perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kauden aloitus

Kausi korkattiin viimein viime viikonloppuna Ypäjällä. Mukaan pääsivät molemmat pojat, eli Aku ja Aapo.

Haettiin Aapon kanssa Aku mukaan matkalta ja suunnattiin yhteiskyydillä Ypäjälle. Team Eurohorsesin järjestämä Winter Show:hun olisi ollut kiva mennä jo la, mutta työjuttujen takia se jäi nyt välistä. Lauantaina olisi ollut Aapolle nuorten hevosten luokka mutta nyt se sai tyytyä isojen poikien luokkaan sunnuntaina. En olekkaan Aapolla montaa avointa luokkaa mennyt, joten hieman jännityksellä odotin sunnuntain ratapiirrosta toivoen ettei siellä olisi mitään liian haastavaa.


Kun pääsimme Ypäjälle, laitoin Aapon saman tien valmiiksi ja menin verkkaamaan ennen radankävelyä. Tiesin että mulle tulisi hieman hoppu, joten ravasin ja laukkasin Aapon valmiiksi. Rata oli onneksi todella mukava, ei yhtään lyhyttä suhteutettua linjaa ja sarjassakin oli meille tarpeeksi tilaa. Aapon kanssa päätin mennä yhdelle esteelle vähän lyhyemmän tien ja muille ihan normaalisti. Akun kanssa taas ajattelin ratsastaa rauhassa mutta kuitenkin vähän kääntäen ja reippaassa temmossa.


Aapon verkan kanssa tulikin sitten oikeasti tosi kiire. Onneksi Madis sattui olemaan verkassa ja sai nostettua mulle esteitä aika nopeassa tahdissa. Kerkesin ottaa vain pari okseria ja pari pystyä ja silti menin viime tipassa radalle kun lähtönumero oli jo 6.

Rata meni ihan ok, ei todellakaan mikään huikea suoritus, mutta ei katastrofaalinenkaan. Radan näätte tästä linkistä. Suurimmat virheet tapahtuivat esteiden 3-4 välissä, 5:lla ja ennen 9. Ekasta linjasta olisi pitänyt jättää yksi laukka pois, nyt tuli liikaa käsijarrua ja sama meno jatkui 5:lle, jossa Aapo veti ihan liikaa vasemmalle koska sille ei jäänyt tarpeeksi tilaa hyppyyn. Ennen ysiä jäin myös jarruttamaan kaarteesta liikaa ulos ja hyökkäsin vielä kaulalle hypyssä, mahtavaa. No, kauden eka stratti, matkaa voi jatkaa vaan ylöspäin :D Nolla sieltä kuitenkin napsahti ja lopulta sijoituskin.


Aku hyppäsi siis myös tuon 110. Kävin viemässä Aapon pois ja otin Akun tilalle saman tien ja suuntasin verkkaan. Olen nyt mennyt Akulla kotona pienillä vasaroilla mutta koska Aku tuppaa kisoissa jäämään välillä aika paljon jalan taakse, laitoin jalkaan nyt rissat. Saksassa menin Akulla rissoilla jonkun aikaa, mutta vaihdoin ne lopulta pois koska virtaa oli hyvin ja se pukitteli herkästi kun mulla oli rissat jalassa :D Nytkin huomasin jo verkassa hyppyjen aikana että sen peppu alkoi vähän elämään, joten ne saavatkin jäädä ihan vain kisakäyttöön.. Verkassa Aku oli hyvä ja jopa tosi suora. Radalla Aku oli energnen ja sain ihan kivan flown päälle. Videolta huomaa että varmistelin vähän liikaa, jalka olisi saanut olla tasaisempi ja rauhallisempi läpi radan. Täältä pääsette näkemään koko rundin. Akukin hyppäsi siis nollan ja sai sijoituksen :)


Akulla oli sitten muutaman tunnin tauko ja se pääsi karsinaan päiväheinille. Välissä hypättiin junnuluokka ja 135-karsinta Horse Fairiin. Päivä venyi tämän takia turhan pitkäksi, oli muuten vika kerta kun lähden yhden päivän kisoihin niin että on tuollainen tauko tiedossa :D


120 luokan rata oli mun osalta ratsastuksellisesti paaaaljon parempi kuin 110. Olin verkassa tosi tyytyväinen Akuun ja sen draiviin ja uskalsin radalla rentoutua jo enemmän. Mutta mitä tekee Aku. Ihan nappilähestyminen ykköselle - puomi alas. Tosi hyvä askel myös kakkoselle, hyvin tilaa - puomi alas. Olin ihan että no mitäs ihmettä tää tällänen nyt on.. No ei auttanut muu kun ratsastaa loppuun ja paranihan se Akunkin hyppy. Kolmosella se hyppäs jo oikein hyvin, nelosella se jätti vähän etujalat taas oman onnensa nojaan, sarja oli oikein hyvä, samoin radan loput esteet. Täytyy vaan muistaa että Aku ei ole se maailman varovaisin hevonen ja sen kanssa ne verkan vikat hypyt täytyisi tulla vähän "huolettomasti" eikä sitä saa auttaa liikaa jotta se tekisi mielummin siellä verkassa sen virheen kuin radalla. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen tuohon rataan ja Akun fiilikseen. Hyppytaukoa ja kisataukoa on ollut niin paljon tässä talven aikana, että jo se, ettei tuo hevonen hyttäillyt mitään, oli mulle jo puol voittoa :) Radan näette tästä linkistä.


Kiitos kuvista Tanja Ukkoselle :)

2 kommenttia

  1. Millasella kuolaimella meet aapolla? Entäs Akulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aapolla on nyt suora kumikuolain (beris) ja Akulla ihan normi Sprengerin kolmipala :)

      Poista