. Eilen menin vain liinan päässä kun olin selässä, silloin Aapo tuntui paljon sähäkämmältä ja ajattelin etten tarvitse raippaa tänään.. Toisin kävi. Eilen ei menty lainkaan irti, koska kentällä ei ollut vielä toisella pitkällä sivulla aitoja. Tänäänkään niitä ei vielä oltu saatu pystyyn, joten päätettiin jättää gramaanit kiinni ja mennä silti irti, koska Aapo oli niin rento ja rauhallinen. Gramaanit olivat siis pieni hätävara siihen jos se sattuisi villiintymään - silloin se ei olisi ihan niin vapaa tekemään päänsä kanssa mitä huvittaa :DHuomenna jatketaan taas harjoituksia, toivottavasti sama hyvä meno jatkuu! Nyt jos aidat on saatu pystyyn, pääsen menemään ilman gramaaneja ja otan sen raipan mukaan!


8 kommenttia

 1. Olit ilmeisesti mennyt suoraan lohjan kisoista ratsastamaan Aapoa kun kisavaatteetkin vielä päällä. :D Harmillinen se sinun ja akun kielto 120cm luokassa. Onhan kisoista tulossa oma postaus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suoraan kisoista menin aapon luo :)

   Ja akun loppuradan virheet selittyivät lopulta puuttuvalla takakengällä :) alkurata oli ihan super, mutta lisää siitä omassa postauksessa :)

   Poista
 2. Ei se mitään raippaa kaipaa vaan nyrkit pystyyn, käsi eteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raippa tulee ottaa minusta mukaan heti alusta asti jos reaktio jalasta ei ole tarpeeksi eteen päin. Hevosen pitää oppi kulkemaan kohti tuntumaa ja kunnioittamaan ratsastajan apuja ja kun se on juoksutuksessa oppinut raipan käytön, kannattaa sitä hyödyntää jalan apuna myös ratsastuksessa.

   Käden tulee olla edessä, siinä olet ihan oikeassa. Helposti käy niin, että nuoret oppivat kulkemaan liian lyhyellä kaulalla jos käden jättää liian taakse :)

   Raippa oli eilen muuten treenissä mukana ja Aapo oli paljon paremmin menossa eteen ja kohti tukea!

   Poista
 3. Aapohan vaikuttaa tosi fiksulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on tähän asti ollut :)

   Poista
 4. Itse otan raipan myös heti alusta asti mukaan. Nuoret hevoset tarvitsevat päättäväistä ratsastusta ja raippa on ihan olellinen asia siinä vaiheessa jos ne eivät meinaa ymmärtää jalkaa. Tsemppiä treeniin!

  VastaaPoista