tiistai 21. helmikuuta 2017

Uusi hevonen

Saanko esitellä Aapon tulevan pikkusiskon, Rhapsody DR:n <3


Tällä hetkellä tammaa kutsutaan Riinaksi, itse en ole siitä nimestä kovin innoissani.. Toisaalta, oma ehdotukseni Rapu ei myöskään saanut kovinkaan paljon kannatusta :D


Mutta siis mitä ihmettä? Toinen hevonen? Miten ihmeessä? Uskokaa pois, näitä kysymyksiä mäkin toistelen edelleen päässäni joka päivä. Miten voi olla mahdollista että mua siunataan näin upealla tilaisuudella ja saan itselleni toisen puoliverisen estehevosen?

Kaikki lähti liikkeelle ennen Joulua kun tapasin pitkästä aikaa erään henkilön ja hän ilmaisi kiinnostuksestaan auttaa mua eteen päin tämän lajin kanssa. Ne jotka ovat niin kiinnostuneita siitä, kuka tämä enkeli oikein on, voivat sitten joskus vaivautua etsimään hevosen omistajan tiedot netistä :) Tämä sponsori on siis hankkinut käyttööni hevosen ja meillä on oma keskinäinen sopimus tavoista joilla menettelemme ja sen enempää en aio avata teille tätä suhdetta :) Olen tälle sponsorille enemmän kuin kiitollinen ja en voi tarpeeksi montaa kertaa nipistää itseäni ja kysyä onko tämä totta..


Koska olen ollut Aapoon enemmän kuin tyytyväinen, olin tietysti yhteydessä Nikkeen heti kun asia oli ajankohtainen. Nikeltä sopiva hevonen löytyi nopeasti ja helmikuun alussa olinkin sitten jo kokeilemassa hevosta.


Riina on siis 5-vuotias tamma (Ramirons Son - Aida - Abke - Silvio 1). Hän on hannover ja hieman Aapoa suurempi, noin 165-167cm korkea. Riina on tehnyt tammatestit Saksassa ja saanut siitä todella hyvät pisteet, tekniikasta muistaakseni 9.

Kokeillessa Riina antoi tosi hyvän fiiliksen etenkin hypätessä selkään. Se on nyt suurinpiirtein samassa vaiheessa kuin Aapo vuosi sitten. Se on mennyt kotona muutaman kerran rataa ja pienen treenin jälkeen se on ratavalmis kisoihin :) Etenkin laukka tuntui siltä että siitä kehittyy todella voimakas ja sen myötä hyppykin voimistuu toki lisää vaikka se tuntui nyt jo todella hyvältä.

Kaikki kuvat c. Aada Lätti

Luonteeltaan Riina vaikutti todella kiltiltä ja rauhalliselta. Käytiin yhtenä päivänä maastossakin ja lapsi oli siellä ihan chillinä vaikka se olikin sen eka kerta :)

Nyt vaan toivotaan että sen matka Suomeen ensi viikolla sujuu hyvin :) Sitten alkaa arki kahden lapsihevosen kanssa, en malta odottaa <3 Kirjoittelen lisää Riinasta heti kun vaan kerkeän, Instasta löytyy hätäisimmille video täältä.


31 kommenttia

  1. onko tää nyt siis kokonaan sun hevonen? Kyllä on todella nätti!

    VastaaPoista
  2. Onnea uuden tulokkaan johdosta! Jännä päästä seuraamaan, millainen tyyppi Riina on ja miten kehitytte yhdessä. Että eipä muuta, kuin lykkyä pyttyyn 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin odotan innolla kyllä meidän yhteisiä hetkiä :)

      Poista
  3. Onpa hieno hyppy, etenkin vikalla okserilla! Onnea!! Tosta tulee varmasti kova :)

    VastaaPoista
  4. Wau, onnea uudesta hevosesta! Tamma näyttää oikein näppärältä :)

    Ja mun mielestä Rapu on just hyvä kutsumanimi! :D

    VastaaPoista
  5. Onnea uudesta elämän- ja kilpakumppanista! Mites olisi Räpsy? Eikös kaikilla hienoilla naisilla ole räpsyripset jne.? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Räpsykin kuulostaa hauskalta :D Ja kiiokset, ihan mega upee juttu :)

