maanantai 19. kesäkuuta 2017

Kisoissa tauon jälkeen

Käsi alkaa olemaan jo paljon paremmassa kunnossa lähes kolmen viikon ratsatsustauon päätteeksi. Viime viikolla ratsastin muutaman kerran ja käsi ei kipeytynyt ollenkaan ratsastuksen aikana. Yhtenä iltana sitä hieman särki viime viikolla kun olin tehnyt vähän muuttohommia ja ratsastanut samana päivänä mutta muuten se ei ole kipuillut niin paljon kuin edellisellä viikolla. Nyt saan satulankin jo laitettua itse ja kiristettyä vyön, jee :D


Päätinkin viime viikonloppuna että kyllä mä nyt ensi viikonloppuna olen kisakunnossa ja ilmoitin Aapon kahteen luokkaan Riders Inniin. Halusin ilmoittaa Aapon 100cm luokkaan ennen nuorten hevosten 120 koska ajattelin että parempi käydä tekemässä jotain kivaa ja helppoa pienen tauon jälkeen ennen racingia. Tämä oli hyvä päätös koska Aapo hyppäsi metrissä tarkasti ja teki kaiken rauhassa. Otin itse radalla kaiken ajan kanssa ja sainkin lopulta yhden yliaikavirheen. Se ei onneksi haitannut, sain tehtyä tasaisen ja ehjän radan :)

120 luokassa rata oli melko simppeli, mutta molemmat sarjat oli laitettu yllättävän haastaviin paikkoihin. Etenkin ensimmäinen sarja oli ratsastettava hyvässä laukassa ulos kaarteesta jotta pääso pitkän välin perille asti. Siitä seurasi sitten taas lyhyt viiden laukan väli pystylle. Väli oli 23m mutta tuo riders innin pohja vetää niin hyvin että väli olisi voinut olla helposti metrin pidempikin. Toinen sarja tuli sitten taas viiden laukan linjan loppuun missä oli tuo sama 5 laukan väli 23m. Aapo suoritti kuitenkin nämä radan osat tosi hienosti ja koko rata tuntui selkään hirmu hyvältä. Saimmekin nolla radan ja Racing-ruusukkeen kotiin vietäväksi :) Aapo on ollut nyt sileällä ihan mielettömän hyvä ratsastaa -  se on ollut ihanan pyöreä ja pehmeä ja varmasti sen takia se oli nyt kisoissakin valmiimpi esteiden välissä ja etenkin kohti niitä. Täytyy vaan treenata lisää sileää niin saadaan selkä vielä rennommaksi kisoihin ja enemmän poljentaa taakse jotta ylihyppääminen vähentyisi. Tästä linkistä pääsette näkemään radan. Kohdassa 2:53:43 alkaa mun rata noin suurin piirtein :)

Tällä viikolla Aapolla on tiedossa maastoilua pari päivää ja sileän treeni ti ja estetreeni to. Juhannuksen se saa olla yötäpäivää laitumella jos ei sada ihan koko aikaa :D Itse lähden mökkeilemään :)

Riinalla kävi viikko sitten eläinlääkäri katsomassa sen jalkaa joka jäi aidan nauhaan kiinni jokunen aika sitten. Haava oli hieman tulehtunut ja saimmekin penisiliini kuurin ja shampoota jolla pestä jalkaa. Jalka on jo paljon parempi ja uskon että pääsen työstämään sitä tällä viikolla :) Nyt Riina on vain maastoillut ja kävellyt tarhailun ja laitumen lisäksi. Toivottavasti saan sen juhannuksen jälkeen mukaan Saloon <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti