tiistai 25. huhtikuuta 2017

Tampereen messut

Kisat Tampereella käytiin jo muutama viikko sitten. Aapo ja Retu yöpyivät messuhallissa joten niillä oli aika erilainen viikonloppu kaiken messuhälinän keskellä :) Aapo tosin oli ehkä maailman onnellisin kun se sai niin paljon huomiota.. Kotonakin se käy tarhan laidalla aina tervehtimässä kaikki mahdolliset ohikulkijat koska sen mielestä seurustelu vaan on ihan parasta :)

c. Siiri Markkanen
Lauantaina Retu hyppäsi suokkien avoimen metrin. Radassa ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä mutta tottakai messuyleisö loi radan reunoille lisää haasteita. Retu ei oikeastaan välitä ihmisistä massana mutta ääniin se reagoi kyllä. Nytkin juuri ennen radan alkua se veti perinteiset illakoinnit koska yleisö taputti edelliselle ratsukolle :D Ennen rataa otin yhden sallitun verkkahypyn hallissa ja Retu hyppäsi oikein hyvin. Rata kuitenkin alkoi mahdollisimman huonolla tavalla kun Retu kopsautti heti ekan puomin mukaansa. Olisin voinut jättää sille esteelle hieman enemmän tilaa mutta normaalisti se on skarpimpi läheltä ja siksi koitin aloittaa radan tuollaisella lähestymisellä jotta herra pysyisi skarppina. Kakkonen ja kolmonen sekä seuraava linja sujuivat hyvin, samoin kutonen. Seiskalle ratsastin hyvän paikan mutta Retu ei ollut ihan messissä ja tarpeeksi terävä hypyssä ja kolautti puomia sielläkin. Sarjaan, eli viimeiseen radan esteeseen sain ratsastettua sen tosi suorana ja a-osalla se hyppäsi oikein hyvin, mutta b-osalta tuli oikein kunnon keilauspuomi.

c. Siiri Markkanen
Tulos ei siis todellakaan huimannut päätä mutta tämä nyt vain vahvisti sen ettei Retu kyllä vaan ole parhaimmillaan hallissa. Se ei ole koskaan hypännyt hyvin hallissa, oli sitten alku tai loppukausi.. Me odotellaan sen kanssa nyt ulkokisoja ja jatketaan sitten kisoja :)

c. Siiri Markkanen
Aapolla oli oma luokka vasta sunnuntaina, joten ratsastin sen ulkona verkkakentällä lauantaina. Ratsastus oli hieman extreme koska jouduin menemään kaiken maailman ponien seassa (niitä oli varmaan 30!!) kun he valmistautuivat johonkin näyttely ohjelmanumeroon :D Sain kuitenkin Aapon kivasti kuulolle ja loppuun tein vielä pitkät kävelyt. Illalla molemmat pääsivät vielä kävelylle ennen kuin lähdin itse hotellille.

c. Hanna Heinonen
Sunnuntaina kävin aamutaluttamassa hepat kaksi kertaa ennen Aapon luokkaa. Aapolla oli edessä nuorten hevosten 115cm luokka joten letitin sen ennen starttia ja puunasin muutenkin kisakuntoon. Verkassa Aapo oli todella vino ja hyppäsi todella paljon vasemmalle kun lähestyin oikealta. En oikein saanut korjattua sitä suoremmaksi ja se harmitti mua ihan tosissaan. Radalla Aapo olikin normaalia vahvempi eikä kuunnellut ollenkaan mun pidätteitä. Tuntui, että se vaan juoksi läpi kuolaimesta ja ei tullut ollenkaan takajalkojen päälle :( Päätin etten tee verkkahyppyä Aapon kanssa ja aloitin radan suoraan. Ensimmäinen este oli sijoitettu diagonaalille ja se oli oikein kiltti ensimmäinen este - pieni pysty maapuomilla. Noh, se ei meitä nyt auttanut kun Aapo hyppäsi jälleen ihan liikaa vasemmalle ja jäi ilmassa vielä tuijottamaan yleisöä. Pudotushan sieltä tuli, taas. Kakkoselle se juoksi aivan järjetöntä kyytiä eikä kuunnellut yhtään pidätettä läpi, kolmoselle sama juttu. Sarjalle pääsin onneksi paremmin, samoin seuraavalle pystylle. Seuraavalle okserille oli 6 laukkaa ja onneksi uskalsin tehdä ihan megaison kaaren koska muuten väli olisi jäänyt todella ahtaaksi.Seuraavalla pystyllä Aapo tuijotti taas katsomoa ja otti toisen pudotuksen, viimeiselle pääsimme taas paremmin. Ei siis todellakaan mairitteleva tulos tästäkään luokasta, mutta kokemusta nuorelle hevoselle tästä kertyi. Nyt menee kyllä kuolain vaihtoon ainakin hyppyihin ja kisoihin. Jo Riders Innissä mulla oli sellainen olo että se suora kumi ei oikein ole riittävä vaikken mitään kovaa suuhun haluakkaan. Taidan laittaa sille nyt normi nivelen tuteilla, josko se riittäisi :)

c. Siiri Markkanen
Kokonaisuutena messuilla oli taas hurjan kivaa. Näin kaikkia ihania ystäviä ja sai puuhastella vaikka mitä kisojen/näytösten tiimoilta. Autoin Johkua aina ratojen kanssa ja muutenkin tein sitä mitä Pekka käski :D Messut menivät kyllä taas niin nopeasti. Olisi kiva joskus olla vaan ihan turistina messuilla.. Niin että olisi aikaa kaikille, nytkin vain nopeasti moikkasin Senniä ja Rositaa vaikka juteltavaa olisi ollut kuinka ja paljon :P Noh, ensi kerralla sitten :D

Olitko sinä messuilla? Mikä oli mielestäsi parasta? Ja mitä ostitte? Itse satsasin saappaisiin ja muutamaan edulliseen puseroon. Putiikki Ainon pisteellä ihastuin yhteen viininpunaiseen kisatakkiin mutten vielä ainakaan raaskinut ostaa sitä.. Se oli kyllä ihana <3
4 kommenttia

  1. Mitä tutit vaikuttavat kuolaimeen? Olen jostain lukenut että ne estää kuolainrengasta menemästä suuhun mutta mitä muuta ne tekee? :) Hyvää kevättä ja tsemppiä heppojen kanssa!

    VastaaPoista
  2. Muistatko vielä minkä pituinen suokkiluokassa oli tuo väli neloselta vitoselle? :)

    VastaaPoista
  3. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa, vaikkakin se jäi vähän lyhyeksi. :D Tuu tänne Ruotsiin käymään! :)

    VastaaPoista