tiistai 5. kesäkuuta 2018

Uusi kaveri kisoihin

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, sain pomolta yhden hänen hevosen kokonaan omaan käyttöön. Tämä on tietysti ihan mieletön juttu, enkä todellakaan uskaltanut haaveilla edes mistään tällaisesta kun otin työn vastaan.

Kaikki kuvat c. Celin Lannusalu

Kyseessä on jo melko kokenut 12-vuotias ruuna, Abanderado (Andiamo - Helicon M). Jätkä on kisannut pomon kanssa 135-140 luokkia tällä kaudella ja aiemmin ilmeisesti myös 145-tasolla pomon ratsastamana. Tämä hevonen on mulle ihan täydellinen opetusmestari ja toivon todella että täytän pomon odotuksen sen kanssa.


Tähän mennessä hevonen on osoittautunut sileällä todella osaavaksi, mutta sen perus läpiratsastus ottaa välillä aikansa. Se saattaa herkästi jäädä vähän jäykäksi säästä ja nistakasta, joten käytän sen verryttelyyn paljon aikaa, jotta saan sen ihan läpi. Hypätessä se antaa hyvän, kissamaisen fiiliksen, mutta se on myös hirmu tarkka ponnistuspaikasta. Jos ei osu kunnolla, niin lentää varmasti yksin :D Ollaan kuitenkin päästy ihan hyvin toisiimme jo treeneissä kiinni ja odotankin tosi paljon nyt tulevia ratatreenejä, kun tähän asti on tosiaan tehty melko paljon vain jumppaa ja tekniikkaa. Instassa on muutamia videoita ruunasta, käykää kurkkaamassa :)


Muuten tää tyyppi on luonteeltaan maailman kiltein ja mukavin hevonen. Se ei jaksa ottaa stressiä mistään ja on aina ihan tosi lungi. Abanderado oli jo ekalla viikolla toinen mun suosikeista, joten olin enemmän kuin iloinen kun pomo ilmoitti että saan sen kisaratsuksi <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti