torstai 6. huhtikuuta 2017

Messuille

Moni teistäkin on varmasti tulossa viikonloppuna Tampereen hevosmessuille. Itse lähden messuille kilpailemaan kahdella hevosella ja siinä sivussa koitan myös nähdä tuttuja ja käydä pyörähtämässä expossa.

Lauantaina vauhtiin pääsee Retu, joka hyppää suokeille avoimen 100cm luokan. Retun kanssa ollaan menty sileällä nyt alkukausi ja hyppytreenejä on takana nyt muutamat. En ollut alunperin ajatellut ottaa Retua mukaan mutta koska se meni niin hienosti viime viikolla treeneissä niin päätin viime tingassa vaihtaa mieltä.. Suokkeja olikin ilmoittautunut luokkaan melko paljon, mikä on tietysti positiivinen juttu! Tällä viikolla olenkin ratsastanut Retulla vähän enemmän. Viime la oli siis estetreenit, sunnuntaina kävin sen kanssa maastossa ja ma se oli yhdellä ratsastuskoulutunilla. Tiistaina ja keskiviikkona menin sen myös itse ja tänään se saa vapaan. Huomenna ratsastan sen taas kunnolla ja la onkin kisa. Tavoitteena kisoissa meillä on ehdottomasti tehdä tasainen rata koska se on meidän kauden eka startti :)

c. Heidi Pätsi


Sunnuntaina Aapo hyppää nuorten hevosten 115cm luokan. Aapolla oli eilen ja tänään vapaa, mutta muuten olen treenannut sitä tosi ahkerasti nyt. Viime lauantain kisan jälkeen menin sunnuntaina maastoon ja ma sekä ti ratsastin sen kunnolla. Huomenna menen sen taas kunnolla, la vähän kevyemmin ja su onkin kisa. Aapon kanssa tavoitteena on taas löytää viime kisaa parempi rytmi ja laukka. Enemmän se on omasta päästä kiinni että pääsen ratsastamaan sitä laukkaa oikein kuin mistään muusta. Täytyy vaan löytää se hyvä flow ja pitää siitä kiinni :)

c. Susanna Niemi

Messuilta odotan muuten kivaa tunnelmaa ja sitä että pääsee näkemään kaikkia tuttuja :) Exposta pitäisi katsoa joko uudet kengät tai saappaat mutta saa nähdä miten budjetti sallii.. Aapo ja Riina eivät periaatteessa tarvitse hirveästi mitään suojia lukuunottamatta.. Saa nähdä mitä kaikkea tarttuu mukaan :D

Oletko sinä tulossa messuille? Entä mitä odotat kaikista eniten tapahtumalta?

2 kommenttia

  1. Miks siis ratsastat ratsastuskoulun hevota? :) tai siis miksi se käy vähän tunneilla ja miksi ja miten päädyit sen kanssa kilpailemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retu on siis aina käynyt ratsastuskoulutunneilla. Aloitin yhteistyön Rauhalan tallin kanssa useita vuosia sitten Hildan kautta, joka silloin laitettiin kantakirjaan ja vietiin ikäluokkakilpailuihin. Koska projekti sujui hyvin, päätimme jatkaa yhteistyötä jolloin Retu tuli mukaan kuvioihin. Se oli aiemmin hypännyt toisen ratsastajan kanssa joitain kilpailuja mutta pienen haaverin jälkeen sen hyppäämiset olivat jääneet hieman vähemmälle. Käynnistelin Retua uudelleen hyppykuntoon ja huomasimme että se pystyy hyvin hyppäämään suokkien mestaruus tasolla jolloin päätimme että alkaisin treenaamaan ja kilpailemaan sillä aktiivisesti. Koska Retun päätyö on kuitenkin tuntiratsuna, on treenaaminen sen kanssa hieman erilaista. Osan päivistä se käy tunneilla ja hyppääkin ratsastuskoululaisten kanssa. Kisoissa se käy kuitenkin toistaiseksi ainakin vain minun kanssa. Retuhan on jo aika iäkäs (vaikka luonne kertookin jostain aivan muusta) niin voi olla että se eläköityy opetusmestariksi jollekkin toiselle jossain vaiheessa jos sen energiatasot hieman laskisivat :D

      Poista