      Poista
  6. Aina ilo nähdä näin fiksuja nuoria hevosia! Onnea! Ja täälläki tykätään Rapu nimestä! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä toistaiseksi käyttäytynyt erinomaisesti kaikissa tilanteissa, katsotaan jatkuuko sama meno Suomessa :)

      Poista
  7. Rapu kuulostaa paremmalta :D
    Ja onnea uudesta yhteistyöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Rapu alkaa kyllä nyt haastamaan Riinaa :D

      Poista
  8. Mä annan ääneni Rapulle! Ehdottomasti. Hienoa, että sulla on tällainen tukija harrastukselle, mielenkiinnolla jään seuraamaan tätäkin hevosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä super upea juttu että löytyi tuollainen ihminen tukemaan tätä kilpailemista :)

      Poista
  9. Kutsumanimeksi Reina? Kuningatar espanjaksi. Kivan näköinen hevonen, peukkuja jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen nimi oiskin kiva jolla on joku "tarkoitus".. Rapu tosin on kaukana siitä :D

      Poista
  10. Ihan selvä Hapsu se on. :D Siinäpä ehdotus lempinimeksi siis ;)

    VastaaPoista
  11. No jopas oli kivan näköinen! :) Ainakin mun silmään näytti valmiimmalta/tasapainoisemmalta kuin Aapo vuosi sitten. Varmasti hyvä valinta tämä tamma. Kaikkea hyvää teidän yhteiselle taipaleelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasapainoisempi se kyllä on, mutta hyppykokemusta on vähemmän joten summasummarum suurinpiirtein samassa jamassa :) Kiitokset tsempeistä :)

      Poista
  12. Aika superjuttu, huippua! Onnea matkaan uuden hepan kanssa!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mira, täällä ollaan aika pähkinöinä :)

      Poista
  13. On niin nätti että eikö Oodi olis kans hyvä nimi. Olis vähä niin ku A ja O, Aapo ja Oodi. Onnea tulevalle kisakaudelle.

    VastaaPoista
  14. Paljonko noin, ei tarvi tarkkaa hintaa sanoa mutta vertailun vuoksi olen kiinnostunut tämän tasoinen/ilkäinen hevonen saksassa maksaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kyllähän siellä hintataso on hieman alempi. Suomessa tällaisia hevosia on kaupan vaihtelevin hinnoin, kaikkea aina 15k-25k väliltä. Saksasta tällaisia samaan muottiin osuvia hevosia löytyy varmasti aina 10k alkaen mutta hyvästä hevosesta kun puhutaan niin hinta voi kohota tietysti ihan mihin vain asti. Jos realistisesti haluat lähteä Saksaan katsomaan hyvää 5-vuotiasta niin kannattaa varata mukaan 15-25k. Aina voi käydä tuuri ja hyvän hevosen löytää halvemmalla, mutta silloin koulutustaso ei esim välttämättä ole muiden sen ikäisten tasolla tai sitten myyjän on vaan oikeasti pakko päästä hevosesta nopeasti eroon. Kannattaa konsultoida jotain tuttua hevoskauppiasta/valmentajaa ja selvittää sen hetkisiä markkinahintoja kun asia tulee ajankohtaiseksi, mulla on kuitenkin vain omakohtaista kokemusta näistä loppupeleissä :)

      Poista
    2. Eli summasummarum, mitenkään suomen hevostarjontaa väheksymättä, saksasta saattaa samalla rahalla saada enemmän laatua kuin suomesta. Suomessakin on tosi kivoja hevosia nyt tarjolla, mutta tottakai hinta on ylempi, koska kulutkin ovat suomessa paljon korkeammat ja siksi korkeampi hintakin on perusteltua.

      Poista
  15. Rinkelistä tuli mieleen Rinja :) Riinassa tökkii joku :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, Rinkeliksi mä sitä nyt olen kutsunut aika usein :D

      Poista