keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

LOR 2.4

Kävin kolmen hevosen voimin Lohjalla pikkukisoissa sunnuntaina. Mukaan pääsivät Tuike, Kapsu ja Dee.

Tuike on treenannut viime kuukausina muutamia kertoja, joten päätin valita sille pienet luokat kauden ekaan kisaan. Tämä oli ihan hyvä päätös vaikka Tuike toimi itseasiassa todella hyvin. Se ei kuumunut yhtään ja antoi vaikuttaa todella hyvin itseensä. Olin todella tyytyväinen juuri ponin ratsastettavuuteen vaikka sillä muutamia puomeja tulikin. 80cm poni jäi hieman kiireiseksi toisessa vaiheessa ennen toisiksi viimeistä pystyä ja se kolautti sen alas, josta seurasi tulos 0/4. Ysikympissä poni teki kaksi virhettä peräkkäin ihan normaaleista etäisyyksistä, mutta tällaisia huolimattomuusvirheitä saa vielä näin alkukaudesta tulla - kunhan ei tule tavaksi ;) Tuloksena siis 8vp ekasta vaiheesta.

Kaikki kuvat c. Oona Mikkola

Kapsu oli muutama viikko sitten Tuomarinkylässä hyppäämässä 80 ja 90cm, joten päätin nyt ilmoittaa sen 90cm ja 100cm koska se toimi Dumissa hyvin. Ysikympissä olin ehkä itse turhan luottavainen ja en tukenut Kapsua riittävästi radan alkuosassa ja se pysähtyikin hieman yllättäen yhdelle okserille. Muuten rata oli oikein hyvä, ei mitään ongelmaa missään. Metrissä Kapsu hyppäsi oikeastaan vielä paremmin kuin pienemmässä luokassa, mutta itse tein yhden lähestymisvirheen josta seurasi pudotus. Lisäksi Kapsu otti vielä radan vikan okserin takapuomin mukaansa, mutta tämä oli enemmänkin sellainen "kokemattomuus" puomi, joten siitä en ole yhtään pahoillani. Oma virhe tietenkin suututtaa, sellaisia ei saisi kisoissa sattua.. Täältä pääsette katsomaan Kapsun metrin radan.


Myös Dee pääsi korkkaamaan kisakautensa pienillä luokilla. Koska en ole ennen startannut tuolla tammalla, halusin valita sille ihan pienet korkeudet ja katsoa miten se reagoi kisoissa. Yllättäen se olikin parempi ratsastaa kuin kotona, mikä oli todella positiivinen yllätys :) Dee teki kivat ja tasaiset radat. 80cm se oli 0/0 ja 90cm se oli 0/4. Deetä arvelutti hieman seinän vieressä ollut vihreä valkoinen laatikkoeste ja se ylihyppäsi sitä ekat kerrat mutta tietenkin 90cm toisessa vaiheessa se vihdoin rentoutui sielläkin ja kolautti sen alas. Ei siis senkään kanssa mitään kummempaa virhettä, näitä sattuu :)


Kokonaisuudessaan kaikki hepat hyppäsivät siis oikein hyvin, etenkin Tuikkeen ja Deen ratsastettavuuteen olin tooosi tyytyväinen. Seuraavan kerran nämä hepat lähtevät joko Ypäjälle tai saman viikonlopun pikkukisoihin Hästbackaan tai vasta seuraavan viikon Riders Inniin. Katsotaan miten pläänit lopulta menevät mutta jotain tällaista olisi suunnitelmissa :)


2 kommenttia

 1. Onks sulla kolmen hevosen traileri vai rekka, kun useemmalla hevosella lähdet liikenteeseen? :)
  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meillä on itseasiassa kolmen hevosen traileri, mutta usein hevoset tulevat eri osoitteista. Esim. Nyt tuo tamma tuli yhdeltä tallilta, Tuike toiselta ja Kapsu kolmannelta :D Mutta usein meillä on samassa kyydissä Kapsu ja mun hevoset jos johonkin mennään :)

   Poista