sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Viikko 9

Tää vikko on ollu niin kiireinen. Mutta eipä siinä, heppailtu kyllä on.


Kapsun kanssa on vihdoin päästy laukkaamaan kunnolla kun kenttä on hieman sulanut :) Keskiviikkona heppa laukkasi todella hyvin ja saatiin aikaiseksi aika asiallisia nostojakin. Eilen lauantaina nostot eivät kuitenkaan olleet ihan niin hyviä, mutta laukka sen sijaan oli jälleen rauhallista ja hallittua! Ravissahan Kapsu on tuntunut jo pidemmän aikaa tosi hyvältä ja olen tehnyt aika paljon liikkeitä. Varsinkin väistöissä Kapsu haluaisi jäädä mielellään hieman vinoksi ja sitä saa suoristaa aika paljon ulko-ohjalla ja jalalla. Sivulle se kyllä menee, mutta välillä vähän turhankin jyrkästi ja niin kuin jo kerroinkin - vinona. Tätä sain kuitenkin työstettyä hyvin ja Kapsu suoristui loppuun jo melko kelvollisesti! Laukan ja väistöjen parissa jatketaan ensi viikolla ;) Lauantaina mentiin muuten myös hieman puomeja ympyrällä ravissa ja laukassa. Se sujuikin yllättävän hyvin, niidenkin parissa täytyisi tehdä lisää töitä..Hildan kanssa treenailtiin viikolla siirtymisiä ja temponmuutoksia ravissa. Hildankin laukka on kärsinyt hieman pohjien takia, mutta kyllä se sieltä äkkiä taas kuntoon saadaan :) Nyt laukka on tahdiltaan hieman turhan nopea ja se täytyy kisakautta varten saada ehdottomasti rauhallisemmaksi. Nyt kuitenkin keskityin raviin ja siihen, että sain ponin pehmeästi käyntiin ja takaisin raviin, ilman että se koittaisi vetää itseään pitkäksi koko ajan. Alkuun poni kiskoi ohjaa eikä jäänyt ollenkaan mun istunnan alle, mutta pikku hiljaa sain ponia paremmaksi ja lopulta se tuntui tosi hienolta! Pystyin hyvin ratsastamaan sen istunnalla hieman eteen ja jälleen kootummaksi. Poni <3


Caran kanssa ollaan tehty rennosti hommia :) Poni on ollut aivan super ja sen kanssa on ollut kiva tehdä töitä! Etenkin siirtymiset on ollu hienoja, ne kun on varsinkin laukasta raviin ollu välillä vähän haastavia. Ens viikolla sitten taas kavaletti ja puomihommia tiedossa!


Akulla menin kotikentällä viikolla sen verran kun pystyin. Aika jäässä se on edelleen, höh. Tänään kuitenkin käytiin Peikillä treeneissä ja vau. Täytyy kyllä sanoa että me ollaan nyt vedossa. Kun mä vaan jatkan kaarteista ulos hyvin, niin me päästään yli vaikka mistä! Tänään mentiin loppuun 110-115 rata ja selvittiin ihan kunnialla! Me so happy! Näistä treeneistä kirjoitan lisää kun saan materiaalia :)

Ens viikolla koitan taas kirjotella normaalisti vähän useammin ;)

9 kommenttia

 1. Ihan uteliaisuuttani kysyn, vuokraatko niin ku näitä hevosia vai miten ? Ja maksatko jokaisesta hevosesta/kerrasta kun ratsastat tai kisaat ? :) Kiitti jos vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En maksa :) hevoset on mulla kisakäytössä tai ratsastettavana!

   Poista
 2. Odotan paljon sitä Peikin treeneissä -postausta, koska itse harrastan Peikin ratsastuskoulussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikki on kyllä ehdottomasti paras ratsastuskoulu :)

   Poista
 3. Koska sä esittelet sun kaikki saappaat? :)

  VastaaPoista
 4. Etsitäänkö caralle yhä vuokraajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meillä on hyvä tilanne vuokraajien kanssa, joten ei valitettavasti :/

   Poista
 5. Olis kiva jos vastaisit kommentteihin & hevosta ei ratsasteta seinille pysäyttelemällä vaan taidolla :-) viitaten aiempiin postauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiin kommentteihin olen kyllä pyrkinyt vastaamaan, enkä nyt ainakaan äkkiseltään huomannut yhtään, johon en olisi vastannut?

   Ja kyllä, taidolla hevosia ratsastetaan. Siinä vaiheessa kun ei halua repiä hevosta suusta, on seinä oikein hyvä ja monen ammattilaisen suosittelema jarru siirtymisen tai pysäyttämiseen. Kerro toki myös omat vinkkisi taidokkaaseen jarruttamiseen esteen jälkeen, jos vauhtia on liikaa :)

   Poista